Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed."— Præsentationens transcript:

1 NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed
- Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed skal styrkes! Konferences kendetegn

2 NTS-centeret Nationalt forankret med 5 regionale centre
Regionalt NTS-center Nordjylland Marianne Hald Ole Kronvald Rune Therkildsen

3 Program for i dag 9.15 – 10.00 Nutidens børn, fremtidens kompetencer, fortidens skole. Hvordan kan det hænge sammen? Hans Henrik Knoop, DPU, Aarhus Universitet 10.30 – 11.45 Eksempler på effekter af en naturfaglig indsats? Jan Nielsen, skoleleder Arden Skole, Maria Møller, naturfagslærer Arden Skole, Niels Staun, naturfagsvejleder Løkken skole 11.45 – Frokost  12.30 – 13.00 Derfor har vi brug for naturvidenskab! Lektor John Hansen, Det Sundhedsvidenskabelige fakultet, Aalborg Universitet  13.00 – 14.15 Drenge og naturfag, strategi og praksis Jan Beck-Larsen, souschef Ejerslykkeskolen, Odense 14.15 – Kaffe 14.30 – 15.00 Naturfag og inklusion: Invitation til deltagelse i en regional og national indsats NTS-centeret, Marianne Hald og Ole Kronvald 15.00 – Opsamling, tak for i dag!

4 NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed
- Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed skal styrkes! Konferences kendetegn

5 Inklusion og undervisning i naturfagene

6 Inklusion – en arbejdsgruppe
AKT UCN NTS UCN NTS Inklusion og naturfagene AAU lærer lærer lærer

7 Afgrænsninger Alle elever i klassen
En undervisning der er struktureret, differentieret og opbygget på en måde, så den inkluderer flest mulige børn talenter drenge piger Elever med særlige behov

8 Perspektiv på inklusion
klasserumsledelse faglighed relationer Inklusion er når eleven føler sig inkluderet

9 Generelle og særlige betingelser for inklusion
Vi har fundet at der er generelle vigtige betingelser der skal være til stede for at inklusion kan ske i undervisningen – også i naturfag At der også er betingelser, der er specifikke og særlige for naturfag Vi har spurgt: Kan naturfag bidrage med noget særligt i den samlede inklusion på skolen? Hvad kan de bidrage med?

10 Note fra arbejdsgruppen..

11 Specifikke betingelser for inklusion, når naturfagene arbejder
Praktisk eksperimenterende arbejde Det praktisk eksperimentelle arbejde konstituerer ofte et læringsfællesskab – dialog, samarbejde, nødvendighed af hinanden Det vi gør i naturfagene, som andre fag også gør: Observation Hypotese Dataindsamling Analyse Fortolkning Vurdering Relation til samfundet Konklusion

12 Specifikke betingelser for inklusion, når naturfagene arbejder
Fagets genstandsfelt er umiddelbart tilgængeligt Mulighed for at skabe primærerfaringer De faglige begreber er tilgængelige fra flere sider, de er ikke altid progressive

13 Efteruddannelseskurser 2013-14 Ud fra det aktuelle behov
Konferences kendetegn

14 Arbejdsgruppen bag Anbefalinger og kurser
Eleverne skal udvikle, fastholde og styrke interessen for naturvidenskaben UNDERVISNINGEN SKAL BLIVE MERE INTERESSANT Styrk samarbejdet mellem naturfags-lærerne Udvikl naturfagskulturen på skolen Udvikling af den eksisterende praksis Sociale og organisatoriske forhold De praktiske rammer 6 anbefalinger: 1. Fagteam på alle skoler, 2. Tovholder for teamet, 3. Samling af timer i natur/teknik i blokke, 4, tværfagligt samarbejde, 5. lærernetværk mellem skoler, 6. Ledelsesopbakning Hvem er arbejdsgruppen? Skoleledere, naturfagsvejledere, læreruddannelsesfolk – indsigt i naturfag, skole, strukturer, efteruddannelse og skolepolitik Spørg med HVORDAN, nedad Arbejdsgruppe – hvad er det vi har allermest brug for? At lærerne styrker samarbejdet omkring naturfagene. Den naturfaglige kultur skal styrkes (Sølberg 2006): Udvikling af den eksisterende praksis Støtte ildsjælene Fælles læseplaner Synlighed Social og organisatoriske forhold på skolen Fagteam Ledelsesopbakning Procedurer for samarbejde De praktiske rammer på skolen Mulighed for samarbejde på tværs af naturfagene Meningsfuld skemalægning Feltarbejde Skolens økonomi På baggrund af denne overordnede anbefaling formulerede arbejdsgruppen nogle efteruddannelsestilbud. Tilbuddene sætter ind dér, hvor behovet er størst:

15 Tilmelding via NTSnet, senest 3/6 2013
Kurserne Præsenter kurserne, indhold og form Delregionalt udbud Priser (mulighed for at de bliver lavere) Underviserteams – didaktiker og praktiker Tilmelding via NTSnet, senest 3/6 2013

16 NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed
- Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed skal styrkes! Konferences kendetegn


Download ppt "NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google