Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bhu Roholmhaven Ny struktur
Advertisements

3. april 2014 Scenarier for institutionsområdet Scenarie 1 Scenarie 2 Scenarie 3 BØRNE- OG UNGDOMSHUSE Scenarier for det frivillige område Scenarie 1 Scenarie.
Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
8. december 2010 på Egegård Skole
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Forældremøde X årgang.
Daginstitution og skoleområderne
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Fælles forældremøde Thurø
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Roskilde Kommune Direktørområde Børn og Kultur Dagtilbud og Skole RLFs TR/KS kursus 2010.
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Idéoplæg til fremtidig anvendelse af ejendommen
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Ny medaftale 1/ Ny medstruktur = nyt lmu i Asgård området 1 Fælles personalemøde den 25/ Tema: Ny medaftale.
Fremtidens skole i. AHLMANN-MØDE DEN 7/ DAGSORDEN: (1)Velkomst v. skolebestyrelsesformanden (2)Hvad er der sket? -Gennemgang v. skolelederen -Spørgsmål.
Stormøde om skolesammenlægninger på Amager - Gerbrandskolen, 28
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
LÆRING & TRIVSEL OMSTILLINGSGRUPPER 2015 DEBATFASE: BÆREDYGTIGE SKOLER OG DAGTILBUD STØRRE UDSKOLINGSMILJØER.
Forældremøde 9. april.
Sundhedsaftale III status
Frederikssund Kommune1 Dialogmøde ___________________________________________________ Mad i daginstitutioner.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Tidsplan 1 ProcesMedarbejdere/ledere/forældrePolitisk niveau Marts19: Skriftlig orientering til involverede ledere Uge : Samtaler med ledere 16:
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Struktur på dagtilbuds-, skole- og fritidsområdet 28. Oktober 2014 Forløbsbeskrivelse for en dialogbaseret og inddragende proces.
Fremtidsscenarier for dagtilbud på Nordbornholm og i Svaneke - alment dagtilbud samt §32 tilbud (Mælkebøtten) Præsentation og diskussion af mulige scenarier.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer.
Dagtilbudsstrukturen Statusmøde den 3. november 2016.
Ny ressourcetildelingsmodel
Møde for medarbejderrepræsentanter og ledere for UCL og EAL
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Organisering & Opgaver v/Kirsten Kåg Mortensen, projektleder
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Ghettoaftale Fysisk nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder
Nye muligheder og potentialer
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup

Baggrund 91 ledige dagtilbudspladser i Elsted Dagtilbud og Lystrup Dagtilbud pr. 1. august 2016 fordelt på 49 vuggestuepladser og 42 børnehavepladser. Pladsefterspørgsel i Elev Dagtilbud: Alle pladser er optagede, og der udpendler 21 børn til Elsted og Lystrup dagtilbud. Børn og Unge er forpligtede til at sikre den mest optimale udnyttelse de ressourcer, der er til rådighed To scenarier: 1. Bevarelse af Elsted Dagtilbud og Lystrup Dagtilbud 2. Fusion af Elsted Dagtilbud og Lystrup Dagtilbud Scenarierne er udarbejdet i samarbejde med Børn og Unges planlægningsafdeling samt efter drøftelser mellem områdechefen, dagtilbudslederne og de pædagogiske ledere i de to dagtilbud

Scenarie 1 – bevarelse af de nuværende dagtilbud Børnehaven Troldehøj i Elsted Dagtilbud lukkes Børnehuset Lyset i Elsted Dagtilbud flyttes organisatorisk til Lystrup Dagtilbud Møllehuset i Lystrup Dagtilbud flyttes organisatorisk til Elev Dagtilbud Vuggestuen Godthåb i Elsted Dagtilbud gøres til en integreret afdeling med 24 vuggestuepladser og 40 børnehavepladser Ørnereden i Elsted Dagtilbud nednormeres med 15 vuggestuepladser Børneuniverset i Lystrup Dagtilbud nednormeres fra 20 til 12 vuggestuepladser og fra 80 til 70 børnehavepladser. Pavillonen tages ud af drift. Elsted Dagtilbud vil fremover bestå af fem afdelinger med en samlet normering på 314 pladser Lystrup Dagtilbud vil fremover bestå af fire afdelinger plus dagpleje med en samlet normering på 326 pladser. Samlet set reduceres antallet af ledige pladser fra 91 til 1.

