Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Konklusion på Workshop om sindslidende
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
mangfoldighedens søgelys
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Det Sociale Kapitel
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indsæt Billed SSP Køge2 Drop-in Café ”gadearbejde med tag over hovedet” Rammen: SSP-huset på Toldbodvej september 2013 til 31.
Realkompetence Organisationsudvikling Bruger-ledet-uddannelse Sten Krog Clausen – John Bertelsen Den Sociale Virksomhed Saxenhøj Kompetencestrategier i.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Parallele indsatser i Frederikssund - målgruppen med problemer udover ledighed.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Cabi Lykkens rutschetur og Lykke. Lykken er Tillid, Lighed, Arbejde Hjælpe andre ”Andre mennesker er den vigtigste kilde til lykke”
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Præsentation af resultaterne fra
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Scenarier for AST i City
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Fra visitator til borgerkonsulent
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Præsentationens transcript:

Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1

Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng i indsatsen for unge Tema 2 - Uddannelse og uddannelsesforberedelse Tema 3 - Beskæftigelse og beskæftigelsesforberedelse 1) Hvad er de væsentligste udfordringer? 2) Hvad skal AST kunne tilbyde? 3) Hvad skal der til for, at du har lyst til og mulighed for at bruge et Aktivitets- og Samværstilbud? 2

Hvad skal AST tilbyde? Sammenhængende indsats med den enkelte i centrum – særligt i overgangen fra ung til voksen Understøttelse af brugers mulighed for job og uddannelse Tæt samarbejde med virksomheder / understøtte rummeligt arbejdsmarked Understøttelse af livsmestring Personlig rådgivning og støtte Socialt netværk og samvær Tabubryder 3

Sammenhængende indsats – særligt i overgangen fra ung til voksen Samarbejde forvaltningerne i mellem Bedre kommunikation på tværs af områder, temadage på tværs af faggrupper, samarbejdsmøder med den unge i fokus Sikre god grundviden hos alle ”hjælperne” Hjælpe med at skabe helhed i den unges liv Mentorer. En AST medarbejder som fast kontaktperson (den unge har ofte mange) Medarbejder følger unge ved forskellige overgange, så system ikke giver slip. En hente- og ledsageordning Faste netværksmøder for samarbejdsparterne 4

Understøttelse af brugers mulighed for job og uddannelse Studieforberedende og fastholdende kurser. På AST skal der være mennesker, der har viden om uddannelse/ forskellige faglighed, så de kan hjælpe med forskellige ting. Gøre uddannelsesstederne opmærksomme på at fleksible læringsstile er nødvendige i forhold til målgruppen hos os Små ”studiegrupper” som frivilligt AST tilbud + lektiehjælp At have mulighed for at beholde samme kontaktperson, når jeg begynder på uddannelsesforløb Mere ensartethed på tværs af centrene: gerne en beskæftigelses- ansvarlig på alle centre, så samarbejdet bliver lettere En person med ansvar for at støtte og motivere ved jobstart – en håndholdt indsats 5

Tæt samarbejde med virksomheder / understøtte rummeligt arbejdsmarked Mentorordning/støtte i job/prøvejob/prøvedage/prøvetimer i virksomheder inklusiv støtte fra AST Have en mentor på selve arbejdspladsen (ikke fra kommunen) Både store og små arbejdspladser Flex-kursus i ”jobstart” (hvad er at starte i et job, hvad forventes af en mv.) Vikarmuligheder (snusepraktik) i virksomheder, test og træning af at være på arbejde, coaching. Samarbejde med virksomheder, så virksomhederne har en større for(forståelse)(evt. gennem ViVil) Beskyttet beskæftigelse som vej til at komme ud i ordinær beskæftigelse. 6

Understøttelse af livsmestring Spis elefanten i små bidder – støt op om de små skridt Lav en helhedsundervisning (fællesskabet, spillerregler, at være anderledes) Fokuser på kompetencer og færdigheder. Ikke kun se lidelsens udtryk. At blive set over tid, som den man er, med ressourcer og skiftende dagsform psykisk og med hensyn til livsmestring Tilknytte misbrugskonsulent + misbrugsbehandler på tilbuddene. Hente og følge unge til relevante arrangementer + behandlingstilbud Fælles videns- og rådgivningsenhed for uge i KBH (én indgang). Råd vejledning og sparring. Undervisning i sundhed og livskvalitet. 7

Personlig rådgivning og støtte AST som oversætter fra system til den unge Individuelle forløb og kendskab til den enkelte Kurser/mentor omkring praktiske ting: søvn, kost mv. Støttekontaktpersoner skal være til stede i AST. Skal hjælpe de unge ind og hjælpe videre Håndholdte indsatser og støtte /at blive mødt, der hvor man er Viden hos personalet om behandling Samme kontaktperson, der støtter individuel struktur og følger borgeren At jeg bliver savnet. Der er nogen, der ringer, hvis jeg ikke møder op. AST som telefonisk hotline med rådgivning/kriser 8

Socialt netværk og samvær Socialt bagtæppe Socialt samvær i form af uforpligtende aktiviteter AST som tilbyder af netværk/grupper. Hjælper med at skabe relationer Kontinuitet, så man kan danne netværk med brugere Sociale tilbud, kagebagning, filmaften (mad og gratistilbud som gulerod) Netværk af tidligere og nuværende studerende som kan støtte hinanden i nærområdet Socialt samvær og netværkskendskab ”No brain” aktiviteter, der ikke er intellektualiserende 9

Tabubryder Bryd tabu AST skal bidrage til at udvikle kendskab til psykisk lidelse gennem åbne arrangementer i lokalsamfundet (+brugere, medarbejdere) Tilbyde oplæg og uddannelse. Undervise på folkeskoler Invitere til åben dialog med netværk og institutioner Psykoeduktation Medarbejdere kommer ud på skoler og uddannelsessteder Åbne døre til omverdenen 10

Trygge og tilgængelige tilbud i kk Imødekommenhed - Lokaler, personale og brugere Tilgængelighed - Afstand og åbningstider Viden om tilbud, f.eks. på hjemmeside Relevante aktiviteter, valgfrihed og personalekompetencer 11