Sommerudstilling ved honnørkajen og Aalborghus Slot. Hvad er Universi- tarium ? Kontakt! Årets udstilling Konstruktioner Hvorfor braser skidtet ikke sammen?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Advertisements

Vision Ganløse og Slagslunde Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2009 under FS K&T
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Velkommen til Lagoni SFO
Orienteringsmøde Tirsdag d. 6. September 2011 Kl til Adgangskursus og værkstedsskole Kl – 10.35Maskinmestrenes Forening Kl –
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Faglig læsning 2.
Formidling i selvbetjente biblioteker
KOD I FERIEN 2012: INSPIRE PROJEKTET. HVEM ER JEG? Mossa Merhi • Studerende på Københavns Universitet • Studie: Naturvidenskab og IT • Fokus: Fysik og.
Fornavn Efternavn, Titel Evt. Arrangementsnavn Det rullende universitet A A R H U S U N I V E R S I T E T Kommunikationsafdelingen Line Holdt Rude, phd.
Sommerlejr 2012 Dag for dag.
Mindre grimt, tak.
NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed.
v. Birgit Kjærside Storm Folkeskolelærere Den
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Kort introduktion til Universitarium Universitarium er Aalborg Universitets sommerudstilling i juli, august og september om naturvidenskab og teknik.
Kort introduktion til Universitarium
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Lean Netværk AAU.
CO foråret 2009 CO: Computerarkitektur og operativsystemer CO: Computerarkitektur og operativsystemer Udgør sammen med CDS (Computernetværk og Distribuerede.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Master i Rehabilitering
2007. Kort introduktion til Universitarium Universitarium er Aalborg Universitets sommerudstilling (juli og august) om naturvidenskab og teknik. Det primære.
Inspiration til bypark mellem Utzon Center og Musikkens Hus
Oktober 2007Workshop nr. 3. Kort introduktion til Universitarium Universitarium er Aalborg Universitets sommerudstilling (juli og august og nu også september)
Ny Årsrapport Potentialet for din rådgivning. Hvad sker der Ny Årsrapport gør regnskabet til kunden mere personligt, individuelt og målrettet Årsrapporten.
Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2008 under FS K&T Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2008 under FS K&T.
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Eksamens navn Dit navn. Oversigt  Spørgsmål nummer 1 Spørgsmål nummer 1  Spørgsmål nummer 2 Spørgsmål nummer 2  Spørgsmål nummer 3 Spørgsmål nummer.
Lidt om at flytte bjerge
Velkommen til Grundkursus Tema 1
Projektstyring dag 2.
Fritidstilbuddene pr. 1/ Det betalte modul ( morgen, afslutning samt ferie) på alle ”ikke skoledage” v/ institutionsleder Erik Vadsager Det gratis.
Læreanstalternes Fælles Formidlingskursus 25. November 2001 Faglig formidling gennem netmedier Computer-supported Collaborative Work i reflektionsbaseret,
Børn og pædagoger i en digital verden
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Hvis du vil vide mere…. Formidling af Rationel Farmakoterapi fra IRF 1. Maj 2004 Marianne Møller, IRF.
For førskolegruppens forældre
Orienteringsmøde Tirsdag d. 28. Februar 2012 Kl til semester og adgangskursus Kl – 13.00Maskinmestrenes Forening & IUG Kl
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer giver deltagerne mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag.
Mød Aalborg Universitet
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Affald og genbrug.
TITEL PÅ PRÆSENTATION 1 Præsentationens undertitel Skriv dit navn /titel /andet.
Præsentation af forårs-sfo
Uddannelse med perspektiv FREDERICIA GYMNASIUM FREDERICIA GYMNASIUM 24. oktober oktober 2011.
Forældremøde 9. april.
Konference 1. marts 2012 Rekruttering og profilering Fremtidens medarbejdere.
Hvad er AT – almen studieforberedelse
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Skolekalender Du kan skrive ut denne malen for å bruke den som veggkalender, eller du kan kopiere siden for hvilken som helst måned for å legge.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Sommerudstilling ved honnørkajen og Aalborghus Slot. Hvad er Universi- tarium ? Kontakt! Årets udstilling Konstruktioner Hvorfor braser skidtet ikke sammen? Fra pyramiderne til Sidney Operaen. Skole- tjenesten. Hvor finder du os?!

