Integrationsrådskonference 24. marts 2012 Demokratisk Medborgerskab.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Advertisements

CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Mille Wilken Bengtsson 28. april 2016 Godt samarbejde med borgere.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
17. Januar 2007 Karine Bech Dialyse ved kronisk nyresvigt Perspektivering Karine Bech Overlæge, dr.med. Hvidovre Hospital Formand for projektgruppen.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Spieser på 16 øre Katalog version 1. Indhold Hvad fandt jeg ud af sidst (2011) Er der ændret på denne opfattelse Hvilke nye muligheder er der opstået.
SAPA Præsentation til chefer og mellemledere i kommunen April 2016.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Paradokser og Dilemmaer
Forslag fra arbejdsgrupperne
Ungdommens Folkemøde
Præsentation af resultaterne fra
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Erfaring fra fire statslige arbejdspladser
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Oplæg på Det Centrale Handicapråds årsmøde 2017
Hvorfor resultatløn?.
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
DTHS synsfaglige netværksdage 2017
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Fælles ledelsesgrundlag
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Handicap og beskæftigelse
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Myndiggørende myndighed
Myndiggørende myndighed
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Kommunikation - trykstil
Innovationsforløb Modul 3 ©
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Personlighed og Kompetencer
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Ledelsesevaluering.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Region Midtjyllands opgave
Danmarks Vejlederforening
Opfølgningsprojekt Akutteamet Aarhus kommune Louise Hjørringgaard
Empatisk Arbejdsmarked Præsentation til Københavns Kommune den 14
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Integrationsrådskonference 24. marts 2012 Demokratisk Medborgerskab

Program – 10.15:Ankomst og morgenkaffe – 10.20:Velkomst og præsentation v/Salman Bustan (formand for Viborg Kommunes Integrationsråd) og Jette Lorenzen (arbejdsmarkedschef) – 11.45:Del 1: Demokratisk Medborgerskab v/ Allan Hjorth – 12.25:Frokost i kantinen 5. sal – 13.20:Del 2: Demokratisk medborgerskab i praksis – 13.50:Cafedrøftelse – 14-00:Afrunding og tak for i dag v/ Jette Lorenzen og Salman Bustan

Oplæg v/Allan Hjorth Demokratisk medborgerskab

Proces – Viborg Kommune April 2011 Marts 2012 Aug. 2011Forår og sommer 2012 Jan 2011 Temamøde i Integrationsrådet Godkendt i Beskæf- tigelsesudvalg og direktion Uddannelsesforløb for alle medarbejdere i jobcentret Projekt- organisering Medio 2011 Opstart på beskæf tigelsesområdet Direktionen beslutter at forsøge at tænke Demokratisk medborgerskab ind som en tværgående politik IR Konference

Vision – beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesindsats baseret på medborgerskab fordi: Ønske om at alle borgere får bedre mulighed for at tage ansvar for indhold og udvikling i eget liv Medborgerskab = Medindflydelse + Medansvar Empowerment = medansvar

Vision – beskæftigelsesområdet Eksempel: AktiveringEmpowerment Borgeren skal aktiveres, for det siger loven Borgeren har valgt at han eller hun vil have en bestemt slags arbejde. Vores opgave er at støtte borgeren med at finde dette arbejde. Borgeren skal bare følge reglerne, gøre som der bliver sagt Borgeren skal selv træffe et valg om, hvad han eller hun vil på arbejdsmarkedet Borgeren behøver ikke at tage ansvar for sit eget liv Indsatsen virker kun, hvis borgeren selv reelt og personligt tager ansvar for sit eget liv Sagsbehandleren er en blanding af en ”skolelærer” og en ”politimand” Sagsbehandleren er en coach, der hjælper borgeren med at finde sine egne ressourcer og understøtte borgerens egne valg Mistillid og kontrolTillid og medansvar

Vision – beskæftigelsesområdet Borgere der i højere grad: Forstår og tror på sine egne rettigheder Træffer personlige valg om egen fremtid Træder ud af offerrollen Tage ansvar for sit eget liv Får VILJE til forandring Hvad ønsker vi, at vi får ud af medborgerskabstilgangen:

5 MIN. SUMMEMØDE

Medborgerskab i praksis Empowerment og medborgerskab kræver: Ændret adfærd over for borgerne fra forvaltningens medarbejdere Ændret adfærd hos borgerne

Medborgerskab i praksis Ændret adfærd i forvaltningen: Ny rolle overfor borgeren Ny selvforståelse hos medarbejderne Ny dialog i mødet med borgeren Nye succeskriterier Nye handlemuligheder og værktøjer

Medborgerskab i praksis Uddannelsesprogrammer for alle medarbejdere (inden sommeren 2012): Forståelsesramme = Demokratisk medborgerskab Coaching –Nyt værktøj i mødet med borgerne –Giver plads til at borgeren træffer valg og bruger sine rettigheder

Medborgerskab i praksis Udfordringer….? Hvordan vil borgene reagere på en ændret myndighedsrolle? Hvordan understøtter vi at udsatte borgere opnår en ændret tilstand i forbindelse med at introducere det demokratiske medborgerskab?

Cafediskussion Spørgsmål: ”Hvilke ideer har dagen givet dig omkring ting, som du gerne vil have sat på dagsordenen i jeres eget integrationsråd”