Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forældrebestyrelser den 1. oktober 2009.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forældrebestyrelser den 1. oktober 2009."— Præsentationens transcript:

1 Forældrebestyrelser den 1. oktober 2009

2 Indtægter

3 Udgifter

4 Likviditetsændring

5 Skolestrukturen

6 Dagpasningsområdet

7 Yderligere områder

8 Forslag til bearbejdning
Faldende børnetal – indflydelse på dagpasningsstruktur               Musikskolen: Kommunerne har en forpligtigelse til at yde tilskud musikundervisning enten i form af en kommunal musikskole eller en selvejende/privat. 35 % af udgifterne til Langeland Musikskole bliver dækket dels af forældrebetaling og dels af statstilskud.

9 Forslag til bearbejdning
Møllehuset har været i gang et år og der er nu et grundlag for at vurdere driftsudgifters størrelse, og fastsætte et serviceniveau.             Tandplejens budget er nedsat med kr fra budget I forbindelse med flytning til ny klinik på Ørstedskolen, vil det være muligt at reducere yderligere i budgettet            

10 Forslag til bearbejdning
Udviklingspuljen (dagpasning) blev etableret i 2008 i forbindelse med ny normeringsaftale på dagpasningsområdet til uddannelse m.m.                   Humble skole/ SFO - Ledige lokaler aug anvendes til SFO. Nuværende SFO bygning sælges. Overbygningen overflyttes til Ørstedskolen og derved bliver der ledige lokaler i Humble skole, der evt. kan anvendes til SFO.

11 Forslag til bearbejdning
Generel tilretning af budget i forhold til indbyggertal/prognose. Her tænkes på områder, der ikke i forvejen er reguleret pga. mængder: Musikskole, PPR, Sundhedspleje, Tandpleje, Ungdomsskolen m.fl. Ressourcetildelingsmodel på dagpasning/SFO kan revideres f.s.a. fremmøde, modulbetaling, belastningsgrad m.fl. Nuværende ressourcetildelingsmodel blev godkendt til budget 2008.

12 Forslag til bearbejdning
Ressourcetildelingsmodel på folkeskoleområdet kan revideres f.s.a. timetal, støtte m.fl. Indregnet ressourcetildelingsmodel skoleår 10/11 (ny skolestruktur) har uændret serviceniveau i forhold til skoleår 09/10 (gl. skolestruktur).               Det kan besluttes ikke at yde økonomisk tilskud til forældre, der vælger privat pasning / tilskud til forældre der passer egne børn - Ordningen kan kun stoppes for kommende ansøgere.           Vurdering af de kommunale kørselsordninger (også Sund og TTM)  


Download ppt "Forældrebestyrelser den 1. oktober 2009."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google