Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af."— Præsentationens transcript:

1 At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af spørgsmål – spørgsmål vi stiller os selv som vel som andre

2 At tænke i spørgsmål Den mest effektive kommunikation udgøres af 20 % fortællen og 80 % spørgen! De fleste af os har vendt det rundt – 80 % fortællen og 20 % spørgen. Mange ting i livet vil ændre sig til det bedre bare ved at være opmærksom på dette princip. Den mest effektive kommunikation udgøres af 20 % fortællen og 80 % spørgen! De fleste af os har vendt det rundt – 80 % fortællen og 20 % spørgen. Mange ting i livet vil ændre sig til det bedre bare ved at være opmærksom på dette princip.

3 At tænke i spørgsmål På næsten ethvert tidspunkt i livet står vi overfor valg. Hvad vi vælger afhænger af vores tanker, følelser, holdninger og de omstændigheder eller den sammenhæng vi befinder os i på det pågældende tidspunkt. På næsten ethvert tidspunkt i livet står vi overfor valg. Hvad vi vælger afhænger af vores tanker, følelser, holdninger og de omstændigheder eller den sammenhæng vi befinder os i på det pågældende tidspunkt. Vi kan ikke altid vælge, hvad der sker os, men vi kan vælge, hvordan vi forholder os, til det der sker. Vi kan ikke altid vælge, hvad der sker os, men vi kan vælge, hvordan vi forholder os, til det der sker.

4 At tænke i spørgsmål Når vi skal træffe et valg vil vi befinde os i et af to mind set – et proaktivt, vælgende, som vi kan kalde lærende og et reaktivt, som vi kan kalde dømmende. Det meste af tiden svinger vi fra det ene til det andet, knap nok bevidste om, at vi har kontrol over hvilken vi har valgt. Men vi har virkelig et valg i ethvert øjeblik. Når vi skal træffe et valg vil vi befinde os i et af to mind set – et proaktivt, vælgende, som vi kan kalde lærende og et reaktivt, som vi kan kalde dømmende. Det meste af tiden svinger vi fra det ene til det andet, knap nok bevidste om, at vi har kontrol over hvilken vi har valgt. Men vi har virkelig et valg i ethvert øjeblik. Reelle valg begynder, når vi kan observere vores tænkning, følelser og holdninger. Reelle valg begynder, når vi kan observere vores tænkning, følelser og holdninger.

5 At tænke i spørgsmål - spørgsmål Dømmende: Hvem har skylden? Hvad er galt med mig? Hvorfor er jeg sådan en fiasko? Hvordan kan jeg tabe? Hvordan kan jeg bevise, jeg har ret? Hvordan kan jeg opnå kontrol? Hvorfor er de andre så åndssvage og frustrerende? Hvordan kom jeg til at hænge fast i det dårligste team? Hvad kommer det mig ved? Lærende: Hvad skete? Hvad er værdifuldt i dette? Hvad er jeg ansvarlig for? Hvad ønsker jeg? Hvad kan jeg lære? Hvad tænker, føler, ønsker, behøver den anden? Hvordan kan dette blive en vind-vind situation? Hvad er muligt? Hvad er mine valg? Hvad er det bedste at gøre nu?

6 At tænke i spørgsmål – mind set Dømmende: Dømmende (sig selv/andre) Reaktiv og automatisk Ved-det-hele-allerede Ufleksibel og rigid Enten-eller-tænkningSelvretfærdig Bange for forskellighed Kun personligt perspektiv Forsvarer formodninger Ser begrænsede muligheder Primære tilstand: beskyttende Lærende: Accepterende (sig selv/andre) Lydhør og eftertænksom Værdier ikke-vidende Fleksibel og tilpassende Både-og-tænkningVidebegærlig Værdsætter forskellighed Overvejer andres perspektiver Stiller spm. til formodninger Ser uendelige muligheder Primære tilstand: nysgerrighed

7 At tænke i spørgsmål - relation Dømmende:Vinde-tabe-forhold Føler sig afsondret fra andre Frygter forskelle DebatererKritiserer Lytter efter: Rigtigt/forkert Enig/uenig Enig/uenig Forskelle Forskelle Feedback opleves som afvisning Søger at angribe eller forsvare Lærende:Vind-Vind-forhold Føler sig forbundet med andre Værdsætter forskelle Går i dialog Konstruktiv kritisk Lytter efter: Facts Forståelse Forståelse Fællesskab, sammenfald Fællesskab, sammenfald Feedback opleves værdifuld Søger at afklare og skabe


Download ppt "At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google