Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forståelsespapir Forståelsespapir - ikke en aftale, og så alligevel….. Rammer der er centralt udfyldte med KLF. Loven er gældende alle de steder, hvor.
Advertisements

Introduktion til OK13. Det generelle resultat 2 årig overenskomstperiode Rammen:  1. år: 0,82 % - da reguleringsordning er i minus => ingen lønstigning.
Hvordan håndterer vi frikvartererne?
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Fredericia Lærerkreds
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Vejledende samtale og helhedsvurdering på SOSU Nord
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
TJEK PÅ TEAMET.
-gensyn med den professionelle lærer
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Invitation til skolebestyrelserne
VISION Det bedste til vore børn! Oplæg til Pædagogisk Råd.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. ARBEJDSTID SELVTILRETTELÆGGENDE.
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Brøndby Lærerforenings
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
TR møde 6. januar 2014 Reform og arbejdstid Eksempler på lokale opmærksomhedspunkter.
Lærernes arbejdstid. Tre lag Centralt mellem KL og DLF Decentralt mellem kommune og den lokale lærerkreds Lokalt mellem skoleleder og den enkelte medarbejder.
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
Målstyret læringsreform
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Medlemsmøder om OK april 2015 Lindenborg og Nordfyns 13. april 2015 Skibelund og Skals Juridisk-økonomisk enhed, Efterskoleforeningen.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Bestyrelsen retningslinjer Ledelsen Ledelsen tilrettelægger og planlægger i samarbejde med lærerne Opgave- oversigt og dialog Tidstilrette- læggelse Opgaverne.
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
1 Sektormøde 19. maj – 20. maj Udfordringen: Markedsstyring af den offentlige sektor …i form af bl.a. - Økonomistyring - Fokus på målbare resultater.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Temadag for TR.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Efterskoleforeningen
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Arbejdstid - frihed og rammer
Lokale lønforhandlinger
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Overordnede bestemmelser
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
Nyt fra sekretariatet Fortsat mange personsager Overvej niveau (mindste indgreb) Inddrages Koncernservice? Bortvisninger særligt problem DLF centralt medvirker.
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Arbejdstid Kommunale område
Princip for udarbejdelse af principper
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Lokale lønforhandlinger
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid fra døgnets begyndelse på ud- og hjemrejsedagen. Altid 14 timer på mellemliggende dage.

Lejrskole 2 De 14 timer regnes fra døgnets begyndelse. Hvornår begynder døgnet? Kl. 0.00 Arbejdsdagens begyndelse fx kl. 8 Døgnets begyndelse fastsættes af skolelederen Hviletid og fridøgn

Efter- og videreuddannelse Der er ingen aftale eller akkord på området. Man skal derfor have den forbrugte tid: Rejse Kursus/uddannelsestid Tid til forberedelse/opgaveskrivning 60 ects point = studieår 1 ects point 28 timer. Merudgifter ved transport dækkes

Ansættelsesbreve og lønaftaler 1 For alle nyansatte får KLF en kopi af ansættelsesbrevet samt lønaftale. KLF sender kopi til TR, når ansættelsesbrev og lønaftalen er godkendt For alle andre ansatte får KLF en ny lønaftale, når der sker ændringer (dog ikke ved lokalt aftalte tillæg og timetalsafhængige tillæg).

Ansættelsesbreve og lønaftaler 2 KLF finder fortsat en del fejl i de fremsendte lønaftaler, men vi kan ikke se alt i lønaftalerne: Hvilke slags team er der tale Koordinator og vejledertillæg Timetalsafhængige tillæg fx tosprogs og special Tillæg over 750 timer

Ansættelsesbreve og lønaftaler 3 I KLF undrer vi os ind i mellem. Fx når samme lærer kan være undervisnings- og praktikvejleder, faglig didaktisk vejleder, teamkoordinator og have 787 klokketimer med undervisning Fx når TR har indgået aftale om teamkoordinatortillæg på 1900 kr. -> 8100 kr. i teamtillæg

Løn Mange har mere end 750 timer, hvor der udløses et ekstra tillæg på 117,48 kr. pr. time. Husk at få talt alt med i det udvidede undervisningsbegreb! Forvaltningen har budgetteret med, at lærerne har 767 timer i gennemsnit. Det udvidede undervisningsbegreb burde nok fylde 30 timer. (grænsen blev flyttet fra 720 timer til 750 timer) Er gennemsnittet 47 timer over 750? Så burde samtlige lærere få 17-18 mio. kr. for timer over 750. Der er udbetalt knap 7 mio. kr.

Vejledningen til opgaveoversigten Undervisningstillæg Almindelige undervisningsopgaver Understøttende undervisning og/eller lektiehjælp. Eksempler på opgaver, der udløser undervisningstillæg: Lejrskoler/ekskursioner Udeskole Kor/Lucia Skoleskak Skolepatrulje Vejledning af elever Elevsamtaler (såfremt det ikke er en del af undervisningen) Kontaktlærer til elevråd/KESO Skolebal/elevfester (hvis opgaven ikke kun er at føre tilsyn) Mægling

Lærernes forberedelse 1 Planlægningen skal sikre, at der er fastlagt, sammenhængende og effektiv tid til forberedelse. Der skal være individuel og / eller fælles forberedelse til rådighed, så det er muligt at følge op på undervisningen i forhold til planlægningen af de kommende lektioner i faget. Forligets bilag 1.1. punkt 4

Lærernes forberedelse 2 Der planlægges med større sammenhængende blokke til den langsigtede planlægning og evaluering af undervisningen. Forligets bilag 1.1. punkt 5 Den fastlagte forberedelsestid kan som udgangspunkt ikke anvendes til andre formål. Er dette nødvendigt, skal ledelsen forholde sig til, hvordan læreren får mulighed for at forberede undervisningen. Forligets bilag 1.1. punkt 6 - Ikke meningen at nye fix-opgaver skal klares ved reduceret foreberedelsestid i flekstiden.

Lærernes forberedelse 3 Ved planlægningen af arbejdstiden skal det sikres, at lærerne får reelle muligheder for at mødes om planlægning, tilrettelæggelse, forberedelse og efterbehandling af undervisningen, såvel i fag som i tværfaglige sammenhænge samt om sammenhængen mellem den faglige undervisning og den understøttende undervisning. Forligets bilag 1.1. punkt 7

Opfølgning og evaluering Centralt: Parterne drøfter på kvartalsvise møder initiativernes effekt og implementering med udgangspunkt i målet om at skabe størst mulig kvalitet i undervisningen, at understøtte et godt arbejdsmiljø og at styrke den sociale kapital. Grundlaget for drøftelserne er blandt andet referater fra møder i skolernes LokalMED. På den enkelte skole: LokalMED drøfter tilsvarende initiativernes implementering på skolen og effekten i forhold til de formulerede målsætninger. Trio forbereder status på initiativernes implementering til brug for drøftelserne i LokalMED.