V I SPILLER MED I DSS!. S TATUS FOR FOLKESKOLEOMRÅDE I S VENDBORG Helhedsskole fra august 2012 for 0.-3. årgang Fra 2013 for alle klassetrin 2013 nedsat.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
Skolereform august 2014………………
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Stormøde om reformen Gjøl skole
Vokslev Friskoles klub Efterskoletilbud med hygge, leg, ro og mulighed for brug af forskellige klubtilbud !
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Sanderumskolen og Odense Musikskole ”Vi skummer fløden og sætter musik til” et partnerskab i udfordringer… MARIANNE UBBE - SANDERUMSKOLEN – VÆDDELØBSVEJ.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT ARENA. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE MIDT.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Sproglærer Lone Elbjørn - lærer Sprog : engelsk, tysk, fransk - Sprogkonsulent : Internationale dimension i sprogundervisningen.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVAD ER REFLEKSIONSKOMPETENCE? AMU EPOS, 13. AUGUST, 2015 PER FIBÆK LAURSEN.
Perron 3 Slagelse Misbrugscenters Ungeafdeling Tina Schultzer Ungekonsulent.
Eva Thune Jacobsen, strategisk sundhedskonsulent Lasse Rye Rasmussen, idrætskonsulent Borgermødet på Tibberupskolen 16. marts 2011 Børn, bevægelse og læring.
 Kreativitet  Ansvarlighed  Glæde  Tryghed  Nysgerrighed.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Indskolingen En enhed for sig selv i skolen Trygt miljø, men stadig en del af skolens liv Stor vægt på læsning. Fokus på idræt og bevægelse. Samordnet.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Center for læring i natur, teknik og sundhed Den naturfaglige prøve.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Oplæg til paneldebatten torsdag på Nordisk konference Lena Schnack Mertz Formand/ordförande for DMKL.
Hvorfor et Akademi for Talentfulde Unge? Fordi der i gennemsnit sidder 2-3 elever i hver klasse, der har brug for flere faglige udfordringer Fordi talentfulde.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Vi ved godt ingeniører ikke praler – men vil du ikke nok gøre en undtagelse? Engineer the future har med succes skabt en række portrætter af unge ingeniører.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Folkeskolen anno 2016: Hvad skal eleverne lære?
Et pilotprojekt på naturskolen
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Forældrebestyrelser den 1. oktober 2009.
Tænketankens vision i en skolekontekst
Sæt kryds ved lørdag den 2. september 2017
OSO opgaven på Midtjysk
Ordpatruljen på Lyshøjskolen
Forberedelse til eksamen
Vi ved godt, ingeniører ikke praler – men vil du ikke nok gøre en undtagelse? Engineer the future har med succes skabt en række portrætter af unge ingeniører.
Det gode møde i folkeskolen
Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Til Ikast Nordre Skole og SFO
At være blandt ligestillede – ikke at være outsideren
Inklusion i Folkeskolen
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Tendenser i forældresamarbejdet
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Dialog mod Vold som business-case
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Hovedformål: Sammenhæng
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
MIKRO-PROJEKTMODELLEN
Præsentationens transcript:

V I SPILLER MED I DSS!

S TATUS FOR FOLKESKOLEOMRÅDE I S VENDBORG Helhedsskole fra august 2012 for årgang Fra 2013 for alle klassetrin 2013 nedsat fra 32 til 30 ugentligt timer Fokus på fire kompetencer: Kreativitet, Innovation, Problemløsning og Samarbejde Desuden: Idrætsskoleprojekt med 270 minutter/ 6 ugen timer inkl. en udedag i samarbejde med Team Danmark = Svendborg projektet.

S TATUS FOR S VENDBORG M USIKSKOLE Forskoleområdet er under forandring Fald i tilmeldinger på 40 % i sæson Eleverne har senere fri, og færre går i SFO (fra 90 % til 77 %) Musiklokalerne på skolerne er ledige senere på dagen Stor mediebevågenhed Instrumentalundervisning har ca. 100 færre tilmeldte end for 5 år siden

”G AMLE AKTIVITETER ” PÅ SKOLERNE : Musik Grundskole for 0.-2 klasse Blæser- og rytmeforskole Solo instrumentalundervisning Kompagnonundervisning for 0. klasse betalt af skolerne i skoletiden ( på én skole)

K OMMUNENS FORDRING TIL M USIKSKOLEN skal bruges til ”Mere musik til flere” fra budget 2014 Formand for Børn og Unge Hanne Klit om DSS: Forpligtende partnerskaber Bryd den sociale arv Prøvehandlinger Andre professionelle kompetencer ind i skoletiden

S TRATEGISKE OVERVEJELSER / H ANDLERUM ?! Hvordan kommer vi ind i skoletiden? Andre udefra kommende krav om samarbejde Samarbejdet er kommet ind i lovgivningen Dialog med skolerne – vi satser på dem, der satser på os Hvad med finansiering? ”Salgsarbejde” – Music Mind Games Spil dansk – ramte et marked Telefonen ringer… - Blæserklasser

B LÆSERKLASSER – W IN - W IN Musikskolen kommer ud til alle børn i klasserne Skolen får styrket sin musikprofil Lærerkompetencer mødes – og forenes i et ligeværdigt samarbejde Gratis for eleverne, skole og musikskole deler udgifterne Meget opmærksomhed omkring projektet og positiv feedback Der arbejdes på at dokumentere projektet videnskabeligt Netværksdannelse

F REMTIDENS UDFORDRINGER Vi skal finde interesserede samarbejdspartnere til f.eks. endnu en blæser- eller strygerklasse Kan vi få MMG udbredt til alle skoler? Hvordan skaber vi sammenhæng mellem de forskellige undervisningstilbud? Fælles finansiering med skolerne Forældrebetaling i skoletiden – lovgivning Legitimering af vores arbejde og dokumentation af effekten

”M USIK ER DET SPROG, DER KAN FORTÆLLE OS ALT DET OM DET AT VÆRE MENNESKE, SOM ORD IKKE KAN ”