OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca. 2.200 kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Advertisements

xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
OK-08 Highlights Det kommunale og regionale område.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Overenskomst 2015 – 2017 Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
HK Kommunals OK15-resultat i regionerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniorbonus TR MØDE REGION Vi undgik forringelser.
Ansættelsesvilkår og TAP- undersøgelsen 2012 Hanne Lautrup Konsulent Tlf oktober 2013Køkkenkursus1.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Stem og bestem!. Hvad skal der ske i dag? Kort præsentation af resultaterne Diskussion Stillingtagen til den videre proces Stillingtagen til resultatet.
Briefing om seniorbonusordningen V/kontorchef Flemming Christiansen og specialkonsulent Birgitte Høfde 28. Januar 2009.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
OK11 Highlights STAT. Den samlede økonomi I alt Generelle lønstigninger1,481,673,15 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen-1,480,03-1,45.
Reform af fleksjob Temamøde om føp/fleksjobreformen 13. december 2012 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
OK 2015 Forlig med KL Det generelle forlig og lederoverenskomsten.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Bestyrelsesmøde Frederiksbjerg Dagtilbud 9.December 2015.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
OK 13 RLTN – FAS samt det statslige resultat – vedrører overlæger på Statens Serum Institut.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Overenskomst skift DSB Vedligehold A/S
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår
De tre offentlige arbejdsgivere Staten – årsværk, heraf ca læger Kommunerne – årsværk,
Overenskomst-forhandlinger 2018
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Øget fleksibel arbejdstid
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Central kontra decentral
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
Hvad betyder en konflikt for mig?
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale forlig
Tjenestemandspension
HK Kommunals OK18-resultat I REGIONERNE / RLTN.
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
CFU-forlig OK18.
Når tillidsrepræsentanten forhandler løn
OK18 Det statslige forlig
Efterskoleforeningen
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Hvad betyder det på efterskolerne?
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Anja Camilla Jensen, specialkonsulent
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Løn FOAS.
Hvad betyder det på efterskolerne?
X OK15 resultatet.
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
TR – BRUSH-UP God planlægning af ARBEJDSTID 12. Juni 2019
Sundhed i Aabenraa Kommune
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

OK-08 Highlights Det statslige område

Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin (+ ca. 600 kr./måned på sluttrin) Intervaller for special- og chefkonsulenter (+ min. ca kr./måned) Forhøjelse af lektortillæg (+ min. ca. 550 kr./måned på universiteter mv. og min. ca. 250 kr./måned på professionshøjskoler) Nyt MSK-tilllæg til lektorer på universiteter mv. Højere tillæg til ph.d.’ere (+ min. ca. 550 kr./måned)

Lokal løndannelse Forventning om nye midler til lokal løndannelse svarende til 0,5% pr. overenskomstår – men dette er stadig ikke en pulje Fælles erklæring om nye lønsystemer – en slags fælles enighed om, hvordan det ”bør være”: –Ingen minimums- eller maksimumspulje –Ingen centrale direktiver om anvendelsen af bestemte løndele –Løndannelsen sker indenfor institutionens budget – det er ledelsens ansvar at sikre, at der er midler til rådighed –Mv.

Plustid Mulighed for at aftale forhøjet gennemsnitlig ugentlig arbejdstid – maks. 42 timer/uge Forudsætter at tillidsrepræsentanten aftaler med ledelsen, at muligheden skal sættes i kraft på arbejdspladsen Herefter frivillig, individuel aftale, som kan opsiges af begge parter med 3 måneders varsel til udgangen af en måned, med mindre andet aftales Lønnen forhøjes forholdsmæssigt og der indbetales sædvanlig pension heraf

Barsel og børn Omlægning af forældreorloven efter barnets 14. uge ”6+6+6”-ordningen: 6 uger reserveret til moren, 6 uger reserveret til faren og 6 uger til deling Konsekvens: Fri med løn på barns 2. sygedag Begge forældre på statsoverenskomst Yderligere 6 uger med fuld løn (før 10 ”deleuger” + 2 fædreorlovsuger, nu 6 uger reserveret til hhv. moren og faren + 6 ”deleuger”) Moren på statsoverenskomst – faren på en anden Yderligere 2 uger med fuld løn (før 10 ”deleuger”, nu 6 uger reserveret til moren + 6 ”deleuger”) Faren på statsoverenskomst – moren på en anden Uændret (før 10 ”deleuger” + 2 fædreorlovsuger, nu 6 uger reserveret til faren + 6 ”deleuger”)

Seniorer Ret til seniorbonus svarende til 3% af årslønnen, når man (for AC’ernes vedkommende ) fylder 64 år Bonus kan veksles til ekstra fridage (seniordage) – 64årige: 1-4, 65årige og derover 1-6, eller til ekstra pensionsindbetaling Seniorer skal have tilbud om en særlig seniorsamtale med fokus på fastholdelse og ønsker til videre arbejdsliv Ordningen gælder kun i OK-08 perioden

Kompetenceudvikling Nyt centralt udvalg bestående af AC og Personalestyrelsen (APU) med fokus på kompetenceudvikling for akademikere –40 mio. kr. fra 3partsmidlerne reserveret til akademikere –Årlige fordelinger via ansøgning Ny Fonden til udvikling af statens arbejdspladser –5,4 mio. kr. pr. år forhåndsreserveret til akademikere –Fordeles af APU til projekter Ministeriepuljer til kompetenceudvikling –40 mio. kr. fra 3partsmidlerne reserveret til akademikere –Anvendelse sker efter lokal forhandling Gælder kun i OK-08 perioden

Trivsel og sundhed Systematisk opfølgning og koordinering af initiativer og indsatser med sikkerhedsudvalget Sygefravær: Udarbejdelse af retningslinier for sygefraværspolitik. Drøftelse af sygefraværets omfang på baggrund af fremlæggelse af statistikker Informationsmateriale om sundhedsfremmende initiativers betydning for medarbejdernes trivsel Vejledning om opfølgning på APV’er Inspirationsmateriale til det personalepolitiske arbejde med fokus på balancen mellem arbejds- og familieliv

Tillidsrepræsentanter Forlænget opsigelsesvarsel med fra 1 til 3 måneder afhængig af TR’ens anciennitet – dog ingen ændring hvis afskedigelse skyldes arbejdsmangel Krav på, efter anmodning, at der afholdes samtale om efteruddannelsesbehove efter TR-hvervets ophør Mulighed for at vælge mere end en TR pr. medarbejdergruppe i tilfælde af institutionssammen- lægninger, men hvor disse er fordelt over flere adresser

Den samlede økonomi OK-08OK-05 Generelle lønreguleringer 8,17%5,76% Puljer (f.eks. skala, barsel mv.) 2,20%1,20% Reguleringsord- ning (skøn) 0,73%-0,01% Lokal løndannelse1,50%3,00% Personalegoder – kompensation 0,20%0,00% I ALT12,8%9,95%