Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Madkamp - DM i madkundskab
Advertisements

Madkamp - DM i madkundskab MADKULTUREN INTRODUKTION TIL MADKAMP.
Læremidler til MADKAMP Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Læremidler til MADKAMP Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Madkamp - DM i madkundskab OVERSKRIFT MADKULTUREN INTRODUKTION TIL MADKAMP.
klasse Livet på godt og ondt - Lidelsen - Adams Æbler 2.
Madkamp og madkundskab Kursus Madkamp – DM i madkundskab september 2014 Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Digitale læremidler Udviklingspotentialer. Præsentation Jonas Juul Hansen Lærer og matematikvejleder Rudersdal kommune – Sjælsøskolen Eleverne fra 3-8.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Læring og Madkamp, hvordan? - en fagdidaktiks tilgang Kirsten Marie Pedersen MADKUNDSKAB UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Læring og MADKAMP Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Madkamp - DM i madkundskab OVERSKRIFT MADKULTUREN KONKURRENCEN.
Vejledningsstrategier Vejledningens strategiske udgangspunkt og vejledningens faser Thomas Kjærgaard
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Formidling i Madkundskab Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Center for læring i natur, teknik og sundhed Den naturfaglige prøve.
Madkamps relation til Madkundskab. Madkamps didaktik
Feltopgave 1 Julie-Marie Terkildsen
Modul 2.
Fordybelse i et projekt
Madkamp - DM i madkundskab
ORGANISATION workshop
AMU _ FKB 2258 Omfang på HåndværkerAkadmiet 54 virksomheder besøgt
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Projektplan – pesto med ramsløg og skvalderkål
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Består i år af: Samlet materialer til både elever og lærer en plakat
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Madkamp - DM i madkundskab
Portfolio IT B.
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Anerkendende pædagogik
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Du skal elske byggepladsen!? EUC Nord 13/ FBK 2258
Introduktion til kursus for erfarne sygeplejersker
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
SUCCES MED SALG 1.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Skoleudvikling i Praksis 1
Workshop 1: ”Elevrettet formidling af praktikpladser samt coaching og vejledning om praktikpladssøgning”. Indsatsarbejde på Grundforløb 1.
Teopæd og den afsluttende opgave
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
EKsamen på Horsens Gymnasium 2018
Dialogmøde d.9.april Samarbejde om læring – folkeskolen, ungdomsskolen og folkeskolereformen.
Prøve Eksamen D. 7/ Varighed: 30 min
MUNDTLIG FREMSTILLING
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Innovation i humanistiske fag
Innovation i praktisk-musiske fag
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
- En genre som alle andre
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Introduktion af CV og ansøgnings kurset
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn

Formål At definere begrebet læremiddel og udfolde læremidlerne i MADKAMP 2015

Læremiddel ? Definering: Læremidler er materialer og værktøjer, der bliver anvendt som midler med læring som mål! Thomas Illum Hansen, Laeremiddel.dk

Læremidler og undervisning Kategorisering v. Thomas Illum Hansen, laerermiddel.dk Undervisnings- midler TeksterRedskaber Typer/kategorierDidaktiske læremidler Semantiske læremidler Funktionelle læremidler KendetegnMening Facilitering Didaktisk design Mening båret af tegn Facilitering af læring og undervisning EksemplerGrundbog Tematiske emnemateriale fx Kål og madkultur Korn og sundhed Smages Dag Kogebøger Opskrifter Tv-udsendelser Fødevarer Redskaber Tavle It-udstyr Linned Papirvarer AnalyseRedidaktiseringDidaktisering

Kål og madkultur - læringsforløbet Tilgang til læring gennem et bred anvendelse af læremidler - et bredt læremiddelbegreb