Scenarie 2 – en fusion af dagtilbuddene Børnehaven Troldehøj i Elsted Dagtilbud lukkes Møllehuset i Lystrup Dagtilbud flyttes organisatorisk til Elev Dagtilbud Vuggestuen Godthåb i Elsted Dagtilbud gøres til en integreret afdeling med 24 vuggestuepladser og 40 børnehavepladser Ørnereden i Elsted Dagtilbud nednormeres med 15 vuggestuepladser Børneuniverset i Lystrup Dagtilbud nednormeres fra 20 til 12 vuggestuepladser og fra 80 til 70 børnehavepladser. Pavillonen tages ud af drift. Hurlumhejhuset i Lystrup Dagtilbud nednormeres med 4 vuggestuepladser. Det fusionerede dagtilbud vil fremover bestå af ni afdelinger plus dagplejen med en samlet normering på 644 pladser. Det største dagtilbud i Aarhus Kommune. Samlet set reduceres antallet af ledige pladser fra 91 til 5.

Organiseringens konsekvenser Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Lever ikke op til de anbefalede 5-10 afdelinger pr. dagtilbud (mhp. det mest hensigtsmæssige ledelsesteam Fortsat fleksibilitet i forhold til at ændre fysiske rammer fra vuggestue til børnehave og omvendt Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Der skal udpeges én dagtilbudsleder Forenklet samarbejdsstruktur mellem skoler og dagtilbud Større fleksibilitet ved tilpasning af antal pladser Forældre til børn i dagpleje får nemmere adgang til børnehavepladser i både Elsted og Lystrup dagtilbud Et større ledelsesteam vil give bedre mulighed for fordeling af tværgående opgaver Mindre tid til ledelsessparring mellem dagtilbudsleder og pædagogisk leder Det administrative fællesskab vil blive samlet på enten Elsted Skole eller Lystrup Skole.

Konsekvenser for ydelserne Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Hovedparten af alle børn og forældre i de to dagtilbud vil ikke opleve ændringer som følge af den ændrede organisering 15 børn og deres forældre, som er tilknyttet Troldehøj pr. 1. august 2016, skal flytte. De vil komme forrest i køen og få frit valg blandt ledige pladser Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Hovedparten af alle børn og forældre i de to dagtilbud vil ikke opleve ændringer som følge af den ændrede organisering 15 børn og deres forældre, som er tilknyttet Troldehøj pr. 1. august 2016, skal flytte. De vil komme forrest i køen og få frit valg blandt ledige pladser På sigt bedre pædagogiske rammer for børnene pga. øgede samarbejdsmuligheder inden for dagtilbuddet og på tværs af dagtilbud, skole og FU.

De ressourcemæssige konsekvenser Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Elsted Dagtilbud mister et afdelingstillæg på ca kr. som en konsekvens af lukningen af Troldehøj Lukningen af Troldehøj resulterer i en kapitaliseret værdi på ca. 2,8 mio. kr. Heraf skal der afsættes ca kr. til fraflytning samt ca kr. til ombygning af Godthåb til en integreret afdeling. De resterende 1,9 mio. kr. vil indgå i puljen til tilpasninger på dagtilbudsområdet. Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Dagtilbuddet sparer ca kr. til en dagtilbudslederløn Dagtilbuddet mister ca kr. i grundtillæg samt ca kr. i afdelingstillæg. Dagtilbuddet får således ca kr. til at styrke kerneydelserne Lukningen af Troldehøj resulterer i en kapitaliseret værdi på ca. 2,8 mio. kr. Heraf skal der afsættes ca kr. til fraflytning samt ca kr. til ombygning af Godthåb til en integreret afdeling. De resterende 1,9 mio. kr. vil indgå i puljen til tilpasninger på dagtilbudsområdet.

Konsekvenser for effekten Scenarie 1 – en bevarelse af to dagtilbud Effekten er, at rammerne for børnenes udvikling og trivsel styrkes, fordi tilpasningen giver mulighed for bedre udnyttelse af de ressourcer, der tildeles dagtilbuddene. Scenarie 2 – en fusion af de to dagtilbud Effekten er, at rammerne for børnenes udvikling og trivsel styrkes, fordi den ændrede organisering giver mulighed for bedre udnyttelse af de ressourcer, der tildeles dagtilbuddet.

Tidsplan 16. september: Rådmandsmøde 16. september: Orienteringsmøde for dagtilbudsledere og pædagogiske ledere 16. september: Forhåndsdrøftelse med bestyrelser 17. september: Forhåndsdrøftelse med MEDudvalg samt FTR, TR og AMR 18. september: Lokale orienteringsmøder for medarbejdere Uge 39 – 40: Udarbejdelse af høringsmateriale Uge 41 – 43: Høring Uge 43 – 45: Udarbejdelse af indstilling til politisk behandling Uge 43 – 45: Evt. udpegning af dagtilbudsleder Ultimo 2015/primo 2016: Politisk behandling 1. august 2016: Ændringer træder i kraft

Spørgsmål