Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop til 4H’s landsmøde d. 12. maj 2007 – Moar, må jeg lege med…? Moar, må vi gerne lege med…? - om samarbejde med andre!
Advertisements

Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
John.M.Nielsen Metode & Co.
Carsten Jensen Institut for Statskundskab
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Oplæg ved Jens Chr. Birch, kommunaldirektør i Næstved Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark Arendalkonferencen Den 9. juni 2010.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Vold - et fælles anliggende
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Nord.
Sådan får vi ligeløn i Danmark!
Tillid Temadag for AMIR
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Velkommen til LO.
Potentialevurdering.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Kodeks for offentlig topledelse
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Det Sociale Kapitel
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Befordring af småbørn og skoleelever. Mødets indhold Velkomst Om formalia Gennemgang af kontrakten Erfaringer og samarbejde Dialog med forældre. Erfaringer.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Frivillighed på kommando findes ikke
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Organisationsteori Taylorisme
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Ole Nørby 1 Kvalitetsreformen Bedre velfærd og større arbejdsglæde Høj kvalitet i den offentlige service: 1.Brugerne i centrum 2.Attraktive arbejdspladser.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Formandsmøde Scleroseforeningen 13. november 2015 i Grenå Frivillighed nu og i fremtiden.
Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Dagplejen – en god start på livet FOAs bud på dagplejens fremtid Landskonferencen Kvalitet i dagplejen Nyborg Strand d maj 2010.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Velkommen til Round Table
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Medlemsmøde for statsansatte
Rehabilitering og hjemmehjælp
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013

Hvad taler vi egentlig om? Dækker debatten om frivillighed over, ”at hvis man rækker fanden en lillefinger, så tager han hele hånden”? Eller dækker den over, at danskerne (nordmændene) nu er parat til ”at give den hele armen” for velfærden?

Velfærd og frivillige Det handler om den rette balance De professionelle kan noget, de frivillige ikke kan De frivillige kan noget, det offentlige ikke afsætter ressourcer til at levere En kommunalisering af frivilligheden kan skade frivillighedens kerne Det frivillige arbejde bygger på engagement, ansvarsfølelse, kassetænknings-resistens og ligeværdighed

FOA’s medlemmer er positive 89 % mener, frivillige forbedrer hverdagen for brugerne 77 % synes, samarbejdet er godt 20 % udfører selv frivilligt arbejde (FOA-medlemsundersøgelse, september 2012)

Hvilke opgaver tager de frivillige? 24 pct. svarer, at de frivillige udfører arbejde, som burde udføres af de ansatte (FOA medlemsundersøgelse 2012) De frivilliges opgaver: Sociale aktiviteter Praktiske opgaver Fundraising Er vågekoner (FOA medlemsundersøgelse 2012)

Er der grænser? Grænsen går ved professionalisme, kvalitet og kontinuitet Frivillige udfører ikke opgaver, der kræver visitation eller registrering Et vigtigt opmærksomhedspunkt Arbejdet må ikke tømmes for den tætte, ”ikke-tunge” borgerkontakt

Et umage par? Fælles spilleregler Klarhed om opgavefordeling forebygger utryghed Utryghed kan skabe unødig modstand En overordnet aftale Frivillige, faglige organisationer og arbejdsgivere har lavet en overordnet aftale om anvendelse af frivillige Arbejdspladserne bør lave konkrete spilleregler Ligeværdigt samarbejde De frivilliges organisationer må sikres en grundlæggende økonomi

Presset på grænserne Kommunerne selv begynder at rekruttere frivillige Kommunerne ansætter frivillig-koordinatorer Flere og flere taler om, at kerneopgaver også er i spil Politikere siger, at velfærd kun kan opretholdes ved brug af frivillige

Det betyder Det særlige ved frivilligt arbejde forsvinder 14 pct. af FOAs medlemmer mener, at kerneopgaver ikke vil blive løst uden frivillige (FOA medlemsundersøgelse 2012)

Samarbejdets udvikling? Fint med øget opmærksomhed på de frivilliges ressourcer Hvorfor skal samarbejdet, der er i alles interesse, gøres til noget målbart i kommunernes økonomiaftale ? Der skal ikke pilles ved, at frivillige på kontanthjælp, efterløn og dagpenge ikke må udføre lønnet arbejde

JA til udvikling FOA vil meget gerne deltage i udvikling og tænke nyt sammen med de frivillige og arbejdsgiverne Deltager i fremtidigt udviklingsarbejde sammen med parter bag ”spillereglerne” Aftalt at ”spilleregler” skal indledes med tekst, der understreger, at vi gerne vil være med til at tænke nyt

Charter – Frivillige 2001 Der er brug for en omfattende og alsidig frivillig indsats, men den skal ikke erstatte den offentlige indsats

Charter – Frivillige 2013 Det forsvundne citat: Der er brug for en omfattende og alsidig frivillig indsats, men den skal ikke erstatte den offentlige indsats

FOA: Ministeren lyver Tirsdag den Den frivillige indsats må ikke erstatte den offentlige indsats. Det slår det nye frivillighedscharter fast, fortalte social- og integrationsministeren i går aftes i DR’”Deadline. ”. FOA er rystet over ministerens lemfældige omgang med sandheden

Spilleregler