Læremidlet: Kål og madkultur Elevhæftes 6 temaer: Tema 1: Kål – hvad er det? Tema 2: Kålens smag, duft og konsistens Tema 3: Kål og madlavning Tema 4: Kål og madlavningskemi Tema 5: Kål og madkultur Tema 6: Kålretter i madkulturen Lærevejledningen til hver tema: Kompetenceområde og mål med tilhørende færdigheds- og vidensmål. Læringsmål Tegn Hvad gør læreren Hvad gør eleven Supplerende materiale Litteraturhenvisning

Fra lærervejledningen – tema 1 Kompetencemål Færdigheds- og vidensmål Omsætning til læringsmål Tegn på læring Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed Råvarekendskab Fase 1: Eleven kan redegøre for almindelige råvarers smag og anvendelse Eleven har viden om råvaregruppers smag og anvendelse Se oversigtskemaet  At du kan kende forskellige slags kål  At du undersøger, hvilke dele af kålplanten, der kan spises  At du ved, hvilke dele af kålplanten, der kan spises  At du ved at kål er i sæson  At du undersøger, hvordan du kan købe kål.  At eleven kan kende forskellige kål  At eleven ved, hvilke dele af kålplanter, der kan spises  At eleven kan undersøge og vurdere kål i sæson

Fra lærervejledningen – tema 1 Lærer – hvad gør læreren? Elever - Hvad gør eleverne? Indledning Lærer introducerer MADKAMP med temaet: Kål og madkultur for eleverne, og samtaler med klassen om deres lyst til at deltage i Madkamp. Læreren har lagt forskellige kål frem for eleverne - både kendte og ukendte. Læreren udfordrer gennem samtalen eleverne til at komme med eksempler på kål de kender. Lærerne kan bruge plakaten: Kålslægten, som der kan relateres til under hele forløbet. Bearbejdning Læreren introducerer det undersøgende arbejde i workshop 1. De kål læreren har lagt frem, skal eleverne undersøge og beskrive, hvilke ….l Opsamling Læreren samtaler med eleverne om, hvad de ved om kål og om de har opnået de opstillede læringsmål. Læreren spørger eleverne om, hvad de vil undersøge med kål og kan opfordre eleven til at arbejde andre workshops Indledning Elevene har måske hørt om MADKAMP eller set filmen om Madkamp. Eleverne lytter til læreren og diskuter, hvordan de vil deltage i MADKAMP. Eleverne samtaler om, hvilke kål de kender ud fra de kål læreren har lagt frem og plakaten: Kålslægten. Eleverne kan læse det indledende afsnit om kålslægten. Bearbejdning Eleverne undersøger kålene ved at se på dem, skære i den eller plukke dele af, så de får indsigt i, hvilke dele af kålen, der kan spises. De skriver deres resultater ind i skemaet. Eleverne kan måske foreslå eller få lyst til at afprøve om stokken på nogle kål også kan spises. Dette er også en del af det undersøgende arbejde………. Opsamling Eleverne diskuterer, hvordan de bruge de forskellige kål, og hvordan de kan fortælle andre om kål evt. ved at udforme en plakat konkret eller digitalt.

Fødevarerne Eleverne skal arbejde: undersøgende analytisk eksperimenterende med fødevarerne - de forskellige kål. Kål er læremidlet

Kogebøger og opskrifter Gamle og nye kogebøger Fra familien, kogebøger, nettet, apps, TV

Redskaber Eleverne skal afprøve, arbejde med og undersøge forskellige grundmetoder og madlavningsteknikker Redskaberne bliver læremidler. Hvad vil eleverne afprøve og hvilke redskaber skal de bruge ?

Billeder - til analyser og fastholdelse FotoMaleri: Frans Snyders ca. 1600

IT/Mobil telefon - er også læremidler Eleverne skal undersøge, fastholde, dokumentere og formidle det, de undersøger, det de vil vælge mellem og det de udvælger. Eleverne kan anvende iPad, mobiltelefon, Pc'er til denne del af deres læringsforløb og proces. Husk TV, film YouTube

Læringsrummet Faglokalet m. Plakater Mindmaps – fælles Opskrifter Billeder egne og historiske Fagperson på besøg Haven Gartneren Butik Torvet