Fokusgruppeinterview med lektieintegreret hf PANG.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Klager og den vanskelige samtale
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Læselektiefri – hvorfor?.  Lektielæsning integreret i undervisningen (20 % af lektion)  Flere undervisningstimer  Næste time begynder hvor sidste.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Elsker DU også at læse lektier?
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Studieteknik i studievejledningen Ved Katrine Berke, decentral studievejleder på Det Samfundsvidenskabelige Basisår.
Et væksthus for børn og voksne
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Folkeskole-reformen August 2014.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
Faglig Klub Vi ønskede ikke konflikten, men valgte at kæmpe en forsvarskamp for kvalitet i undervisningen. Nu har regeringen grebet ind - hvad er perspektiverne.
Skolereform august 2014………………
Den åbne skole.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
- Hvad kan I forvente som forældre?
Pædagogisk brug af test – Et systematisk review
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Klasserumsledelse og elevinddragelse
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Incitament til at søge Hold Fast midler:  Lektiecafé sidst på dagen virker ikke så optimalt: elever udebliver/er.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Å RHUS A KADEMI v/ Peter Hall Oplæg på konferencen Holdt vi så Fast? Langkær Gymnasium – HF – IB World School 29. april 2011.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Målstyret undervisning
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
Forsøg og udviklingsprojekter  Anvendelsesorienteret undervisning (projekt i Region Syd)  Lektiefri årgang (forsøg på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing)
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Oplæg om lektier Data og overvejelser. Definition af lektier Lektier er en hvilken som helst form for arbejde i forbindelse med skolen, som er placere.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Forsøg og udviklingsprojekter  Anvendelsesorienteret undervisning (projekt i Region Syd)  Lektiefri årgang (forsøg på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing)
DSB UddannelsesCenter Vagtmand I Kommunikation I 1 december 2010 I version 1.00 I 1 I Kommunikation
Elevernes evaluering af grundforløbet Efterår 2015.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Klubbutviklingsseminar NBTF OLT/Ullevål 9-10/
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Teoretisk pædagogikum
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Unges udsathed i forandring?
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Fokusgruppeinterview med lektieintegreret hf PANG

 Kursisterne er samlet set glade for lektiefriheden og ville vælge det igen. Fordelene opgøres som mulighed for at planlægge fritiden herunder opgaveskrivning fordi der ikke skal læses lektier. For en del kursisters vedkommende er ”lektiefrihed” en fortsættelse af deres praksis fra folkeskolen hvor de ikke fik læst deres lektier. Endvidere peger kursisterne på det rare i at lektieintegrationen gør at de ikke er bagud ved timens start pga. manglende lektielæsning.  Kursisterne siger at det ikke er lektieintegrationen men undervisningens planlægning og gennemførelse der er afgørende for deres motivation og læringsudbytte. Kursisterne er meget glade for hyppig sekvensering i modulerne.  Kursisterne mener at de i værkstedstimerne har fået undervisning i at læse lektier, tage noter mv. generelt. Nogle fag har også fulgt op på disse introduktioner i timerne.

PANG Særlige udfordringer/problemer ifølge eleverne:  Kursisterne tror at lektieintegrationen har medført at de har flere moduler og dermed lang skoledag. Kursisterne bør gøres opmærksom på rette sammenhæng af team el. ledelse  Kursisterne meddeler at de ikke får læst op stof fra moduler hvor de har været fraværende. Især ikke hvis stoffet ikke skal bruges direkte i næstkommende modul (de læser kun hvis de bliver stillet til regnskab)  Kursisterne mener at lektieintegrationen medfører at de er langsomme ift. lektielæsning og derfor i nogen grad forsømmer lektielæsning i fag hvor der ikke er lektieintegration