Organisering Som vi plejer…… eller????.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jan Forsing og Lisa Andersson
Advertisements

Anskaffelse af ny teknologi
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
At bruge disse to ord rigtigt
Prioritering.
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Medlemsrekruttering – hvem gør hvad og hvordan?
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Modul 1 - Processer.
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Arbejdspladsudvikling
I dette shoppingcenter havde kvinder en unik mulighed for at vælge sig en passende mage blandt forskellige mænd.....
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
Faglig Klub Vi ønskede ikke konflikten, men valgte at kæmpe en forsvarskamp for kvalitet i undervisningen. Nu har regeringen grebet ind - hvad er perspektiverne.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Jespersen & Laursen Erhvervs- og organisationspsykologer Spørgsmål du kan overveje  Hvordan bliver du inspireret i dit arbejde?
ØBRO FRI 2020 Kick-off visionsworkshop for ansatte
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Stress og ledelse.
Mødeledelse og deltagelse
Relationer – børn og voksne
Planlægning af patruljemøder 23. september 2011 T OP ræning.
ADHD - Kendt eller ukendt diagnose - Brug for fokus på fastholdelse Jette Myglegaard, indehaver af PlusJob Formand for ADHD-foreningen.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Oplæg til arbejde med struktur og målrettettræning i eliteafdelingen i Gyttegård golf klub. Søndag d. 28. november 2010 John Nicolajsen.
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.
Infomøde for mentorerne Tirsdag d. 29. juni 2010 Kl –
Gruppeudviklingssamtaler
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Hvem er I ledere for? Grønsmutter Spirer Begge dele.
FOPS arrangement den 18. maj 2011: ”Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse” Sådan har vi gjort.
Større Skriftlig opgave
Idé, mål og politikker Kapitel 9
”Kogebog” til Uanmeldte Virksomhedsbesøg. Virksomhedsgruppen mødes hver Tirsdag kl. 9 og inddeler sig i hold, på en god dag har vi 3 hold ude. De rutinerede.
Kompetenceafklaring Uddannelsesplan.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Hvad er mål/resultat (output)?
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Frivillighed. Det handler om at give Samarbejde Være sammen med nye mennekser Lave frivilligt arbejde.
Januar 2011 Trivselsmøder.
Håndtering af Sygefravær
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
UCR Medarbejdere Lisbeth Birch Wolff Janne Bjerregaard 4634 Aktivitet for Janne Bjerregaard. Virksomhed:
Klar syge- og fraværspolitik halverer sygefraværet ved ledende oversygeplejerske Kirsten Holgersen, Næstved sygehus og Nina Johansen, sygeplejerske og.
Last Planner System V/Erik Jung
Implementering af rehabilitering i Frit valg Mekanisme og bæredygtighed Henrik Stæhr, Adm. dir. Cura Pleje A/S KL ældrenetværk nov 15.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Temadag for TR.
Lokale arbejdstidsaftaler
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
At bruge disse to ord rigtigt
Den værdifulde arbejdsplads
De pårørende i beslutningsrummet
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Ledelse i Center for autoteknologi
Fra anledning til udvikling
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Organisering Som vi plejer…… eller????

Som vi plejer ……. Eller Hvad er ”plejer” ??

Som vi plejer ……. Eller Meningsdannere på arbejdspladsen Medlemmer Ikke medlemmer Anti fagforening

Som vi plejer ……. Eller Hvem organiserer ? Hvem har ansvaret ? Kan vi tiltrække nye medlemmer/kolleger? Hvem har ansvaret ? Hvem ta’r initiativet ? Hvem planlægger ?

Som vi plejer ……. Eller Er det det samme vi gør og siger på alle arbejdspladser ? Betyder det noget om vi kender arbejdspladsen og forholdene ? Har alle 3F arbejdspladser de samme muligheder ?

Erfaringer Planlægning – planlægning – planlægning….. Lav en ”kontrakt”. Detailplanlægning sammen. Hvornår – dato(er)? Hvem deltager? Hvor skal vi hen? Hvad er det vi vil opnå? Hvem møder vi? Tidligere erfaringer fra arbejdspladsen – sager eller andet? Hvordan kommer vi derhen?

Erfaringer Detailplanlægning fortsat Opsamling/evaluering fælles Kommer der en eller flere sammen? Skal vi have materialer med? Aftale om at vi kommer – med hvem og af hvem? Hvad tid mødes vi - hvor? Opsamling/evaluering fælles Hvordan er det gået? Hvad blev du/I spurgt om? Hvad var svært? Hvad var let? Var der noget du/I manglede? Hvad gjorde medarbejderne glade? Hvad smiler de af? Er der lavet aftale om at komme igen? (hvornår) Er der faglige spørgsmål med hjem der skal svares på senere?

Erfaringer Opfølgning Planlægning – planlægning – planlægning… Der laves plan fremad – eks. for det næste halve år. Der bookes i kalendere i perioden frem – husk evt. aftaler der er lavet allerede. Hvor tages hen? Hvem tager af sted? – osv. Planlægning – planlægning – planlægning… Det skal være en del af hverdagen – ikke en særlig begivenhed.

Resultater – lige nu… 8 personer fordelt på 4 hold. Vi besøgte 18 skoler på en dag. Vi fik nye medlemmer med hjem… På en dag fik vi…………….6 nye medlemmer

Som vi plejer ……. Eller Er vores arbejdspladser attraktive? For os der er der? For nye kolleger? For arbejdsgiverne? Fremtidens arbejdsplads er…………………. Som den altid har været !?!?! For samarbejdet mellem: For Tillidsrepræsentanterne? For afdelingerne? For forbundet?