UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
UUV’s repræsentantskabsmøde den
Advertisements

Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Elever i specialklasser og specialklasseelever
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Uddannelses- og erhvervsvejledning opfattes som en proces, der foregår i et samspil mellem: • Oplysning • Undervisning • Praktiske aktiviteter • Personlig.
Bo Ravn Temadag 26. januar 2006 Holstebro Kommune Unge uden uddannelse i centrum.
Temadag 7. juni 2006 Struer Kommune
Roskilde Produktionsskole
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Forældremøde 9.kl. UU´s opgaver Uddannelsespligt
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
EUD og vejledningsreform
UEA & UU-Vejledning Info til forældre fra 6.klasse.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Kontanthjælpsreformen
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Forældremøde 7. klasse.
Bo Ravn leder UU – Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning
UU vejleder Lene Skovgaard.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
FORÆLDREMØDE 9. ÅRGANG AUGUST 2014
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Velkommen til forældremøde
Regeringens globaliseringsudspil
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
1 Den danske model Kvalitetsudvikling og kvalitetssikring af vejledningen Erik Møller Hansen Chefkonsulent Kontoret for vejledning Undervisningsministeriet.
Velkommen til forældremøde
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
FORÆLDREMØDE 10. ÅRGANG AUGUST Vejledning 10. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
STATUSMØDERNE! Et møde hvor de unge er i fokus: 1. år: Afklaringsmødet efter 10. – 12. uge; Her udarbejdes den overordnede uddannelsesplan for indeværende.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Er vejledningssystemet gearet til de store reformer og fremtidens.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ny vejleder i Efterskolen Vejlederkonferencen 2013.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Forældremøde.
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse og erhverv bliver til størst mulig gavn for den enkelte og samfundet, herunder at alle unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse. - Vejledningen skal i særlig grad målrettes unge med særlige behov for vejledning om uddannelse og erhverv. - Vejledningen skal bidrage til, at frafald fra og omvalg i uddannelserne begrænses mest muligt. - Vejledningen skal være uafhængig af sektor – og institutions – interesser. - UU skal vejlede eleverne i 6. – 10. klasse og unge under 25 år, der ikke er i gang med eller har fuldført en ungdomsuddannelse.

Organisatoriske rammer - Kommunalt forankret eller § 60 - selskab UU’s vejledningsopgaver - Vejledningen i grundskolen og 10. klasse (f. eks uddannelsesplaner, introkurser, brobygning, vejledning til valg af ungdomsuddannelse). - Ungevejledningen (målrettes mod unge, der uden en særlig indsats vil få vanskeligheder med at vælge, påbegynde eller gennemføre en uddannelse eller vælge et erhverv.) - Overgangsvejledning

Ungevejledning, herunder EGU og STU Lovgivning - UU skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller ikke har fuldført en ungdomsuddannelse, vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Andre unge under 25 år med bopæl i kommunen skal have vejledning hvis de henvender sig herom. - Vejledningen koordineres med andre kommunale vejledningstilbud, der retter sig mod målgruppen, herunder vejledning, som udgår fra kommunale jobcentre, socialforvaltningen eller andre myndigheder, der er beskæftiget med den unge. - Vejledningen tilrettelægges og prioriteres, så den opsøgende og opfølgende indsats især rettes mod unge, der skønnes at have behov for en særlig vejledningsindsats og som ikke i forvejen modtager vejledning fra kommunale jobcentre, socialforvaltningen.o.a.

EGU - Formålet med EGU er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar adgang til at forsætte i en erhvervskompetencegivende uddannelse, dels giver grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet. - Uddannelsen består af praktik og skoleundervisning og tager 2 år. Mindst 20 uger og højst 40 uger er skoleundervisning. - Målgruppen for uddannelsen er unge under 30 år, der ikke er i uddannelse eller beskæftigelse og ikke umiddelbart har forudsætninger for at gennemføre en anden kompetencegivende uddannelse

STU - Formålet med den 3-årige ungdomsuddannelser er, at unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til videre uddannelse og beskæftigelse. - Ungdomsuddannelsen retter sig mod unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. - Unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov har et retskrav på en ungdomsuddannelse. - Udannelsen tilbydes efter 9. – eller 10 klasse og indtil det fyldt 25 år.

UU-Nords ydelse på Jobcentrene UU-Nords ydelse (tilstedeværelse) på Jobcentrene tager udgangspunkt, i afsnittet vedr. ”uddannelsespligt”, i ”Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats” (LAB-Loven). Målgruppen for UU-Nords indsats i Jobcentrene er de unge der, i henhold til LAB-Loven, er omfattet af ”uddannelsespligten”, dvs. unge: Der er under 25 år Ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse Ikke har forsørgerpligt over for hjemmeboende børn Der vurderes at kunne gennemføre en uddannelse på almindelige vilkår

I forhold til ovennævnte målgruppe (matchgruppe 1-3) kan UU-Nord tilbyde følgende vejledningsydelser (3-6 timer pr. uge): Træffetid på Jobcentret med mulighed for individuelle uddannelsessamtaler. Træffetid på projekter tilknyttet Jobcentret, med mulighed for individuelle uddannelsessamtaler. Medvirke i informationsarrangementer vedr. uddannelsessystemet (opbygning, krav, ansøgningsfrister, jobmuligheder mv.) Kontaktperson i forhold til UU-Nords vejledere inden for specialområdet, f.eks. EGU og STU Ovennævnte er UU-Nords grundydelse i forhold til de 4 Jobcentre i UU-Nords område.

Samarbejdsmodeller mellem UU-Nord og Jobcentrene Model 1: Hver tirsdag og torsdag formiddag fra kl.9:00 til kl.12:00 vil der være en UU vejleder i Jobcentret. Nyhenvendere (førstegangssøgende til kontanthjælp) kommer alle til samtale kl.9:30 disse dage. De unge som får et uddannelsespålæg, vil blive visiteret direkte videre til UU-vejlederen. UU-vejlederen og den unge udarbejder en uddannelsesplan – evt. aftaler et opfølgningsmøde i UU-Nord. Ved opfølgningsmødet udfyldes ansøgningsskemaer, der kontaktes skoler osv. Ved opfølgningsmødet udfyldes ligeledes uddannelsesplanen fra kommunen, som den unge skal aflevere i Jobcentret. Ungevejlederen skriver til Jobcentret om planen. Jobcentret kan derudover rette henvendelse eller sende unge til UU-Nord. Der afholdes 2-årlige evalueringsmøder mellem Jobcentret og UU-Nord

Model 2: Ungeteamet i Jobcentret indkalder ledige under 25 år i matchgruppe 1-3 til en vejledningssamtale. UU-vejlederen får inden samtalen en kort mundtlig beskrivelse af den unge. Sagsbehandleren kan – hvis der skønnes behov herfor – deltage i vejledningssamtalen. Efter samtalen giver UU-vejlederen en tilbagemelding på vejledningen og en kopi af uddannelsesplanen. Sagsbehandleren i Jobcentret kan efter aftale indkalde vejlederen til vejledningssamtaler med unge under 25 år i matchgruppe 4-5. Vejlederen deltager et par gange om året i Ungeteamets uge-møde. Der afholdes 2-årlige evalueringsmøder mellem Jobcentret og UU-Nord. Model 3: UU-vejlederen tilkaldes efter behov.