Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Finsenscentret den 25. marts 2014
Advertisements

At forholde sig professionelt Anne Skov
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
John.M.Nielsen Metode & Co.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Frivillighed i SheZone
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Ledelse af innovative medarbejdere
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Projektlederens rolle(r)
Uddannelsesparathed - hvad er det
- Et arbejdsredskab til videndannelse
Alle børn er alles ansvar
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kontrakten og partnerskabet som grundlag for samarbejde Anders la Cour og Holger Højlund, Kofoeds Skole, den 30. november 2005.
CoM – Matchningsværktøj Opdelt i mindre grupper Ansatte i daglig kontakt med nogle bestemte kollegaer Stabil markedssituation Samme produkter/ydelser.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Personligheden og selvet
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Frivillighed i Danmark Resultater fra en befolkningsundersøgelse.
Vinderholdet helt basale goder, såsom gratis mad og drikke - gode sove- og bademuligheder - at føle man er en del af et særligt fællesskab - at.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Samfundet- Institutionen og Individet. Hvad kan og er en institution? Hvordan opfattes brugeren? Forhold til samarbejdspartnere? Arbejdsmiljø?
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Formandsmøde Scleroseforeningen 13. november 2015 i Grenå Frivillighed nu og i fremtiden.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Kap. 14 – Den uformelle magt i Danmark hg 21 og hg
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
|
Hvordan motiverer vi de unge?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Fælles viden – Bedre integration Et tilbud om efteruddannelse
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Metoden fælles beslutningstagning
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
&.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver til frivillighed – indre og ydre årsager 2.Hov! – husk lige at se på jer selv… 3.Anledninger til at lave frivilligt arbejde

Der findes ikke en almengyldig metode for hvordan man kan hverve nye frivillige! Metoder afhænger af organisationen, frivilligjobbet og de lokale forhold! Man skal afsætte tid, personer og penge til frivillige! Hvervning og fastholdelse af frivillige skal planlægges på forhånd! Forskellige typer frivillige – forskellige typer af budskaber! Mine vigtigste pointer

Mig, mig og atter mig!

Personlighed, alder, livssituation, socialt netværk mv. Motiver til frivillighed har ydre og indre årsager… Samfundsøkonomiske forhold, politiske strømninger, kultur mv. Tendenser i samtiden (ydre faktorer) Den enkelte person (indre motivation)

Der er ingen automatiske autoriteter - det meste er til forhandling Man tror ikke på store ord, politikere, præster, lærere, læger og eksperter - Ingen Store sandheder Man har behov for at tro på sig selv og nogen omkring sig – en lokal sandhed Man tror på det, som føles rigtigt og giver mening – for sig selv. Værdier og relationer knytter sig langt mere til rigtige handlinger end til rigtige ord Flere indre og ydre årsager…

Sagen Læring Værdier Kammeratskab Indflydelse/magt Sociale forventninger Karriere Identitet De individuelle forventninger…

Hov – husk lige at se på jer selv! Tendenser blandt foreninger? har svært ved at afgive magt tolker nye frivilliges ønsker og interesser giver uklare tilbagemeldinger og rammer overser nye frivilliges kompetencer mangler bevidst og åben debat om egne magtrelationer, indflydelseskanaler, beslutningsprocesser og rammer er ikke vant til bevidst og udtalt at eksperimentere med formelle og uformelle former for inddragelse af fx unge og nye typer frivillige

1.Det repræsentative demokrati er på retur 2.Projektarbejde vinder frem og undergraver hierarkiske organisationsformer 3. Stigende krav til professionel drift Udfordringer for foreninger

Blev opfordret/ valgt58% Udsprang af egen interesse eller pårørendes situation54% Udsprang af medlemskab17% Det var nødvendigt, nogen måtte gøre noget17% Ønske om at indgå i et socialt fællesskab13% Udsprang fra job, uddannelse6% Fik tid til overs5% Måtte reagere pga. uretfærdighed, urimelighed3% Andet2% Annoncering efter ulønnet arbejdskraft2% Et tilfælde2% Tv-udsendelse, avisartikel om frivilligt arbejde1% Anledninger til at lave frivilligt arbejde

Spørgsmål?

Som forening bør man overveje: 1. Hvad gør at frivillige generelt vælger at melde sig som frivillige? 2. Hvad gør at den enkelte frivillige melder som frivillig hos os? 3. Hvilke opgaver kan vi tilbyde den enkelte frivillige. Hvilke kompetencer/kvalifikationer kræver det? 4. Hvor og hvordan finder vi den frivillig, som vi har brug for den enkelte opgave? 5. Hvilken udviklingsmuligheder har vi i vores forening? Spørgsmål den frivillige som minimum skal have svar på: 1.Hvor lang tid varer opgaven? 2.Hvor ofte skal jeg udføre opgaven? 3.Hvilke kvalifikationer og kompetencer kræver det? 4.Hvornår kan jeg sige farvel og tak? Læg hovederne i blød!