Bolignetværksmøde i unge hjemløse Program for temadag.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Advertisements

Opfyldelse af lovmæssige bestemmelser Med udgangspunkt i bestemmelserne i Dagtilbudsloven vurderes øvrig lovgivnings forpligtigelse i forhold til opgaven.
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Valby, Vesterbro, City og Østerbro
Tom Rønning Almene Boligdage 2. september 2011
4/3/2017 Ændringer i forvaltningen af boligorganisationernes og afdelingernes økonomi.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Anita Klindt - ”Frit-valg” ”Frit-valg” – SEL § 112 Retten til selv at finansiere et andet produkt end det, der er bevilget. ”Frit-valg”
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
Kontanthjælpsreformen
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
KAB’s erfaringer med boligløse unge Konference på Kofoeds Skole den 3. november 2009 Jesper Nygård Administrerende direktør KAB.
BL 11. kreds weekend 13. November 2010 Udsættelser Ulla Gregor, DAB.
Hvordan kan samarbejdet mellem kommuner og boformer styrkes? Erfaringer fra Frederiksberg kommune Søren Romar Forstander, Lindevangen og Lærkehøj Dialogmøde.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Advokat J. Bertel Rasmussen (H)
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
Oplæg ved: Ole Jacobsen
Temadag: Ny lovgivning ”De nye udlejningsregler”.
Muligheder og rettigheder
Ny friplejeboligordning. Evaluering af friplejeboligordningen pegede på: Uhensigtsmæssigt med genudbud hvert 10. år Et ufleksibelt afregningssystem Nogen.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Oplæg om de kompenserende ordninger
Bente Bondebjerg, Årsmøde for frivillige 25.oktober 2015 Integrationsydelse - og andre nye lave ydelser Frivillignet, 25.oktober 2015 Bente Bondebjerg,
Kapitel 16 Kreditaftaler. Kreditaftaler kapitel 16 I kapitel 16 gennemgås: Krav til kreditaftaler Trepartsforhold Køb med ejendomsforbehold Køber misligholder.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Odense en inkluderende by Socialstyrelsen d. 24 februar 2016 v. Tom Rønning.
Boligplacering og integration af flygtninge BL’s anbefalinger til boligafdelinger og organisationer.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
AlmenBolig+ - Beboermøde I Tømmergården april 2016.
AlmenBolig+ - Beboermøde I Balders Have - 5. januar 2016.
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 53 selvstændige organisationer Fordelt på godt 680 afdelinger Hjulpet på vej af 755 ansatte Lejerbo.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Socialcenter København Juni 2016/cls Temadag ATO.
Manglen på billige boliger - Barrierer og muligheder for flere billige boliger i Danmark Ideseminar v. Rådet for Socialt Udsatte 16. december 2015 Signe.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 16 Kreditaftaler.
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Leveringspligt vs. Forsyningspligt
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Overordnede bestemmelser
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Repræsentantskabsmøde BS’61
Dansen om den billige bolig
Boliger til flygtninge
Investering i efterværn
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
Refusionsreformen 12. november 2018.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Personligt Tillæg Folkepension.
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Økonomiske overvejelser
Byggeskadefonden, oprettet ved lov i 1986
Kapitel 11 Kreditaftaler.
Præsentationens transcript:

Bolignetværksmøde i unge hjemløse Program for temadag

Velkomst og introduktion til dagens formål og program Kl Oplæg ved Tom Rønning, Odense Kommune Kl Sektion A: Initiativer på den korte bane Oplæg ved Birthe Povlsen, Socialstyrelsen: Udslusningsboliger, Aktivloven § 34 ( 6 D) »Oplæg ved Susan Fiil Præstegaard og Betina Tandrup Holm: Deleboligordninger (6 C) Kl Sektion B: Initiativer på den mellemlange bane Oplæg ved Søren Buggeskov, fuldmægtig, UIBM: Inklusionsboliger i nyt satspuljeinitiativ ( 6 D ) »Oplæg ved Lone Jacobi Nielsen, Aalborg Kommune: Erfaringer med helhedsplaner og stop for dyre renoveringer ( 5 B ) Kl Sektion C: Initiativer på den lange bane Oplæg ved Allan Søstrøm, direktør, Østjysk Bolig: Anvendelse af erhvervsbyggeri til ungdomsboliger (3 D, 4A) Kl Fælles opsamling på drøftelserne fra hele dagen

Rådet for Socialt Udsatte´s rapport MANGLEN PÅ BILLIGE BOLIGER MULIGHEDER OG BARRIERER FOR FLERE BILLIGE BOLIGER I DANMARK e-boliger.pdfhttp:// e-boliger.pdf

Bolignetværksmøde i unge hjemløse Oplæg om udslusningsboliger – Anvendelse af særlig støtte efter § 34 i lov om aktiv socialpolitik

