Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Organisationsteori Taylorisme

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Organisationsteori Taylorisme"— Præsentationens transcript:

1 Organisationsteori Taylorisme
Standardisering og specialisering af arbejdet Masseproduktion Stærk specialisering og streng styring Medarbejderne bliver fortalt præcis hvordan og hvornår tingene skal udføres, de er ikke selv medbestemmende.

2 Human relations school
Hawthorne Effekt Motiverede medarbejdere Psykologisk betydning Medarbejderen i centrum Kort afstand imellem medarbejder og hans overordnede

3 Forskellen mellem Taylorisme og Human Relations School?
En af de store forskelle på Taylorisme og HRS ligger i om medarbejderen er i fokus eller ej. Ifølge Taylor har medarbejderen ikke så meget at skulle have sagt, og ifølge HRS er der direkte fokus på den enkelte medarbejdere. Taylor princip er mere bygget op omkring det fysiologiske og HRS omkring de psykologiske forhold. Om medarbejderen har det godt på arbejdespladsen, føler sig godt tilpas og ikke ser det noget negativt at skulle stå op hver morgen og tage på arbejde.

4 Hvilken betydning har disse forskelle for vores måde at se arbejdslivet på idag?
Selve konceptet bag Taylor´s princip, kan vi generer til fabriksarbejderen i dag. Det er lavt lønnet job, uden ansvar, uden medindflydelse og samtidig bevirker det at medarbejderen ingen interesse har i firmaet. De udfører det job som deres overordnet har pålagt dem og parerer egentlig bare ordre. Konceptet bag HRS ligger meget mere til den måde man gerne vil arbejde under i nutids Danmark. Man vil gerne have medindflydelse, være med bestemmende og have en fleksibel hverdag. Samtidig vil vi gerne føle at vi gør en forskel på vores arbejdsplads, uanset om det er en service virksomhed eller en fabrik.


Download ppt "Organisationsteori Taylorisme"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google