13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Skolebestyrelsesvalg 2012
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
DANSKE EJENDOMSADVOKATER Temadag om projektudvikling 21. januar 2014
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
Juridisk metode på det sociale område
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre?
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Mindreåriges patientrettigheder
Velkommen til borgermødet i
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
v/advokat Jens Bødtcher-Hansen, Kammeradvokaten
Planproces - Forudsætninger •Det forudsættes, at kommunalbestyrelsen som ejer tager stilling til alternativ A, B, C eller en kombination heraf i juni 2012.
Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
1 Omvalg – Skattedepartementets kommentar til forlig !
Nyt fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
Modernisering af P-fondsreglerne
Velkommen til Konference om kommunernes rolle i udbredelsen af bredbånd og mobildækning.
Funktionsleder Lena Kongsbach Naturstyrelsen
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Oplæg ved: Ole Jacobsen
Michael Tophøj SørensenLokalplanjura og –realisering 71 Disposition 1. Lokalplaners retsvirkninger (varige hhv. midlertidige) 2. Opgave (om lokalplanens.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
13. december 2006, side 1 HVAD DER I HENHOLD TIL PLANLOVEN KAN ADMINISTRERES I EN LOKALPLAN Indlæg på bygningsinspektørforeningens møde.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Aarhus Kommune Miljø & Teknik Vitas arkitekter Aps Halmstadsgade Aarhus N. Gruppe: 10 Kopi til: Stadsarkitektens kontor v/Ib Hilmer 7. Marts 2014.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Tilsyn og håndhævelse Lynkursus ENVINA Fredericia 24. november og 3. december 2015 Susanne Mieth Andersen Natur- og Miljøklagenævnet.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Byggeloven og sektorlovene Kan Triturus cristatus stoppe en byggetilladelse?
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om uddannelsesplaner.
Vandrådsmøde Lejre 7. April 2016Pernille Weile. Fornyede indvindingstilladelser Indvindingstilladelser til drikkevandsforsyning gives for en periode af.
Tema for dagen: Hvordan kommer min sag videre i Jobcentret, og hvad er mine rettigheder Gennemgang af generelle rettigheder Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb.
Husstandsmøller Oplæg til Dansk Bygningsinspektørforening d. 2 december 2009 Teknisk Forvaltning Byg og By.
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Lov om forsøg i folkekirken
14. MARTS 2016 YARAs etablering Kommunens Myndighedsrolle.
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Bandepakken 3
Byggelovsdage 2015.
Center natur, miljø og trafik
Personligt Tillæg Folkepension.
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Specialundervisningens rammer
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Præsentationens transcript:

13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig servitut i relation til en ansøgt tilbygning 2.En formløs tilvejebragt bebyggelsesplan kan ikke administreres som en lokalplan V/Jørgen Hovmand, Slagelse Kommune

Håndhævelse af en privatretlig servitut i relation til en ansøgt tilbygning  Kommunens afgørelse:  Der meddeles afslag på en ansøgt tilbygning (25 m²) til eks. parcelhus  Hjemmel: 2 paragraffer i en tinglyst servitut.  Klagevejledning: Naturklagenævnet.  Der klages til Naturklagenævnet!!  Naturklagenævnets sagsbehandling.  Naturklagenævnets sekretariat anmoder kommunen om en udtalelse med en bemærkning om at man går ud fra at afgørelsen var truffet efter Planlovens §43, der siger:  ”Kommunalbestyrelsen kan ved påbud eller forbud sikre overholdelsen af servitutbestemmelser om forhold, hvorom der kan optages bestemmelser i en lokalplan.”  I høringssvaret meddeler kommunen, at afgørelsen alene var truffet som påtaleberettiget i forhold til servitutten og at der derfor ikke var klageadgang til Naturklagenævnet

Håndhævelse af en privatretlig servitut i relation til en ansøgt tilbygning  Naturklagenævnets sagsbehandling (fortsat).  Sekretariatet meddelte herefter, at hvis kommunen ønsker en servitutbestemmelse håndhævet  enten som led i sin myndighedsbehandling må træffe afgørelse efter planlovens § 43  eller må vælge den mindre effektive og mere ressourcekrævende håndhævelse gennem privatretligt søgsmål ved domstolene.  Hvis kommunen vælger en privatretlig håndhævelse, vil kommunen således ikke samtidig som byggemyndighed kunne modsætte sig det ansøgte.