Lovgrundlag for udslusningsboliger § 63. Den almene boligorganisation kan indgå aftale med kommunalbestyrelsen om at stille ledige almene familieboliger til rådighed for kommunalbestyrelsen med henblik på udlejning som udslusningsboliger, jf. stk. 2. Stk. 2. En udslusningsbolig er en bolig, som udlejes til personer, der opholder sig i midlertidige boformer efter lov om social service §§ 107 eller 110, og som udlejes på de vilkår, der fremgår af § 4, stk. 3, i lov om leje af almene boliger. Stk. 3. Kommunen betaler lejen (boligafgiften) fra det tidspunkt, fra hvilket den ledige bolig er til rådighed for kommunalbestyrelsen, og indtil udlejning sker. Kommunen garanterer endvidere for boligtagerens opfyldelse af kontraktmæssige forpligtelser over for boligorganisationen til at istandsætte boligen ved fraflytning. Opsiger udlejer lejekontrakten efter kommunalbestyrelsens anmodning, jf. § 4, stk. 3, 2. pkt., i lov om leje af almene boliger, betaler kommunen huslejen i perioden fra lejerens fraflytning, til genudlejning sker, dog ikke ud over det tidspunkt, hvorfra en opsigelse ville have haft virkning efter § 88 i lov om leje af almene boliger. Ændrer kommunalbestyrelsen beslutning om at råde over en bolig, som ikke er udlejet, skal lejen (boligafgiften) ikke betales ud over det tidspunkt, hvorfra en opsigelse ville have haft virkning.

Lovgrundlag for udslusningsboliger Lov om Social Service § 163 a: Den kommune, der har anvist en lejer til en udslusningsbolig, jf. § 63 i lov om almene boliger m.v., skal refundere lejeren forskellen mellem lejerens udgifter til leje og andre pligtige pengeydelser fratrukket støtte efter lov om individuel boligstøtte og det beløb, jf. § 163, stk. 2, som lejeren skulle have betalt i et botilbud omfattet af §§ 107 eller 110. Lejerens udgifter til beboerindskud eller depositum indgår dog ikke i beregningen af refusionen. Social- og indenrigsministeren fastsætter nærmere regler i en bekendtgørelse om de i denne bestemmelse nævnte forhold.

Udslusning Tre Ege, Kirkens Korshær

Økonomi: Borgeren betaler huslejen direkte til boligforeningen eller via Tre Eges administration. Borgeren søger indskudslån og boligstøtte til boligen – også særlig boligstøtte efter § 34. Tre Ege refunderer forskellen mellem borgerens/lejerens udgifter til leje og andre pligtige pengeydelser fratrukket støtte efter lov om individuel boligstøtte og det beløb, jf. § 163, stk. 2, som lejeren skulle have betalt i et botilbud omfattet af §§ 107 eller 110. Tre Ege er i den toårige periode forpligtet til at indgå i lejekontrakten og dermed også til, at de økonomiske forpligtelser ift. lejemålet overholdes.

Økonomiske udfordringer: Tre Ege har seks udslusningspladser Der skal årligt budgetteres med udgifter på op til ,- kr. på differencen mellem boligudgiften og logibetalingen på boformen (i alt på de seks pladser) Tre Ege har en høj belægningsprocent: 94% I Belægningen udfordres, når et værelse på boformen optages til en borger i udslusning. Belægningsprocenten udfordres, når der er en ledig udslusningsplads, men der ikke er ledige boliger / boliger i en prisramme, som borgeren kan betale efter de to år i udslusning.

Erfaringer Tre Ege har arbejdet med udslusning i mange år. De sidste to år har tre indskrevne borgere hver haft to ophold tilbage på Tre Ege (typisk 1-2 uger). De to med baggrund i psykiske problemer/misbrug. Den tredje med baggrund i et massivt alkoholmisbrug. For første gang overvejer Tre Ege at afbryde samarbejdet med borgeren. Dvs. overvejer at anbefale, at lejekontrakten ikke fortsætter – idet der vurderes behov for en indsats med døgndækning.

Kontakt og visitation Udskriv- ning inkl. evt. videre støtte Bolig Indsats via Samarbejdsmodellen: Ung, myndighedskoordinator, UU, jobcenter, bostøtte = Tværfagligt team Indsats via Samarbejdsmodellen: Ung, myndighedskoordinator, UU, jobcenter, bostøtte = Tværfagligt team Anden støtte efter behov Bosttøte Unge i risiko Unge i hjemløs- hed Udslusningsboliger til Ungegruppen Anvendes sammen med de øvrige tiltag i ungeprojektet :

Unge i udslusningsboliger efter 2 år - Forventning om at unge er kommet i uddannelse eller beskæftigelse Huslejeniveau kan være højere når ej modtages overførselsindkomst som modregnes Den nødvendige støtte er iværksat – også økonomisk hvis ej kommet i uddannelse eller beskæftigelse – fortsat § 34 støtte. Moderne kontanthjælpsloft betyder at unge ikke kan få samlet ydelse der overstiger kr om måneden. Det giver en mulighed for at yde forskellen mellem ydelsen på kr. og loftet på pr. måned svarende til 2579 kr. i § 34 støtte. I alt giver det en mulig samlet boligudgift på § 34 tillæg 2579 i alt max kr. pr. måned.