Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Advertisements

Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Trivsel i hverdagen. Redskaber til positive samspil Børnestyret leg Coaching Ros Belønning Problemløsning Klare beskeder Rutiner Regler Ignorering Afledning.
HVERDAGSGLÆDE Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Workshop.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
1 ▪ En familie fødes 2016.
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Løsningsfokuseret Ledelse
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
Fordybelse i et projekt
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
OSO opgaven på Midtjysk
Modul 1 Rød løber (C).
Behov, motivation og mestring
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Inspiration spørgsmål og Billeder
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Åndens Frugter – Åndens Gerninger Gal.5v22
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Walt Disneys kreativitetsmodel
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Kommunikation - trykstil
Innovationsforløb Modul 3 ©
En god start på lægelivet
Danske Handicaporganisationer
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
SUCCES MED SALG 1.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
MUNDTLIG FREMSTILLING
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvad er meningen med dit liv?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Arbejdsglæde & samarbejde
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Borgermøde.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Lige adgang til lejligheder og sæsoner for alle
Hvad finder vi vigtigt for vores elever?
Strategi Til markedsføring
Skole-hjemsamarbejde
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Værktøj 8: Supervision og sparring
Værktøj 4: Aktiverende APV
Præsentationens transcript:

Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard

Balancehjulet, nu Fritid/Mig Familie Arbejde

Balancehjulet, ønsket Fritid/Mig Familie Arbejde

Talen til din 80 års fødselsdag. Forestil dig, at du holder din 80 års fødselsdag og har inviteret de personer, som står dig nær, og som har gjort en forskel i dit liv. Du skal skrive en tale til denne fest, som beskriver dit liv, som det har formet sig. Hvad har du udrettet? Hvilke erfaringer har du gjort dig? Hvad gav særlig mening? Hvad var dine håb og drømme? Hvad ønskede du at bidrage med? Hvad var de vigtigste værdier, som lå bag dine håb og drømme?

Mine værdier Værdier er det vi tror på. Det er vores fundament, som ligger til grund for den måde, vi vælger at leve vores liv på. Når vi lever i overensstemmelse med vores værdier, oplever vi trivsel og vækst. Vi har en oplevelse af, at vores liv giver mening, og vi oplever stor motivation og livsglæde. Brug nu 5 min. på at skrive dine vigtigste værdier ned. Find gerne 10 og skriv de 3 vigtigste øverst.

Gør det, der virkelig betyder noget for dig og din familie Forestil dig, at du havde tid nok. Hvad ville så være de 5 vigtigste ting, du ville lave/opnå det næste år sammen med din familie? Det kan være udflugter, rejser, bedre morgener, mere nærvær, fælles eftermiddagshygge, godnathistorie hver aften, deltagelse i fodboldkampe, fælles spilleaftener osv. Skriv dem her og hæng sedlen op et sted, hvor du ser den hver dag.

Commitment Vælg nu én af de 5 ting og commit dig her overfor dig selv til at tage første skridt på vejen allerede i dag Jeg commiter mig til at tage første skridt på vejen mod: ____________________________________________ Det vil jeg gøre ved at: ____________________________________________ Hæng denne seddel op et sted, hvor du ser den hver dag.

Familiestrategi, vision og værdier Vision – f.eks.: Vi er kernen Vi vil leve i nuet Vi vil gøre en forskel – hver dag Værdier - f.eks.: Loyalitet Respekt Positiv ånd Ærlighed Spilleregler – f.eks.: Tag ikke noget for givet Lyt til den, der taler Hav ikke forventninger

Familiestrategi, mål Mål i forhold til hinanden (3 mål hver, spørg partneren) Thomas: 1. Mere opmærksom i hverdagen, 2…. 3….. Rikke: 1. Sig hvad jeg mener, 2…. 3…. Fælles: 1 kærestedag om ugen + det daglige kvarter Mål for praktiske opgaver (lav en bruttoliste) Maling af haveskur Havedør, regner ind, tætningsliste? Nyt bed i haven Maling af panel Etc. Mål for job/karriere Thomas: Mere effektiv – gå efter salgsjob Rikke: Fokus på ny viden – kurser, uddannelse, etc.

Familiestrategi, praktik & planlægning Faste uge punkter – eksempler: En kærestedag hver uge Træning 2 gange i hverdagen og 1 gang i weekend Familieaktivitet hver søndag Madlavning – hvem? Indkøb - hver lørdag eller hver dag? Vask – hvem og hvornår? Osv. Planlægning af næste kvartal f.eks. januar til medio april Skriv alle arrangementer op og sæt tid af til de praktiske opgaver. ✓ Husk at være realistisk omkring, hvad der kan nås. Ting tager tid! ✓ Husk at planlægge weekender til at lave ingenting og bare være der for hinanden

Familiestrategi, ideer og evaluering Idéer Nye udflugtsmål Nye familieaktiviteter Nye indretningsforslag Nye karrieremuligheder Osv. Evaluering (opfølgning/evaluering af strategien hvert kvartal eller halvår) Jul, Påske, Sommerferie, Efterårsferie Planlægning af næste kvartal: weekender, ferie, sociale aktiviteter Fastlæggelse af næste strategimøde

Tak fordi du lyttede. Jeg håber, du tager noget godt med dig hjem. Hvis du har spørgsmål, eller hvis du har lyst til at vide mere om, hvad du kan gøre for at forebygge stress og skabe balance i hverdagen med et stærkt familieliv, kan du besøge LF Coaching på eller tage kontakt på eller