Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det tværsektorielle samarbejde
Advertisements

Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Afdeling for Specialfunktioner
Indikatorer for depression
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Udvikling og implementering af en kommunal model for
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Program Klinik for selvmordsforebyggelse (rammerne, henvisning, patientforløb) Vurdering af selvmordsrisiko (generel, udvidet, risikohåndtering) m. film.
Netværk af forebyggende sygehuse
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Samarbejde mellem RHP og socialpsykiatriske botilbud i KK vedr
Psykiatriens Hus i Silkeborg
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Den Danske Kvalitetsmodel
Vejen til bedre observation og behandling af smerter
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Behandlingstilbud i RHP -pakkeforløb
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Medicinering af beboere på botilbud
Lone Tonsgaard, Projektleder
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Samarbejde med praktiserende læger
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Selvmordsforebyggelse Den praktiserende læges rolle Niels Damsbo Praktiserende læge, lektor.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Inspirationsdag om kommunikation og patientinddragelse Enhedschef Marie Fuglsang.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Pakkeforløb i psykiatrien
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KOL i almen praksis. d d Hvad kan vi i almen praksis … Opsporing Udredning Behandling.
Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Region Midtjyllands sundhedsplan set i et regionalt psykiatrisk perspektiv. Chefsygeplejerske Claus Graversen, Psykiatrien Henrik.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Jens Friis Bak Fmd. arbejdsgruppen. Lægefaglig direktør Hospitalsenheden Vest.
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Psykiatrien i Region Syddanmark Overvejelser om psykiatriens udfordringer Strukturelt Fagligt Økonomisk Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Psykiatriens.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Udvikling ”pakkeforløb” i Psykiatrien i Region Nordjylland med udgangspunkt i koncept for kræftpakker.
Hvem underbehandles, hvorfor og hvad skal vi gøre ved det? Søren Bredkjær.
Kvalitetssikring i speciallægepraksis
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
MTV af Demens: Organisation
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Demens set fra Geronto- /Neuropsykiatrisk Ambulatoriums perspektiv
Interessent-topmøde om Fremtidens psykiatri
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Udredning + Individuelt tilrettelagt behandlingsplan**
Præsentationens transcript:

Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren Region Midtjylland

Sammenhæng mellem psykiatriplan og rapport Rapporten fastholder og ligger i forlængelse af psykiatriplanens anbefalinger Mål: At tydeliggøre, smidiggøre og effektivisere opgaveløsningen mellem almen praksis og psykiatrien At tilbyde udredning og behandling på højt niveau til borgere i hele regionen ved mindst mulig transporttid for borgere og personale At kvalitetsudvikle udredningen af de særlige patientgrupper, hvor der er mistanke om organisk hjernelidelse eller somatisk sygdom At kvalitetsudvikle behandlingen af patienter med svær (medicinsk ubehandlelig) depression/delir Region Midtjylland

Shared care Psykiatrien skal udbygge informationen til de praktiserende læger og de praktiserende speciallæger gennem praksis.dk i løbet af 2009 Telefonrådgivningen af de praktiserende læger skal udbygges, og der skal etableres en mailfunktion, hvor praktiserende læger kan rejse spørgsmål til behandlingspsykiatrien Der skal igangsættes forsøgsprojekter om etablering af programbaserede behandlingstilbud, hvor samarbejdet mellem de enkelte aktører i behandlingen fastlægges detaljeret jf. de gode erfaringer med programmet for behandlingsmæssigt samarbejde om patienter med posttraumatisk stress syndrom Der skal udarbejdes patientforløbsprogrammer for de store sygdomsgrupper i samarbejde med patienterne, de pårørende, almen praksis og kommunerne startende med et patientforløbsprogram for depression, som skal foreligge inden udgangen af 2009 og iværksættes i 2010 Psykiatrien skal efter konkret aftale tilbyde de praktiserende læger subakut vurdering af patienter, når dette kan være et alternativ til indlæggelse samt i særlige tilfælde Region Midtjylland

Kommunikationsteknologi Informations- og Kommunikationsteknologi Der skal inden udgangen af 2009 igangsættes mindst 4 større udviklingsprojekter, der belyser de faglige og økonomiske effekter ved brugen af informations- og kommunikationsteknologi i første omgang med fokus på relationen: behandler – behandler (møder, supervision, undervisning) behandler – patient (udredning, behandling) patient/socialpsykiatriske brugere – pårørende (styrkelse af netværk) behandlingspsykiatri – socialpsykiatri (møder, supervision, konsulentbistand) administration – afdelinger/sociale tilbud (møder) Region Midtjylland

Neuropsykiatri Der skal udarbejdes og implementeres basale neuropsykiatriske udredningsprogrammer for patientgrupper, hvor mistanke om organiske hjernesygdomme eller komplicerende somatisk sygdom er nærliggende. Som første skridt skal der tilbydes udredningsprogrammer til mennesker med sen debut af depression samt med debuterende psykose med henblik på implementering inden udgangen af 2010 Der skal i 2010 iværksættes en systematisk efteruddannelsesindsats i forhold til behandlingspersonalet for at sikre et højt vidensniveau om basal neuropsykiatrisk udredning og indikationer for en mere grundig neuropsykiatrisk udredning Deep Brain Stimulation (hjerne-pacemaker) Region Midtjylland

ECT – elektrochok ECT-behandling skal fortsat varetages i tilknytning til psykiatriens hovedfunktioner, idet det skal sikres, at der til behandlingen er knyttet en fast ECT-ansvarlig psykiatrisk overlæge samt en fast ansvarlig anæstesi overlæge Der skal i 2009-2010 udarbejdes og implementeres et kvalitetsprogram omfattende ECT-instruks, personaleuddannelse samt løbende monitorering for ECT-behandling Region Midtjylland

Psykiatrien er samtale, medicin og omsorg, men på vej til også at blive et teknologisk speciale Region Midtjylland