Håndhævelse af en privatretlig servitut i relation til en ansøgt tilbygning  Naturklagenævnets sagsbehandling (fortsat).  Naturklagenævnets sekretariat bad derfor kommunen oplyse, om man ønskede at fastholde en håndhævelse af servitutten som påtaleberettiget, og om kommunen i den forbindelse havde rejst et privatretligt søgsmål.  I modsat fald - d.v.s. hvis kommunen fortsat ønskede at håndhæve servitutten med en egentlig myndighedsafgørelse - måtte denne afgørelse betragtes som værende truffet i medfør af planlovens § 43.  Kommunen anførte herefter, at man herefter ønsker at fastholde afgørelsen som værende truffet i medfør af planlovens § 43!!!

Håndhævelse af en privatretlig servitut i relation til en ansøgt tilbygning  Naturklagenævnets behandling af klagen  Naturklagenævnets formand konstaterer, at tilbygningen ikke er i strid med servituttens materielle bestemmelser. Af en bestemmelse i servitutten er det anført, at de enkelte delområder skal bebygges efter en af kommunen senere godkendt detailplan. En sådan detailplan er efterfølgende godkendt af kommunen, men det, der i denne plan er fastsat om bebyggelsens placering, omfang og udformning m.v., er ikke tilvejebragt som bestemmelser i en lokalplan eller en byplanvedtægt eller er tinglyst på ejendommene som en ny servitut.  En sådan formløst udarbejdet plan kan ikke håndhæves af kommunen efter planlovens § 43.

Håndhævelse af en privatretlig servitut i relation til en ansøgt tilbygning  Naturklagenævnets afgørelse.  Den ansøgte tilbygning er således ikke i strid med de i servitutten fastsatte bestemmelser om bebyggelsers placering, omfang og udformning.  Kommunens afslag ændres til en tilladelse.

En formløs tilvejebragt bebyggelsesplan kan ikke administreres som en lokalplan  Lokalplanens bestemmelse  En lokalplan for et større boligbyggeri fastsatte bestemmelser om antal p-pladser, men havde ikke bestemmelser om placeringen.  Kommunens behandling og afgørelse  I forbindelse med meddelelse af byggetilladelse til to boligblokke godkendte kommunen en bebyggelsesplan, hvorefter p-pladserne var placeret ud for den ene blok.  Efterfølgende bad ansøgeren om godkendelse af flytning af 4 af p- pladserne til ud for den anden blok.  Kommunen afslog med henvisning til den godkendte bebyggelsesplan.

En formløs tilvejebragt bebyggelsesplan kan ikke administreres som en lokalplan  Klagen til Naturklagenævnet.  Ansøgeren påklagede afgørelsen og gjorde gældende, at flytningen ikke forudsatte tilladelse eller dispensation efter planlov eller lokalplan.  Naturklagenævnets behandling af klagen:  Placering af p-pladser er ikke fastsat i lokalplanen. Den i forbindelse med kommunens meddelelse af byggetilladelse godkendte bebyggelsesplan indeholder efter det oplyste ikke afvigelser fra lokalplanen.

En formløs tilvejebragt bebyggelsesplan kan ikke administreres som en lokalplan  Naturklagenævnets behandling af klagen:  Kommunen har som hjemmel for afgørelsen alene henvist til den godkendte bebyggelsesplan. En bebyggelsesplan kan imidlertid ikke administreres som en bindende lokalplanbestemmelse, medmindre bebyggelsesplanen er direkte fastlagt i en lokalplan. Dette er ikke tilfældet her, idet den retningsgivende bebyggelsesplan ikke angiver parkeringsarealer. Kommunen har således ikke i lokalplanen haft hjemmel til den trufne afgørelse.  Naturklagenævnets afgørelse:  På denne baggrund ophæves kommunes afgørelse for så vidt afgørelsen er truffet i medfør af planloven. Afgørelsen tager ikke stilling til, om kommunen efter anden lovgivning, herunder byggelovgivningen og vejlovgivningen, kan modsætte sig det ønskede