Informationsaften på Holmegårdsskolen Folkeskolereformen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Et væksthus for børn og voksne
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Et fagligt løft af folkeskolen
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Stormøde om reformen Gjøl skole
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Folkeskolereform 1.August Overordnede mål for folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige som de kan. Folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Informationsmøde på Langhøjskolen 10/ Folkeskolereformen.
Informationsaften på Frydenhøjskolen
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Præsentationens transcript:

Informationsaften på Holmegårdsskolen Folkeskolereformen

Disposition 1.Folkeskolereformen: Formålet med reformen og de politiske beslutninger, som allerede er truffet i Hvidovre Kommune 2.Fokus på inddragelse: Hvordan griber vi processen an med at gøre reformen til virkelighed? 3.De fem vigtigste indholdsmæssige temaer 4.Ændringer i børnenes skoledag 5.SFO-struktur

Formålet med reformen De nationale mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater 3.Tillid og respekt skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis

Elementer i reformen En længere skoledag Indskoling: 30 t Mellemtrin: 33 t Udskoling: 35 t Forøgelse af faglige lektioner En mere varieret skoledag Den åbne skole Inklusion Idræt, motion og bevægelse

Allerede før folkeskolereformen var vi langt i Hvidovre… Kvalitetsløftet (vedtaget politisk i september 2012) indeholder mange af de elementer, der ligger i reformen Vi arbejder integreret med implementering af kvalitetsløft og folkeskolereformen Mål Faglighed – karakter-gennemsnit i 2017 på 6,5 eller mere i dansk og matematik og 7,2 eller mere i engelsk Inklusion på over 98 % i skoleåret 2019/2020 Forældretilfredshed skal være høj eller meget høj i 2016 Indsatser Timer til dansk, engelsk og matematik Undervisning i undervisningen (klasseledelse og it) Uddannelse af lærere og ledere Talentforløb Faglig vurdering af standpunktskarakterer Elevfravær To-lærerforsøg Flere skole-hjem samtaler Forældretilfredshedsmålinger

Byggesten for folkeskolereformen Inspirationskatalog, der understøtter det lokale udviklingsarbejde Denne proces har taget tid men giver den bedste forankring af en vigtig reform

Samarbejde mellem faggrupper Folkeskolereformen lægger op til, at faggrupper, særligt pædagoger, bliver en del af den længere og mere varierede skoledag Et godt samarbejde mellem lærere og pædagoger skal skabe større helhed og sammenhæng i børnenes hverdag, og understøtte børnenes trivsel og læring Formålet med samarbejdet er, at flere fagligheder har øjne på børnene, og danner udgangspunktet for en bredere faglig dialog

Understøttende undervisning Understøttende undervisning skaber alternative læringsmiljøer, fremmer børnenes trivsel og læring og giver variation i skoledagen I Hvidovre Kommune får børnene 2-5 ugentlige timers understøttende undervisning afhængigt af klassetrinnet Eksempel: Skoleskak kan understøtte udviklingen af elevernes koncentration og deres evne til at tænke logisk og strategisk fremad på en sjov og anderledes måde

Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælpstilbuddene skal henvende sig til alle elever, og have et spændende fagligt indhold Eleverne skal have mulighed for at få hjælp til lektierne og træne deres faglige færdigheder Der skal være udfordring til både fagligt stærke og fagligt svage elever Det er obligatorisk for skolerne at tilbyde lektiehjælp og faglig fordybelse. Indtil næste folketingsvalg er det frivilligt for børnene at deltage i lektiehjælpstilbuddene.

Idræt, motion og bevægelse Motion og bevægelse, som en integreret del af skoledagen, bidrager til børnenes sundhed, motivation og læring. Børnene skal gennemsnitligt have 45 minutters motion og bevægelse dagligt. Motion og bevægelse skal tænkes ind i alle fag. Klatring, børneyoga og bevægelsesvejledere bliver nyt på Holmegårdskolen Skolens fysiske rammer (skolegårde, motion- og bevægelsesredskaber) opkvalificeres i 2014 og 2015, for de afsatte budgetmidler.

Den åbne skole Skolerne forpligtes i højere grad til at samarbejde med lokale foreninger, erhvervsliv, musikskole, ungdomsskole m.v. I Hvidovre har vi allerede samarbejde i gang med følgende: Der oprettes en portal på kommunens hjemmeside for alle skoler, foreninger og erhvervsliv for at understøtte samarbejdet i Hvidovre Kommune Hvidovre BokseklubHvidovre Kajakklub Hvidovre Judoklub Hvidovre VolleyballklubMusikskolenBilledskolen Hvidovres bibliotekerHIF Jobcentret ZOOHvidovre LystfiskerforeningEksperimentariet VestforbrændingHvidovre Gymnasium Hvidovre Tennisklub CirkusmuseetCirkus Naturligvis Ungdomsklubber QuarkRensningsanlægget i Valby Sundhedscenteret DGIDUIHvidovre Badmintonklub PlejehjemFritidsklubber Juniorklubber Kirkerne i HvidovreFitness DK CPH West Avedøre SpildevandscenterRytterskolen Københavns Universitet Hvidovre UngdomsskoleTECHvidovre Hospital Unge Indsatsen Hvidovre Attack (floorball) Hvidovre Basketklub Velfærds LAB

Ændringer i børnenes skoledag Mødetiden om morgenen ændres fra kl til kl Lektionslængden ændres fra 45 minutter til 50 minutter (med mulighed for forsøg med en anden lektionslængde, dette afklares i slut april) I gennemsnit 45 minutters motion og bevægelse pr. klasse pr. dag (enten som idrætsundervisning eller som en integreret del af den fagdelte/understøttende undervisning) Flere ugentlige lektioner i dansk og matematik Engelsk indføres fra 1. årgang Tysk/fransk indføres fra 5. årgang Frivillig lektiehjælp/faglig fordybelse indføres på alle skoler Understøttende undervisning på alle klassetrin supplerer den faglige undervisning Madkunst, håndværk og design It skal være en integreret del af folkeskolens undervisning

Eksempel på, hvordan en anderledes varieret skoledag kan organiseres

Overgang til SFO 1. august 2014 Fremtidig organisation Skoler og fritidshjems nuværende organisering Skole bestyrelse skoleleder afdelingsledere / souschef Fritidshjem bestyrelse leder souschef /evt. afdelingsleder Skole bestyrelse skoleleder Souschef / afdelingsledere bl.a. SFO leder Skole, undervisning og SFO

Overgang til SFO 1. august 2014 Hvad betyder det på bestyrelsesniveau? SFO er en del af skolens sammenlagte virksomhed (§3 stk. 5) Skolebestyrelsen er også bestyrelse for fritidsdelen (SFO) Der arbejdes på, at der kan oprettes et forældreorgan (råd) for den enkelte SFO Fortsat adskilte budgetter på undervisning og fritidsdelen – Der vil dog være en række opgaver og udgifter der skal deles.