Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ny karakterskala – nye mål?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ny karakterskala – nye mål?"— Præsentationens transcript:

1 Ny karakterskala – nye mål?
Camilla Østerberg Rump, CND

2 Eksplicitte mål som grundlag for bedømmelse
§ 10. Bedømmelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen opfylder de mål for faget/fagelementet, som er fastsat i bekendtgørelsen om uddannelsen, studieordningen m.v. Stk. 2. Universitetet fastsætter i studieordningen præcise målbeskrivelser og kriterier for vurdering af målopfyldelsen, jf. §§ 2-8, for de enkelte fag/fagelementer, som afsluttes med en prøve.

3 7-trinsskalaen § 2. Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler. § 3. Karakteren 10 gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med nogle mindre væsentlige mangler. § 4. Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med en del mangler. § 5. Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med adskillige væsentlige mangler. § 6. Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål. § 7. Karakteren 00 gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål. § 8. Karakteren -3 gives for den helt uacceptable præstation.

4 Målgrupper for målbeskrivelser
Studienævnet: endelig godkendelse af den enkelte fagbeskrivelse Kursuslærere og censorer: kompakt sammenfatning af målsætninger for kurset, kernestoffet, eksamensformen og kriterier for vurdering. Mange involverede lærere: sammenhængen i kurset. Kursuslærere på andre kurser Studerende: den væsentligste målgruppe for fagbeskrivelsen. information om vigtige elementer i kurset, eksamensformen, materiale og forventninger. væsentligt at den enkelte studerende gennem fagbeskrivelsen får information som vedkommende kan bruge som pejlemærker i tilrettelæggelsen af sit studieforløb.

5 Målbeskrivelser Uddannelsens samlede kompetence – i studieordningen
De enkelte fagelementer: Formål: Definerer målet udadtil, i forhold til uddannelsens mål og hvordan kurset passer ind i uddannelsen Indhold Faglige mål/målbeskrivelser/kompetencemål: Definerer målet indadtil. Skal være operationelt for studerende – de skal kunne ”gå efter det” Omfatter vurderingskriterier OBS: Hvis ikke alignment – så bliver vurderingskriterierne de facto målsætning

6 Eksempel: Kompetencebeskrivelse for en uddannelse
Undervisningen tilstræber, at den færdige kandidat kan: planlægge, udføre og tage ansvar for kemisk, biologisk/farmakologisk og farmaceutisk udvikling, produktion og kvalitetssikring/kontrol af lægemidler og lægemiddelstoffer foretage distribution af lægemidler under hensyntagen til sikkerhedsmæssige, holdbarhedsmæssige, økonomiske, sociale og etiske aspekter give information og rådgivning om lægemidler til sundhedspersonale og til befolkningen indgå i tværfagligt samarbejde inden for sundheds-, miljø-, levnedsmiddel- og arbejdsmiljø-sektorerne. Undervisningen tilstræber endvidere at gøre kandidaterne egnede til at varetage forsknings- og undervisningsopgaver inden for ovennævnte områder samt at give kandidaterne et teknisk, etisk, ledelsesmæssigt og samfundsmæssigt ansvar for udnyttelse af den farmaceutiske forsknings resultater.

7 Eksempel: Kompetencebeskrivelse for et kursus
MÅLBESKRIVELSE FOR LÆGEMIDDELFORMULERING Det tilstræbes at de studerende ved studieenhedens afslutning kan: Gøre rede for de forskellige lægemiddelformers egenskaber og anvendelse. Diskutere og vurdere lægemiddelformuleringens indflydelse på lægemiddelstoffers biotilgængelighed. Gøre rede for almindelige hjælpestoffers egenskaber. Diskutere problemstillinger i relation til emballage til lægemidler. Gøre rede for farmakopemetoderne til vurdering af lægemidler. Gøre rede for optimering og vurdering af stabiliteten af lægemidler, Formidle viden om lægemidlers formulering og administration, virkning og bivirkninger til de øvrige sundhedsprofessioner, offentligheden og de bevilligende myndigheder.

8 Husk målgruppen: Vaghed og generalitet
Målebeskrivelser er en hjælp for studerende når de er generelle – ikke vage. Vage udsagn: ”I næste måned vel en stor begivenhed finde sted”. Ingen mulighed for tolkning til læseren. Generelle udsagn: ”Alle mennesker er dødelige”. Her kan læseren selv svare på spørgsmålet: ”Hvilken mand?” – nemlig en hvilken som helst mand; vælg selv. De fleste udsagn er selvfølgelig ikke i disse yderpunkter og der kan argumenteres for at alle sproglige begreber har en vis vaghed. Alligevel kan der være grund til at overveje graden af vaghed – af hensyn til de studerende.

9 Vaghed og generalitet Vage begreber i målbeskrivelser:
(Karakterskalaen som beskrevet i bekendtgørelsen: ”mindre væsentlige mangler” ”det minimalt acceptable”) ”Overbevisende”, ”gennemarbejdet”, ”god” (Mere) generelle beskrivelser: ”Der skal være en præcis problemformulering” ”eksaminanden kan afgrænse en opgave” ”eksaminanden kan anvende fagets repræsentationsformer” ”eksaminanden kan analysere, sammenfatte og tage kritisk stilling til den valgte litteratur” Verber og navneord – fremfor tillægsord

10 ECTS-skala Karakter -3 2 4 7 10 12 Frekvens - 10% 25% 30%
2 4 7 10 12 Frekvens - 10% 25% 30% Fordeling over tid (mange studerende) OBS: Flere 12-taller – end 11&13-taller Flere høje karakterer

11 Matematik A – gymnasiet (stx)


Download ppt "Ny karakterskala – nye mål?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google