Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SYDBYSKOLENS FORTÆLLING OM FOLKESKOLEREFORMEN
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Alle børn skal være del af fællesskabet
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Informationsaften Aftenens program:
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Kladde til informationsdias
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Skolereform august 2014………………
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Velkommen til valgmøde
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereform Version 1.0
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Faglig fordybelse i indskolingen
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Målstyret læringsreform
Faglig fordybelse/lektiecafe.  Hvordan får vi elever og forældre til at tilmelde sig i en længere skoledag, når tilbuddet ligger sidst på dagen, er frivilligt.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
BADMINTON Netværksmøde foråret
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Selvevaluering og opfølgningsplan
Præsentationens transcript:

Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen, Cubion

Program 10.15Velkomst og rammesætning af workshoppen.  Introduktion af projekt ERIS bagrund og formål  Oplæg om forløb på Østre skole, Grindsted  Diskussion ved bordene  Opsamling på diskussionen 12.00:Workshoppen slutter

Identifikation af indsatser Ved hjælp af snowball metoden (Danske skoleelever, skole og forældre, Danske Handicaporganisationer, tilknyttede eksperter og Undervisningsministeriet) identificerede vi 51 skoler, der har igangsat inklusionstiltag med særligt fokus på elevernes roller Vi fik udvalgt og lavet aftaler om besøg på 9 skoler

Udvikling og implementering af nye metoder Vi har sammen med skolerne og tilknyttede eksperter udviklet/tildannet 3 metoder: Klassens spilleregler Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere Holddannelse, der skaber inklusion Ved hjælp af snowball metoden har vi identificeret 8 testskoler. 3 meldte desværre fra under forløbet pga. stress og sygemeldinger

Testforløb SkoleIndsats Østreskole, MiddelfartAktiv på tværs, LL- makkere Mårslet skoleAktiv på tværs Grindsted Søndre Skole Holddannelse der skaber inklusion Tønder overbygningsskole Holddannelse der skaber inklusion Sophienborgskolen, HillerødKlassens spilleregler

LL makkerer - 2 skoler – 2 vinkler Mårslet Skole har ca. 850 elever. Det er en næsten fuldt udbygget 4-sporet skole fra årgang, hvoraf de fleste elever bor i skoledistriktet. Østre Skole er en overvejende 2-sporet skole. Der er 30 klasser fra 0.– 9. klasse, heraf 7 specialklasser og 2 modtagerhold. På Østre Skole i Middelfart har man gennem en årrække arbejdet med ”Aktiv på Tværs” i frikvartererne.

Maarslet Skole Træning af samarbejde for alle elever på 6. årgang. Træningen skal ske i minimum 3 timer, men med mulighed for selv at tilrettelægge mere i den enkelte klasse. Bevægelsesbånd for andre klasser. Læringsmål for indsatsen. Orientering af forældrene

Østre-skole I projektet Lærings- og Læsemakkere (LL) har man særligt fokuseret på, at understøtte og skabe øget trivsel og læring ved at opbygge og vedligeholde positive relationer mellem elever på tværs af klasser og klassetrin gennem læring og læsning. De har et dobbelt fokus på både at styrke trivsel og samarbejde på tværs af klasser. Lege og læringsmakkere (elever fra kl. Hjælper 2. kl.)

Østreskole, Middelfart

Evaluering Øget fagligt udbytte Øget læse motivation Øget arbejdsglæde (læse glæde) Afsmittende positiv effekt på klassekulturen

LL-makkere - fokus på tværfagligt indsats Metoden giver rig mulighed for lokale tilpasninger. Metoden kan tilsyneladende anvendes med vekslende ressourcer. Samarbejdet både i makkerpar og i grupper, kan have forskellig karakter og fagorientering, fx sprog - oplæsning, matematik – forståelse og løsning af opgaver, forståelse af regnearter mm Der er vide muligheder for at elever og lærere/pædagoger kan udvide form og indhold for samarbejde på tværs af klasser og fag.

Vigtige fokuspunkter Undervejs bytte makkere. Klarlægge kriterier for udvælgelse af læsemakkere. Lægge øvetid ind/ anvende IT. mulighed for, at hele oplæsergruppen kan mødes. Tidspunkt for læsning uden konkurrence med andre aktiviteter.(Venskabsklasser) Fastholde at forløbet er et afgrænset forløb. Overveje aldersforskellen i læsemakker parrene

Vigtige fokuspunkter Makkerpar i andre fag fx engelsk - oplæsning, matematik, idræt mv. Overveje graden af inddragelse af forældre, og udarbejde information i flere lag. Udvikle yderligere omkring anvendelse af medier som lydoptagelser, video, foto, lægge stemmer til tegnefilm, og senere optage video, spille teater osv. Øge kompetencerne blandt de deltagende pædagoger og lærere.

Udkommer d. 18/5 - Undervisningsministeriet

Gruppedrøftelser Hvad optog dig mest i forbindelse med præsentationen af LL-makkere på Østreskole? ER LL- makkere en metode som i finder anvendelig på andre skoler? Hvilke barrierer er der og hvilke ting kan fremme anvendelsen af LL- makkere?