Grethe Lindbjerg Sørensen – Rundt om det affektive Grethe Lindbjerg Sørensen – Klar, parat, vælg – er de unge klar? Valg og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fordybelsesdag med fokus på konflikter
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Kommunikation i og fra gruppen
Set i forældreperspektiv
En værdig livsafslutning for alle - eller at leve med døden
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Anerkendende refleksion
Kursus i Toscana 6-10 juni 2012 Steen Lund Hansen
Læge Poul Lundgaard Bak Århus Universitet
Børn og Smerter Visualisering & smertehåndtering Udvidet familiekursus, d. 6. marts 2010 Susanne Gjersing & Charlotte Jensen
Haslebo, relationer i organisationer kap. 14/15
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Er mit barn klar til skolestart ?
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
IKKE ALLE SÅR ER SYNLIGE
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Anonym Digital Rådgivning
Mental sundhed i skolen
Supervision og faglig feedback
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Gud trøster dem, der venter med forventning.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Mental sundhed I skolen trivsel, selvværd og robusthed
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Vejlederens kommunikation
Anonym Digital Rådgivning Erroll Marshall Pædagogisk projektleder.
At tale om sexualitet.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Disposition Præsentation af emne Mobning
HJERNER, LÆRING OG MOTIVATION
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Gruppevejledning på tæt hold
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
PSYKISKE TRAUMER OG ANDETSPROGSTILEGNELSE Sociale og kognitive udfordringer og pædagogiske konsekvenser Julia Keller og Pernille Sejdelin DPU’s efteruddannelsesprogram.
 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Neuropædagogik – pædagogik med hjernen og med hjertet
Portfoliometoden i praksis Et udviklingsarbejde på Frijsenborg Efterskole Efterskoleforeningens Vejlederkonference Vingstedcenteret d. 19. og 20. sept.
Fra handling til forvandling Hele Vejen Rundt Fra handling til forvandling Ideen er skabt Susanne Løkke & John Mejlgren © 2011.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Stxstudentereksamen.
Efterskolen fra elevens perspektiv
Hvad er de unge optagede af? Den følelsesstyrede hjerne!
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
|
Robusthed.dk Værktøjer til livet.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Unges uddannelsesvalg
Rita Buhl 22. september 2018.
Redskaber og overvejelser
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Velkommen til fagligt samspil
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Foran tronen står jeg nu
Den Økologiske Produktionsskole
Præsentationens transcript:

Grethe Lindbjerg Sørensen – Rundt om det affektive Grethe Lindbjerg Sørensen – Klar, parat, vælg – er de unge klar? Valg og omvalg - hvorfor? Lyt og forstå – se og hør det usagte! Vær nysgerrig – lyt og stil spørgsmål. Grib chancen for vejledning…

Grethe Lindbjerg Sørensen – Klar, parat vælg er de unge klar? Grethe Lindbjerg Sørensen – Fantasi/Virkelighed Utålelig / Accept-hungrende Fjolleri/Meningsfuldhed Identitet/ Fællesskab Ego / Empati Selvtillid /Selvværd Krav/Forventninger Følelser/Fornuft

Grethe Lindbjerg Sørensen – Valg og omvalg hvorfor? Frontallappen Hippocampus Amygdala Hippocampus gemmer faktuel viden. Amygdala gemmer alle følelsesmæssige erindringer. Frontallappen er hjernens dirigent, som samler al relevant viden i beslutningsprocesser. Skitse fra:

Grethe Lindbjerg Sørensen – Amygdalakapring = følelsesstyret handling. Reaktionstyper: Angreb Forsvar Flugt ”Spil død.” Illustrationen er fra bogen: Følelsernes intelligens af Daniel Goleman. Lyt og forstå den følelsesstyrede hjerne

Grethe Lindbjerg Sørensen – Lyt og forstå se og hør det usagte! Følelsesmæssige erindringer Fordomme Forventninger Tænkning Mavefornemmelser Stemning Omvalg……

Lyt og forstå se og hør det usagte! Jeg er ikke god nok! Det er synd for mig ! Jeg er en idiot til matematik! Hvad synes mor? Jeg har styr på det! Den usikre! Den flittige. Perfektionisten. Det nytter ikke noget! Det er de andres skyld. Klassens klovn. Jeg skal ikke have et skod-job! Grethe Lindbjerg Sørensen –

Vær nysgerrig lyt og stil spørgsmål Ja tak til: Store og rummelige ører. Åbenhed og neutralitet. Nysgerrighed. Spørgsmål til refleksion. Refraiming. Nej tak til: Vejlederens personlige holdninger. Offentlige sandheder.

Grethe Lindbjerg Sørensen – KLAR, PARAT, VÆLG Forvent ikke at alle unge er klar til at vælge uddannelse. Nogle unge er ikke en gang parat til at modtage vejledning. Accepter at de unges liv og tanker kan være fyldt med ungdomsproblemer. VALG OG OMVALG Unge træffer deres uddannelsesvalg ud fra de begrænsede erfaringer, de har på det pågældende tidspunkt. Derfor er det helt naturligt, at mange unge vælger om senere i livet. LYT OG FORSTÅ Vær åben og lyt til det den unge fortæller, også når det ikke virker relevant for vejledningen. Lavt selvværd og andre problemer kan have afgørende betydning for den unges uddannelsesvalg. VÆR NYSGERRIG Stil spørgsmål så den unge kan blive klogere på sine følelser og tanker om uddannelsesvalget. Hjælp den unge til at reflektere over konsekvenserne af forskellige valg. GRIB CHANCEN FOR VEJLEDNING God vejledning opstår ofte spontant. Grib enhver chance for at vejlede de unge. Vær parat når muligheden for vejledning opstår midt i hverdagen. Fra postkortet

Grethe Lindbjerg Sørensen Vejleder og kommunikationsterapeut