Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Praksisrettet og udfordrende efter – og videreuddannelse i VIA
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Undervisning i ”Relation”
Læring i Multikulturelle Kontekster
Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
Har I verdens bedste uddannelser?
IKV i den politiske kontekst
Progression i samfundsfag
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Iværksætter-rådgivning for nydanskere Nyvirk Iværksættercenter, Århus
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Grundlæggende IT, niveau G
Medborgerskab – på sporet
Realkompetencevurdering i Danmark
Det Internationale Område
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Hvad er realkompetencevurdering?
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Fagenes samspil november 2009
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Det Sociale Kapitel
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Tidsplan for eksamen 40s umd
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
Velkommen til forældremøde
Det Internationale Område
Regeringens globaliseringsudspil
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Fleksibel Master i Friluftsliv Arbejder du med sundhed, rekreation, idræt, friluftsliv eller turisme? Kunne du tænke dig at få en dybtgående viden om,
Inklusion og inkluderende processer
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Specialisering 271 UMD.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Program: Oplæg Censorer på Pædagoguddannelsen 2015 Principperne i karakterbekendtgørelsen Læringsmål som udgangspunkt for bedømmelsen Hvad er kompetencer?
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Dagens program Hvorfor uddannelse? Diplom-uddannelsen - generelt Indhold på obligatoriske moduler og efterskolemodul Hvad kan jeg bruge uddannelse til?
INFORMATIONSMØDE OM 4. SEMESTER PÅ SIV Forår
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Fra ufaglært til faglært
Ny karakterskala – nye mål?
Bedømmelse og karakterer
Fagdidaktisk kursus i biologi
Naturfag.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Infomøde om synteseopgaven
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Prøven i Natur/teknologi
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Præsentation af studieordning /vejledning

Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt i teorier om eksklusion og inklusion i forhold til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet set i lyset af globaliseringen Skal have teoretisk og metodisk viden om og forståelse for, hvornår og hvordan en mentorordning kan bidrage til udsatte gruppers valg og gennemførelse af uddannelse og beskæftigelse Skal have viden og forståelse for roller, relationer og positioner i mentorskabet

3 Færdigheder Skal kunne vurdere specielle behov for støtte, udvikling og læring og tilbyde en indsats tilpasset behovet Skal kunne formidle viden til og samarbejde med netværk og andre aktører omkring den enkelte, der indgår i en mentorordning Kompetencer Skal kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger i relation til varetagelse af mentorskabet og udviklingen af mentorordninger Skal selvstændigt kunne indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og bidrage til opbygning af en fælles forståelse af mentorskabets opgaver og etik Skal kunne identificere egne læringsbehov og strukturere egen læring med henblik på at styrke og videreudvikle personlige og faglige kompetencer i forhold til varetagelse af rollen som mentor

4 Indhold: Eksklusion og inklusion i det senmoderne samfund Mentorskabets organisatoriske og institutionelle forankring i og udenfor uddannelsessystemet Relationsforståelser, herunder roller og positioneringer i mentorarbejde Teorier om læring og læreprocesser i formelle, uformelle og informelle kontekster Magt, moralske fordringer og etiske dilemmaer i mentorarbejde Bedømmelse: Modulet afsluttes med en individuel mundtlig prøve på grundlag af et skriftligt oplæg, der relaterer sig til mentorordninger i et vejledningsfagligt perspektiv. Det skriftlige oplæg må maksimalt være på 5 sider. Eksaminationstiden er 30 minutter inkl. votering. Der er intern bedømmelse, og der gives en samlet karakter for opgaven og den mundtlige præstation. Der gives karakter efter gældende karakterskala.

Adgangskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en bacheloruddannelse, professionsbacheloruddannelse, diplomuddannelse, pædagoguddannelse, læreruddannelse eller en anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse. Der kræves to års relevant erhvervserfaring efter afsluttet grunduddannelse. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte studievejledningen for diplomuddannelser. Hvis du ikke opfylder adgangskravene kan du søge om at blive realkompetencevurderet til et adgangsbevis.

Telefon Mandag-torsdag kl. 9-11, fredag kl

Realkompetencevurdering

”Det du kan” Realkompetence omfatter en persons samlede viden, færdigheder og kompetencer, uanset hvor og hvordan de er erhvervet: Formel uddannelse, både afsluttede og afbrudte forløb Ikke-formel læring som fx arbejdspladslæring, kurser Uformel læring -læring, der sker selv om det ikke er det primære formål i en given situation, fx som frivillig eller organisationsaktiv og når vi udfører vores arbejdsfunktioner