0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Etabler en professionel bestyrelse – og brug den!
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Lederudvikling.
Produktion og Logistik
Administrative pejlemærker i BUF
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
1 COPENHAGEN FINANCE IT REGION - Mere vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT.
Skolereform august 2014………………
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
It-ledelse for ikke-it-chefer
Thomas’ ledelsesværktøjer
Resultatbaseret styring – hvordan kan det bruges i Danmark?
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Støtte til udviklingsprojekter på statens arbejdspladser.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Ledelsesrummet Ledelseskraft Ledelsesmagt. Den fælles forståelsesramme Ledelsesrummet: Ledelsesmagt og ledelseskraft.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Ole Gregersen Afdelingsleder Socialforskningsinstituttet
Roller og ansvar i forandringsnetværket
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Kodeks for offentlig topledelse
Kontrakten og partnerskabet som grundlag for samarbejde Anders la Cour og Holger Højlund, Kofoeds Skole, den 30. november 2005.
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
Henning Boddum Mobil tlf Kordegnenes Årsmøde Velkommen til Strategi og Social kapital.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Kompetencestrategi med mening
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Eva Sørensen Roskilde Universitet. Old Public AdministrationNew Public ManagementNew Public Governance.
Fordelingen af forskningsbevillinger i 2005 og 2010.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Ledelse, medinddragelse og motivation Regionsrådets temamøde den 28. marts 2007 Oplæg ved afdelingschef Ditte Hughes, HR Region.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
…………Skal blive så dygtige som de kan
SUF - gevinstrealisering
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Kvalitet i plejen.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Centralforeningen for Stampersonel
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Administrativ organisering
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør

1. Hvorfor interessere sig for tillid og samarbejde på statslige arbejdspladser? Den offentlige sektor skal levere stadig bedre ydelser for færre omkostninger Behovet for løbende forandrings- og tilpasningsprocesser understreger betydningen af et godt samarbejde og en høj grad af tillid på de statslige arbejdspladser - også når der skal effektiviseres Indsatser i forhold til tillid og samarbejde bliver dermed – på samme måde som ansvarlig økonomistyring mv. - nødvendige midler til at sikre, at de mange målsætninger og krav til statslige arbejdspladser kan indfries 1 Tillid og samarbejde er væsentlige elementer i at skabe velfungerende arbejdspladser kendetegnet ved engagerede og motiverede medarbejdere Derfor skal vi ud over den falske modsætning mellem redskaber, der traditionelt opfattes som ”bløde” og ”hårde” Rammevilkår 1

2. God arbejdsgiveradfærd – Sammenhængen mellem tillid, samarbejde og effektive arbejdspladser Målsætning ▪ Opfyldelse af strategiske mål Outcome God arbejds- giveradfærd: At statslige ledere kender deres ledelsesrum og i tillidsfuld dialog med medarbejderne anvender det effektivt til at varetage kerneopgaver og opnå strategiske mål God arbejdsgiveradfærd Strategisk retning (klart formuleret og forankret strategisk retning) Ledelsesinformation og benchmarking Personalemæssige input ArbejdstidLøn Personale – sammensætning Organisatorisk tilstand ▪ Gennem fx: – Etablere et godt og tillidsfuldt samarbejde – Systematisk tilgang til performance- opfølgning og udvikling – Evne til at skabe innovation og fornyelse Etablere og udvikle forudsætninger for at organisationen effektivt kan omsætte input- faktorer til resultater og målopfyldelse Output ▪ Retning, fokusering og prioritering ▪ Leverancer og resultater 2

3. Konkrete initiativer: Partsprojekt om tillid og samarbejde 1 Afdækning og nyttiggørelse af eksisterende viden Partsprojekt om tillid og samarbejde Formålet er at øge kvaliteten, effektiviteten og trivslen på statslige arbejdspladser Der er reserveret 4 mio. kr. fra Fonden til udvikling af statens arbejdspladser (FUSA) til projektet Fokus på effekt for bl.a. kerneopgaven, således at der skabes et klart grundlag for at sprede erfaringer, redskaber og viden til gavn for statslige arbejdsplader Erfaringer fra best practice Erfaringer fra tidligere projekter finansieret gennem FUSA Inddragelse af relevant forskning Udvælgelse og igangsættelse af arbejdspladsprojekter Iværksættelse af arbejdspladsprojekter Ansøgninger om støtte fra statslige arbejdspladser 2 Herunder: Iværksat af CFU og Moderniseringsstyrelsen ved OK13 3

4. Udfordringer Hovedudfordring Transparens i beslutninger på arbejdspladsen Inddragelse og informering af medarbejdere og organisationerne - samtidig med at ledelsesretten og ledelsesansvaret fastholdes Styrkelse af interessefællesskab mellem ledelse og medarbejdere – effektive og velfungerende statslige arbejdspladser er en fælles interesse Mulige elementer i håndtering af udfordring Troværdighed i kommunikation og handlinger Hvordan håndteres forandrings- og tilpasningsprocesser i praksis i et tillidsfuldt samarbejde mellem ledelsen og medarbejdere? Systematisk måling/evaluering af medarbejdernes tillid til ledelsen og fokuseret opfølgning 4