Location-based Scheduling En gennemgang af fordele og forskelle V/Erik Jung- 14-12-2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Logistik Mål og strategier
Advertisements

Overordnet målsætning:
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Teststrategi Engrosmodellen
Anvendelse af metadata i byggeprocessen
Kim Lyng Madsen Lau Kingo Marcussen
Værdistrømsanalyser.
Introduktion til værdistrømsanalyser
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Lean Salgskonsulent-uddannelsen Velkommen til dag 4
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Teststrategi Engrosmodellen
Analyse- og udviklingsmodel
Kommunikation i projekter
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Mogens K. Skadborg exam.art.phil., MEVO Overlæge
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Velkommen til TEMA om Arbejdsmiljø-uddannelse
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
Foreningen Remisen Tølløse ER på sporet…. Der er fremdrift i planlægningen og berettiget forventning om, at finansiering kan falde på plads. Se her, hvor.
Beskrivelses- og analyse-teknikker understøttet af Oracle Designer Del 2 af 2: Proces- og funktionsdiagrammering Aalborg Universitet, d. 9. oktober 2006.
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
SVIGT I BYGGERIET BEDRE SAMSPIL FRA PROJEKTERING TIL BYGGEPLADS SOM MIDDEL TIL FÆRRE SVIGT V/ANDERS KIRK CHRISTOFFERSEN, NIRAS.
Projektstyring dag 2.
Udarbejde af den fremtidige flow
Hvad er mål/resultat (output)?
Den Regionale LEAN Enhed
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
PHP Meetup Juni Nu med SCRUM. Hvad er Scrum? Ikke en forkortelse Forandringsvenlig udviklingsmetode Leverance efter hver gennemført iteration Dyder fra.
Funktioner og roller i projekter
Derfor skal der være sammenhæng og overensstemmelse mellem de fire liv –Familielivet Er normalt basen i den enkeltes liv –Arbejdslivet Er blevet sværere.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Lean i Faaborg- Midtfyn Kommune
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Kortlægning af maskinpark Identifikation af reservedele
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
Styr på ressourcer og projekter Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Vinderholdet helt basale goder, såsom gratis mad og drikke - gode sove- og bademuligheder - at føle man er en del af et særligt fællesskab - at.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Miljøcertificering på IBOS
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Teams i områderne Ansvar og opgaver April Teams på Cphbusiness Medledelse i teamet. Planlægning og afvikling. Faglighed.  Medansvarlig og samskabende.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Hvordan vil du sikre dansk konkurrenceevne i fremtiden? Højere BNP. Offentlige investeringer, da det er staten der køber aktiver. Skabe højere BNP. Mere.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Last Planner System V/Erik Jung
Målstyring KPI... – Hvad kunne vi måle på? Leveringsevne - evne til at levere materialer og information nøjagtigt og præcist til kunder (interne & eksterne)
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
SUF - gevinstrealisering
Juridiske Organisation Byggemodningen (Funktionsprincip)
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Opfølgning på PSYKISK APV
TFV teorien Produktion som en transformation af input til output.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Risikovurdering Livet Forstås Baglæns - men må leves forlæns.
Vintertjeneste på fortove
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Statens HR – Implementeringskoncept
Realisering Gevinst Effekt Projektleverance
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Cost & Schedule risiko analyser (CSRA)
Præsentationens transcript:

Location-based Scheduling En gennemgang af fordele og forskelle V/Erik Jung

Hvad er LBS? Cyklogrambaseret plan-lægningsmetode der er specielt udviklet til planlægning af byggeprojekter. Alternativ til CPM (Critical Path Method) som er den metode der er mest anvendt i DK.

Historie LBS har været kendt i mange år. Der har manglet et digitalt værktøj Siden 2003 har Control fra Vico-software været tilgængeligt og metoden er specielt udbredt i USA.

Hvorfor er LBS blevet interessant netop nu? Lean tankegangens sejrsgang i byggebranchen. a.Gør op med den traditionelle planlægning. b.JIT= Just In Time kan suppleres med And Place – det er vigtigt at leverancer også bliver leveret på rette sted (Location) c.LBS fokuserer på ressource-flow hvilket minimerer spild- giver jævn bemanding som igen øger kvalitet, hastighed og indtjening.

Planlægningsprincippet ved LBS Planlægningsprincippet ved LBS ligner i bund og grund den traditionelle CPM- baserede planlægning. Den overordnede idé er: Planen skal sikre, at projektets mål kan opnås indenfor de tids-, ressource- og kvalitetsmæssige rammer, der er gældende for projektet. Planen fungerer som et kort over projektet, der viser den planlagte vej fra start til mål. Planen fungerer som et grundlag for analyser og beslutninger vedrørende valg af produktionsmetoder, materialer og materiel og andre ressourcer. Planen fungerer som et kommunikationsinstrument, der formidler produktionsfor-løbets opbygning - hvad der skal gøres på hvert bestemt tidspunkt, hvilke ressourcer der skal benyttes, og i hvilken rækkefølge arbejdet skal udføres. Planen giver et grundlag for opfølgning af den realiserede fremdrift af projektet og dermed også et grundlag for identificering af mulige afvigelser og disses konsekvenser.

Nogle LBS-begreber Lokalitet. Kritisk råderumszone Nærpunkt Lokalitetsbaserede aktivitetsbindinger Ressourceflow

Forskelle CPM-metoden tager udgangspunkt i aktiviteterne og deres logiske bindinger til hinanden. LBS-metoden tager i højere grad udgangspunkt i ressourcerne og deres ”flow” gennem projektet. CPM= ”aktivitetsbaseret planlægningsmetode” LBS= ”ressourceorienteret planlægningsmetode” CPM= Gantt diagram LBS= ”Flow-line” diagram

Fordele I LBS tilføjes en geografisk lokalisering af projektets aktiviteter. Ved planlægning med LBS bliver det således muligt visuelt at konstatere, hvorvidt aktiviteterne danner et jævnt og harmonisk flow med anvendelse af et givent ressourceforbrug. Det bliver derfor muligt at tage udgangspunktet i de ressourcer, der skal udføre aktiviteterne, og sikre, at disse får en jævn arbejdsgang med nogenlunde jævn arbejdsbelastning, samtidig med at det kan sikres, at de forskellige teams rent fysisk kan komme til og ikke går i vejen for hinanden.

Lokalitetsstruktur Summen af lokaliteterne på et lavere niveau modsvarer en lokalitet på et højere niveau.

Opfølgning

Eksempler på lokaliteter En lokalitet afgrænses altså typisk af projektets fysiske enheder, f.eks. rum, lejlighed, etage. Men en lokalitet kan også defineres som en frit afgrænset del af en lokalitet. En sportshal eller et andet lignende lokale kan f.eks. deles op i et antal sektioner, hvor hver sektion udgør en selvstændig lokalitet. Begrundelsen for at dele en fysisk lokalitet op i ”virtuelle” sektioner kan f.eks. være, at lokaliteten er stor nok til, at flere aktiviteter kan foregå samtidig.

Hvorfor LBS? Byggeprojekter består typisk af aktiviteter, der gentages af de samme ressourcer på forskellige lokaliteter af projektet, dvs. at aktiviteterne ”flyder” gennem projektet. Lokalitets konflikter kan undgås. Letter arbejdet med at placerer ”farligt” arbejde i forhold til andet arbejde. Arbejdet kan foregå uden adbrydelser