2008 Konstruktioner – Hvorfor braser skidtet ikke sammen? Inspireret af Jørn Utzons virke. ErfaringVidenskab Fra pyramiderne til Sidney Operaen Mere om årets tema! Årets Opstillinger! Lørdag den 28. juni til søndag 28. september Utzon-centret ved Honnørkajen og Aalborghus Slot Andet!

Universitarium 2008 finder sted i tidsrummet 28. juni til 28. september 2008, og for første gang afholdes udstillingen i Utzon-centret, der er under opførelse ved Honnørkajen i Aalborg havn og forventes færdig til foråret. Byens store søn, Jørn Utzon, fylder nemlig 90 år og inspireret af hans virke er årets tema fastlagt til: Konstruktioner Med undertitlen: Hvorfor braser skidtet ikke sammen? Fra pyramiderne til Sydney operaen. Årets tema.

Ordet konstruktioner er valgt, fordi det er selve sagen, og undertitlerne skal søge at vække appetitten hos det yngre publikum – målgruppen er folkeskoleelever fra sjette klasse og opefter. En given konstruktion skabes på grundlag af dens formål, naturlovene, materialernes egenskaber, skabernes kreativitet og endelig deres inspiration fra omgivelserne. Udstillingen vil derfor behandle disse emner og det med en stadig bestræbelse på at lege kendsgerningerne ind hos de besøgende. Dette gøres ved anvendelse af opstillinger, der vækker nysgerrigheden og interessen hos publikum bl.a. takket være det interaktive aspekt. Legen skal skabe forståelse af de grundlæggende kravs samspil. Som overbygning på den introducerende leg på ”byggelegepladsen” indføres eksperimentelle målinger, hvor f.eks. materialernes styrke eller termiske egenskaber undersøges. Målet med det varierede udbud af aktiviteter er at illustrere menneskets vej fra den erfaringsbaserede opbygning af Ægyptens antikke pyramider til nutidens dristige, materialeoptimerede computer og videnskabsbaserede konstruktioner, eksemplificeret ved Utzons Sydney Opera.

Hvad er Universitarium? Aalborg Universitets Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet grundlagde i 2003 den formidlingstjeneste, som vi siden døbte Universitarium. Som navnet antyder drejer det sig om en udstillingstype, hvor vægten er lagt på det interaktive besøg. Aktiviteterne søger via leg og eksperiment, at anskueliggøre sammenhænge af teknisk-naturvidenskabelig art. Der er derfor indrettet både det, som man kunne kalde hobbyværksteder, laboratorier og legepladser. Vi søger at minimere brugen af plancher; gæsten skal så vidt muligt selv have fingrene ned i ”dejen”. For også at illustrere de mere avancerede tekniske forhold og de mere farlige eksperimenter, er der også stande, hvor den besøgende er tilskuer; ikke alt egner sig for uerfarne pilfingre.

I stedet for passive kustoder har vi piloter, der hjælper gæsten med at få udbytte af opstillingerne. De forklarer således virkemåden og selve fænomenet. Pilotkorpset udgøres af studerende fra AAU. Naturligvis er det kun dem, der er særligt interesserede i formidlingsaspektet, der anvendes. Disse piloter gør Universitarium til noget ganske unikt inden for de mange eksperimentarier, der findes. De fem første år holdt udstillingerne kun åbent i de to sommermåneder juli og august, men fra og med 2008 er der også åbent i september måned. På trods af den begrænsede åbningstid løber antallet af besøgende op på mellem og om året, og adskillige kommer igen år efter år. Tilføjelsen af september gør lettere at efterkomme skolernes ønske om omvisninger for skoleeleverne.

Kontakt Arrangør: De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aalborg Universitet ved lektorerne Leif Heinzl og Carl-Erik Sølberg og projektkoordinator Tine Tindal. Sted: Utzon Centret ved Honnørkajen og Aalborghus Slot. Tid: Fra lørdag den 28. juni til søndag den 28. september Åbningstider: ? Bemærk det særlige åbningsarrangement om lørdagen den 28. juni kl. ? Henvendelse: Tine Tindal eller telefon ?

Opstillinger Kan du bøje bjælken? Byg din egen iglo! Lav dit eget operahus af karton! … Byg din egen bro –af papir –af spaghetti –af sugerør –af trælister Beskyt huset mod –jordskælv –Orkaner …

Opstillinger Hvordan er du selv konstrueret?