100 gram frugt og grønt Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Advertisements

SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Perlehønebryst Frisk blomme
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Velkommen!.
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
FRUGT OG GRØNT SKAL DAGLIGT FINDES PÅ DIT BORD! PÅ DIT BORD! Sommer slank ? - Menuoverslag -
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
Mat. ost eple pære smør saft kli salami skinke.
Bov 5 g fedt Skinke 2-4 g fedt Nakkefilet 12 g fedt FEDTINDHOLD I SVINEKØD I TERN Fedtindhold i 100 g råt kød Landbrug & Fødevarer.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 400 KJ = 95 kcal460 KJ = 110 kcal 3 stykker mørk chokolade, 22 g, indeholder flere kalorier end et stort glas minimælk,
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
VIDSTE DU, AT… 2610 kJ = 620 kcal 2700 kJ = 645 kcal En mellem størrelse popcorn, 135 g indeholder flere kalorier end en portion mini-frikadeller med pastasalat,
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
253 – Nu går vi glad vor kirkegang 1, S1 Nu går vi glad vor kirkegang, hør klokken ringer smukt. Og vi har munden fuld af sang og favnen fuld af frugt.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Baggrunds spørgeskema
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Kolonihaven 17. juni.
134 – En bondemand går ud at så 1, S1
Sebastian, Kristian, Henrik, Caroline og Fiona.
Mit emne er Københavner-akademiet, hvor jeg var med for at lære noget mere.
VIDSTE DU, AT…der er sundere, billigere og hurtigere alternativer
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Mild champignon- suppe
Shampoo design Frugten signalere frugtduft
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1480 kJ = 350 kcal
HOTDOG.
Året tema: Konserver din køkkenhave.
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Gammeldags stegt kyllingelår
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Vår av Sigbjørn Obstfelder (Fra mine teknikerdage, 1890)
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Hvor kommer vitamin A fra?
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Mild champignon- suppe
Gammeldags stegt kyllingelår
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Nye produkter i økologisk grøntsagsproduktion Ole Bloch Engelbredt, Frugt og Grønt Rådgivningen Tirsdag d. 13/ Planteproduktion 2004.
Morgenmåltid Mellemmåltid
Fagrettet slagter og delikatesse 2015
Resultater fra Bittersund 2017 og planer for 2018 Markforsøgene
Ærtesuppe - med basilikum, radise og rygeost
Hygiejne Fredag 13/
Sygdomme og skadedyr i bælgsæd, effekter af sædskifte og samdyrkning
Hygiejne 2.
Nørbys Grøntsager på Stevns, ca. 15 km. syd for Køge
Mad til unge på høj- og efterskoler
I uge 5 tilbyder køkkenet
Dato: _______/_____ Kl: ___________________________
Præsentationens transcript:

100 gram frugt og grønt Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g bær Blåbær BrombærHindbær Jordbær Ribs Stikkelsbær Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g bønner og linser Brune bønner Frosne bønnerGrønne bønner Hvide bønner Kikærter Linser Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g fine grøntsager Syltet agurk AgurkAsier Asparges CourgettePeberfrugt Peberfrugt ringe Radisser Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g fine grøntsager - fortsat Grøn salatIceberg salat Spinat Varm spinat CherrytomaterSmå tomaterTomat i skiver Stor tomat Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g grove grøntsager Frosne ærter Artiskok Aubergine Blegselleri BlomkålBroccoliVarm hvidkålRå hvidkål Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g grove grøntsager - forsat GulerodJordskokkerKinakålKnoldselleri ForårsløgSmå løg Stort løgMajroer Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g grove grønsager - forsat MajsMinimajs Persille Persillerod PorreRødbedeSyltet rødbedeRødkål Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g grove grønsager - forsat Syltet rødkålVarm savoykål Varm Spidskål Spirer Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g frugt BananBlå blommer Victoria blommer Citron FerskenFignerGrapefrugt Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g frugt - fortsat KiwiMandarinMango Cantalopemelon Honningmelon Netmelon VandmelonNektarin Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 g frugt - fortsat Pære Vindruer Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen

100 ml juice Æblejuice Appelsinjuice Tomatjuice Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen