Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg til paneldebatten torsdag 24.9.2015 på Nordisk konference Lena Schnack Mertz Formand/ordförande for DMKL.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg til paneldebatten torsdag 24.9.2015 på Nordisk konference Lena Schnack Mertz Formand/ordförande for DMKL."— Præsentationens transcript:

1 Oplæg til paneldebatten torsdag 24.9.2015 på Nordisk konference Lena Schnack Mertz Formand/ordförande for DMKL

2 Skolereformen 2014 I Danmark: ny skolereform i 2014 Et gensidigt forpligtende samarbejde mellem grundskolen og musikskolen Der kan også være samarbejde med alle andre af kulturskolens kunstarter. Det er kommunernes ansvar at sikre, at lovens intentioner bliver opfyldt. I en del kommuner er samarbejdet allerede godt i gang.

3

4 Eksempel: Faxe Kommune Byrådet har i 2015-16 bevilget i alt 2,4 mill. kr. til samarbejdet indenfor den åbne skole. Heraf 1.616.000 kr. musikskolesamarbejdet. Samarbejdet indeholder: Kompetenceudvikling af de to faggrupper Kompagnonundervisning i alle 2. klasser med ekstra tid til forberedelse, undervisning, evaluering og dokumentation Valgfrie tilbud i form af ’Musikpoint’ til den enkelte skole: f.eks. linje/profil valgfag i musik og drama, Beatmatique, instrumentundervisning af folkeskolelærerne, ’Få en musikskolelærer for en dag’ mv. Instrumentindkøb til alle musiklokaler på folkeskolerne

5 Spørgsmålet er I Danmark: Hvordan kan vi i Danmark ’forpligte’ alle kommuner på at tage det gensidige forpligtende samarbejde alvorligt? I Norden Hvordan bringer vi kulturpolitik på de kommunale, nationale og nordiske dagsordener?

6 Svaret kunne være Dialog: at treenigheden politikere, embedsfolk og musik- og kulturskoleledere er i løbende dialog Debat: at kulturaktører til stadighed bringer kulturpolitikken i fokus Viden: at der på nationalt og nordisk plan er større fokus på forskning inden for de kulturelle områder

7


Download ppt "Oplæg til paneldebatten torsdag 24.9.2015 på Nordisk konference Lena Schnack Mertz Formand/ordförande for DMKL."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google