Aktiviteter i forbindelse med undervisning af elever med specifikke matematikvanskeligheder Jens Brandt Peter Vilhelm Højgaard Jensen VUC&hf Nordjylland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forældrearrangement om folkeskolereform
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
mangfoldighedens søgelys
Medborgerskab – på sporet
EU Socialfondsprojektet
Introduktion 7/9-11 Højstrupgård
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
LENA LINDENSKOV LEKTOR AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) 5. FEBRUAR 2014 UNDERVISNINGSFORSØGETS RESULTATER LENA LINDENSKOV.
LÆSEHJØRNET I BLOK A.
KOMpetenceMål i PraksIS
Tværgående indsats for unge årige
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Videoundervisning i klinisk mikrobiologi
CAS i matematikundervisningen Middelfart
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Det Sociale Kapitel
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
 Andelen af elever i den almindelige undervisning skal i 2015 være 96% af det samlede elevtal i FSK – mod 94,4% i dag.  Det svarer til ca elever,
Problemorienteret projektarbejde
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Social- og sundhedshjælper retning
EUC Lillebælt. ”Den røde tråd” Formål: Virksomforlagt undervisning i specialiserede virksomheders kompetencer. Matchning af elever og virksomheder for.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Screening v. UUV Køge Bugt
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Multimodale læremidler i naturfagsundervisningen på SOSU … eller bare Naturfagseksperimentarium.
Målgrupper og indsatsområder 3 Målgrupper Jobklare ledige med mere end 12 måneders ledighed Indsatsklare kontanthjælpsmodtagere Modtagere af ledighedsydelse.
Transfer mellem uddannelse og arbejde Temadag om transfer Center for Strategi og Innovation 5. maj 201 Bjarne Wahlgren.
BRANDING som udfordring for FUR
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Brønderslev Kommune Projekt Samvær.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Undervisning af flygtninge i danskuddannelserne 19 – 20 april 2016 Munkebjerg Kvalitetskrav til den beskæftigelsesrettede danskundervisning på sprogcenter.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Problembehandling - en matematisk kompetence Kursus arrangeret af UCC og Danmarks Lærerforening Krogerup Højskole, den
Last Planner System V/Erik Jung
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Undervisningsdifferentiering uden ekstra arbejde Signe Ammitzbøll Anette Gjervig.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Den Udbud og prøver i Amu
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
– hvordan får vi de ansatte med?
Simulering af binomialforsøg
Præsentationens transcript:

Aktiviteter i forbindelse med undervisning af elever med specifikke matematikvanskeligheder Jens Brandt Peter Vilhelm Højgaard Jensen VUC&hf Nordjylland

Tidsplan Kort introduktion af forløbet Prøv aktiviteterne af Opsamling

Hvem er vi ?

Jens Brandt Peter Vilhelm Højgaard Jensen VUC og hf Nordjylland

Kort om forløbet og deltagerne

Målgruppe Fra starten har det været vigtigt at undervisningstilbuddet skulle opfattes som et supplement til eksisterende undervisningstilbud – rettet mod personer med så massive matematikvanskeligheder, at det vurderes, at eksisterende tilbud ikke kan tilbyde relevant undervisning. I praksis har dette betydet, at tilbuddet ikke er blevet tilbudt personer, der kunne visiteres til eksempelvis FVU-undervisning.

Formål TBU har som formål at, afhjælpe eller begrænse deltagerens specifikke matematikvanskeligheder. øge deltagerens grundlæggende færdigheder inden for områderne talforståelse og regning udvikle deltagerens forståelse for basale matematiske begreber. styrke deltagerens kommunikative og funktionelle matematiske færdigheder øge deltagerens muligheder for at deltage i ordinære uddannelsestilbud og/eller opnå tilknytning til arbejdsmarkedet.

3 deltagerne To af deltagerne havde specielt problemer med at knytte tal og talord sammen i området fra 50 til 100 løsningshastighed i simple opgaver (talte på fingre) at motivere sig til at gå i gang med opgaver, de betragtede som vanskelige Alle tre havde problemer med at finde løsningsstrategier i forhold til opgaverne. De havde ikke nogle planer for fremtidig job eller uddannelse og en væsentlig grund hertil var deres af deres manglende matematikfærdigheder.

Principper for tilrettelæggelsen

Principper

Prøv aktiviteterne

Vi har taget nogle af de aktiviteter med, som vi har navendt i forløbet. Prøv dem af i små grupper. Find ud af om I kan bruge principperne i aktiviteterne.