Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse
Advertisements

Talsmandsseminar september 2010
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Ansættelsesprocedurer
Bestemmelse om valg af tillidsrepræsentanter i forsvaret
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Grænser for rummelighed
Tillid Temadag for AMIR
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Arbejdstidsplanlægning 5 dages arbejdsuge
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Regler og opgaver vedrørende sygefravær
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Dias 1 Udvalgte personalepolitiske retningslinjer v/ Fælles-TR for DM / AC Leif Søndergaard v/ Fælles-TR for HK Ingrid Kryhlmand v/ Personalechef Lisbeth.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Velkommen til SL TR – MØDE TR – Møde Af: Erhan Kilic.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Karsten Seeberg, Jyske Bank Afdelingsdirektør – HR Hjemsted Jyske Bank –4.300 ansatte heraf de i Hjemstedet og datterselskaber IT medarbejdere udgør.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
Ufaglært til Faglært.
Indre By / Østerbro LokalMED
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Velkommen til SL TR – MØDE
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Overordnede bestemmelser
Lov om forsøg i folkekirken
Malerfagets overenskomst
Den værdifulde arbejdsplads
Centralforeningen for Stampersonel
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
Tema: Personaleafdelingens opgaver Ansættelse af medarbejdere
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Afskedigelse UC plus.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
Afskedigelse A2B.
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Målopfølgning - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering af de indgående trepartsaftaler mellem regeringen, KL, LO, AC, FTF træder i kraft –Tjenestestedet skal have pligt til at tilbyde ledige timer til deltidsansatte medarbejdere, som ønsker en permanent forøgelse af arbejdstiden, og som opfylder sagligt begrundede krav til kvalifikationer og fleksibilitet vedrørende arbejdstid, -sted og opgaver m.v.

Deltidsansatte - HR/psl2 Deltidsansattes adgang til et højere timetal 1 Formål: –Aftalen har til formål, at deltidsansatte, der ønsker det, får mulighed for at arbejde på fuld tid eller i flere timer. –Grundidèen bag aftalen er i højere grad at matche arbejdspladsens behov med medarbejderes ønske om flere timer eller fuld tid.

Deltidsansatte - HR/psl3 Hvad går aftalen i korthed ud på? –Aftalen giver deltidsansatte en fortrinsadgang til at søge ledige timer, når disse opstår som følge af stillingsledighed eller opnormering. –Arbejdsgiver har pligt til at tilbyde ledige timer til deltidsansatte forinden de ledige timer udbydes eksternt eller til andre. –Det er arbejdsgiveren, der som hidtil træffer beslutning om, hvorvidt timer skal genopslås ved stillingsledighed, og det er også arbejdsgiveren, der konkret tager stilling, hvorvidt deltidsansatte ansøgere til de ledige timer opfylder de stillede kvalifikationer mv. Heri indgår naturligvis hensynet til, at opgaverne fortsat kan løses forsvarligt. –Med aftalen skal arbejdsgiveren sikre, at processen med at tilbyde ledige timer til deltidsansatte ansøgere bliver så enkel og tydelig for ledere og medarbejdere som muligt. –Kommunen skal i MED-/samarbejdsudvalg drøfte processen med henblik på at skabe klarhed om kommunens håndtering af aftalen.

Deltidsansatte - HR/psl4 Hvad skal der træffes af beslutninger I korthed gælder, at: Arbejdsgiveren efter drøftelse i HovedMED og MEDudvalg skal træffe: - Beslutning om afgrænsning af tjenestested - Beslutning om udbud, frister for ansøgninger. Arbejdsgiveren konkret skal træffe: -Beslutning om ledige timer -Beslutning om arbejdsopgaver mv., samt hvilken relevant overenskomstgruppe timerne skal udbydes til. (udgangspunkt indenfor den overenskomst, som de ledige timer er fastlagt til). -Beslutning om imødekommelse af ansøgninger/ansættelse.

Deltidsansatte - HR/psl5 Tjenestestedet –Hvordan afgrænses tjenestested? Med hensyn til kommunens tilbudsforpligtelse gælder, at denne er afgrænset til tjenestestedet. Tjenestestedet fastlægges af arbejdsgiveren efter drøftelse i kommunens HovedMED. Tjenestestedet udgør som minimum en arbejdsplads, hvor der i ledelsesfunktionen indgår beslutnings- eller indstillingsret ved ansættelser.

Deltidsansatte - HR/psl6 Tjenestesteder 2 Eksempler på tjenestesteder ældreområdet i forskellige x-kommuner: Det enkelte plejecenter Udkørende del af ældreplejen, som har en selvstændig ledelse Ældrepleje opdelt i distrikter, tjenestestedet er det enkelte distrikt. Hele ældreplejen er ét tjenestested »Med aftalen vil det være muligt at tilbyde ledige timer på en måde i kommunens børnehaver og på en anden måde i hjemmeplejen i samme kommune.

Deltidsansatte - HR/psl7 Udbud af ledige timer –Der skal ske en drøftelse i MED-udvalg af procedurer i forbindelse med udbud af ledige timer. –Der er ikke i aftalen krav om, at drøftelsen skal foregå i HovedMED. –På hvilket niveau drøftelsen skal finde sted, afhænger derfor af den lokale samarbejdsstruktur, og af hvad der skal drøftes. –Drøftelsen kan både ske i HovedMED og/eller i de lokale MED-udvalg. –Frister for udbud af timer –Arbejdsgiveren kan aktuelt og konkret afgrænse tjenestestedet forskelligt fra det, som er fastlagt efter drøftelse i HovedMED. –I så fald skal tillidsrepræsentanter fra de arbejdssteder, der berøres, heraf, holdes bedst muligt orienteret. –Hvis tjenestestedet er alle daginstitutioner, vil en institutionsleder i en børnehave, hvor tjenestestedet indskrænkes, således skulle orientere tillidsrepræsentanterne for de ansatte, som i det konkrete udbud af timer ikke får tilbud om timerne.

Deltidsansatte - HR/psl8 Elementer der kan indgå i drøftelsen –Definition af tjenestested i kommunen i relation til denne aftale. –Sammenhængen mellem definitionen af tjenestested og fælles/forskellige procedurer. –Om det er er mest hensigtsmæssigt, at der er en fælles procedure for hele kommunen eller om det vil være hensigtsmæssigt, fx i sektorer? – Om der i forvejen er procedurer for interne opslag af stillinger, som kan anvendes? –Om tjenestestedet ved udbud kan/skal benytte sig af fastlagte udbudsskemaer? –Om der skal gives særskilt besked til ansatte i målgruppen, som er fraværende fra tjenestestedet på tidspunktet for udbud? –Hvilke konkrete udbudsmuligheder som findes mest hensigtsmæssige? FX hvor formel eller uformel et udbud og/ eller en ansøgningsproces skal være? –Om der skal være særlige ansøgningsskemaer, som ansøgerne skal/kan benytte sig af? –Om der skal være retningslinjer for fastsættelse af frister for ansøgninger, idet der særligt skal ske afvejning af to hensyn. Det ene hensyn er, at deltidsansatte fra målgruppen skal have mulighed for at søge. Det andet er hensynet til, at ansættelsesprocessen ikke forsinkes unødigt, hvis det efter udbuddet viser sig, at det er nødvendigt med en ekstern besættelse.