Digital billedsamtale - med billedet som sprog. Anne Herskind - Bjergmarkskolen Undervisningsforløb Adobe Photoshop introduktion Introduktion til opgave.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børns sociale liv med digitale medier
Advertisements

Sprogpakkens 6-dages kursus
Klasserumskultur, inklusion og fraværsbekæmpelse Sparringsklyngebesøg
Svend Gønge-skolens værdier...
Børns sociale liv med digitale medier
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læring i bevægelse - hvorfor?
D EN TVÆRGYMNASIALE OG TVÆRSPROGLIGE PROCES I G EFIONPROJEKET Konference for netværksprojektet vdr. fremmedsprog i gymnasiet. 14. marts 2012 Anne Vase,
Velkommen til workshoppen
Eksempel på billedmanipulation
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Sprogtilegnelse d Ida Marie Holm.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Kulturforståelse niveau C
Administrationsseminar, den 27. april 2010 Administrationsseminar Tirsdag, den 27. april 2010.
IT i undervisningen.
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
M ÅLGRUPPEANALYSE EgoTrap. Maj: Interaktivitet Charlotte: Elevforudsætninger Kristian: Lærerne som gatekeepers Jesper: Konceptforslag.
Forskningsperspektiver på læremidler
 Skal fra starten være om nære og genkendelige ting  Skal være med mulighed for gentagelse  Skal give eleverne en positiv tilgang til et nyt sprog.
Idrætseksamen 2006 Indledning Valg af emne, problemformulering..
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Praksisforløb i grundskolen klasse Billedkunst som uddannelses- og dannelsesfag Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 21. april 2010 v/
5.lektion: Valg af identitet, imitation og rolleovertagelse
Tidsplan for eksamen 40s umd
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Kanondag – forberedelse og dokumentation. Plan for dagen optakt – hvem fortæller en historie? – 1. workshop workshop 12.
Midtvejskonference på Campus Roskilde UCSJ Onsdag d. 20. marts 2013 Lisbeth Kjæreby Pedersen Susanne Petersen Mogens Ellebæk.
Hva' kan vi bruge vores uddannelse til i:
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Rikke Christoffersen UC Syddanmark.  at kvalificere den studerendes færdighed i at producere digitalt læremiddel til danskfaget på baggrund af fagdidaktiske.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Opfølgning uge 3 Anne Marcussen. Ugens fokus/opgaver Få det endelige visitkort færdigt Videre udarbejdelse af hjemmeside design Forsidebillede til animationsfilm.
Lærerens opfattelse af skolefaget Lærerens opfattelse af Læring og undervisning Skoleforhold og praktiske muligheder Elevernes op- fattelse af skolefaget.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Øvelser Teoretisk Diskussion. I dag Hvordan er det gået? Gruppe 1, 3 og 4 skal sende en til Charlotte på: med opdragsgiverens navn.
Jagten på den gode børnebog
DKM - MedieNoter1 - KBJ1 Medie, tekst, kommunikation Introduktion til IT som medie - 1. forelæsning.
Relations kompetencer
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Modul 2.
Kævlefolket - Et undervisningsforløb i skulptur
Jonas, Oliver og Kasper T.
Præsentationsportfolio
Mellemværender Litteratur for børn og unge midt i en medietid ved Ayoe Quist Henkel Lektor ved læreruddannelsen i Silkeborg, VIA UC og ph.d. fra Center.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Madkoloni Bornholm Klassepræsentation.
Eksperimentende billedarbejde
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Digital billedsamtale - med billedet som sprog

Anne Herskind - Bjergmarkskolen Undervisningsforløb Adobe Photoshop introduktion Introduktion til opgave – fælles billede Arbejder to på et billedforløb på hver deres pc Sender til hinanden med tidsinterval på 45 min. I alt 4 billeder Ender med ét fælles billede Diskussion af forståelse for hinandens ændringer og fortolkninger

Anne Herskind - Bjergmarkskolen

Elevernes tilgang til billedarbejdet Drengene havde fokus på formlegen / tekniske effekter – pigerne fokus på indsætning af objekter, som tilsammen skabte en fortælling. Pigernes arbejde bestod i højere grad af en kombination mellem formleg og fortælling Pigerne var mere bevidste om brugen af humor, skildring af forskellige sider af livet – drengene legede med symboler uden at tillægge dem nævneværdig betydning, det gælder også brugen af skrift.

Anne Herskind - Bjergmarkskolen Refleksion over elevernes handlinger Hvis eleverne inddrager en fortælling i deres arbejde med billeder i det elektroniske medie øges kompleksiteten og fortolknings mulighederne Eleverne benytter sig af de billeder de møder i den omgivne kultur og heri et varieret brug af medier Når elever benytter medier til at skabe en fortælling med billeder indgår de i en kommunikationsproces med sig selv, mediet og dem som tager del i det Eleverne leger med medierne for at tilegne sig tekniske færdigheder og for at skabe fortællinger