J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Alle børn skal være del af fællesskabet
på vej til vores evalueringskoncept
På vej mod det pædagogiske udviklingscenter Bjerringbro Jørgen Schirmer Nielsen På vej mod det pædagogiske udviklingscenter.
Cooperative learning på SOSU Nord, Vendsyssel
Når lærere samarbejder med forældre
PU-kursus 28. august 2007 Jørgen Schirmer Nielsen Elevplaner fra smiley-ordning til Personalised Learning.
Undervisningsplanlægning
Et væksthus for børn og voksne
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Læringscentret og nye vejledningsformer
Lærerprofessionen.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Læremidler i praktikken
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Dokumentation og evaluering
Dannelsens indhold i det senmoderne samfund
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Portfolio -hvordan man arbejder med portfolio i billedkunstundervisningen og til eksamen.
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
IT i undervisningen.
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Forskningsperspektiver på læremidler
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Lene Tortzen Bager Ph.d., lektor A A R H U S U N I V E R S I T E T Center for Undervisningsudvikling Det Humanistiske Fakultet og Teologi Studieprocessamtale.
Hvordan lykkes det at få de unge fra folkeskolen videre til en ungdomsuddannelse og til at gennemføre en ungdomsuddannelse? Hvordan sikrer vi, at de unge.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
”Giv læreren en stemme”
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Lærerprofessionen.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Læring, kommunikation og samarbejde
Sunds skole Evaluering
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Evaluering og undervisning - en kultur
Målstyret læringsreform
Om Specialcenter Sigrid Undset
SkoleIntratræf 15. marts 2007 Jørgen Schirmer Nielsen Elevplaner fra smiley-ordning til Personalised Learning.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Læring og it Læringsstile og it 1. læring og it Spændvidde i undervisningen AKTIV Eksperimenterende Handlende REFLEKTERENDE Observerende Lyttende IT-læringsobjekter.
Materialeudvikling – hands-on til franskfaget fra klassetrin.
Hvad er portfolio? Et pædagogisk redskab, der bygger på et mappeprincip, og hvis formål er at øge elevens bevidsthed om og ansvar for egen læring. Målet.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET AT FINDE MENING I LÆRERJOBBET KRAV OG UDFORDRINGER I HVERDAGEN UDDANNELSESDEBATTEN 2016 PER FIBÆK LAURSEN.
Evaluering.
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Projekt: Koncept til formidling
Præsentationens transcript:

J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen

J. Schirmer 26. oktober 2007 Baggrund Lærerbaggrund Systemisk proceskonsulent IT og medier Skolekonsulent Kombinationsansat

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? 75% af danske skoleelever klarer sig på højde med de finske – bortset fra, at de er gladere. 25% klarer sig dårligere – samlet set – end samtlige andre lande. Men de er dog gladere. Frans Ørsted og Hans Henrik Knoop.

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? udvikling fra fokus på UNDERVISNING til mere fokus på LÆRING

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? Udvikling af evalueringsformer fra test til mere nuancerede evalueringsformer, der modsvarer forskellige vidensformer.

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? At kunne styre/håndtere: Undervisningsdifferentiering Udgangspunkt i den enkelte Personalised Learning

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? At blive bedre til at arbejde med: Lære eleverne at blive lærende Læringsmiljøet Altså ligeværdigt fokus på arbejdet med de sociale og almene kompetencer og de fagfaglige kompetencer

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? Der kan fra forskernes side ikke dokumenteres nogen sammenhæng mellem undervisningens tilrettelæggelse og elevernes udbytte. Prof. Thomas Nordahl Fadder til LP-modellen Læringsmiljø og Pædagogisk analyse Problemadfærd Læringsledelse Klasserumsledelse

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? Bedre/mere sammenhæng mellem: Elevplaner Uddannelsesbøger Årsplaner Kvalitetsrapporter Forældreinddragelse Elevens oplevelse af udbytte/progression

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er vi på jagt efter? Altså nogle processer, der skaber mere læring for flere - livslang læring

J. Schirmer 26. oktober 2007 PORTFOLIOPÆDAGOGIK Portfoliopædagogikken bygger på en konstruktivistisk forståelse af læring og udvikling. Det er lærerens ansvar, at eleven lærer noget, men læreren kan ikke tage ansvar for det, der sker inde i elevens hoved. Eleven må selv konstruere sin læring. Læreren må sørge for, at de bedst tænkelige omgivelser Det bedst tænkelige og optimale læringsmiljø, gør det lettere at lære noget, både fagligt og om sig selv og sit læringsarbejde.

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad er en portfolio? En portfolio er det man gør den til. En portfolio kan være udtryk for en række processer, der styrker og understøtter læring. Mange portfoliotraditioner

J. Schirmer 26. oktober 2007 Klassiske portfoliopædagogik Mappe hvor elevprodukter opbevares. Elev/lærer sætter læringsmål Elever udvælger og argumenterer ifht. mål. Arbejdsportfolio Præsentationsportfolio

J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfoliopædagogik bør fremme

J. Schirmer 26. oktober 2007 Eksempler på processer Arbejde med læringsmål Arbejde med evaluering Arbejde med refleksion Arbejde med læringsstil Arbejde med kommunikation Arbejde med bevidsthed om egen læring.

J. Schirmer 26. oktober 2007 Det refleksive er kernen

J. Schirmer 26. oktober 2007 Det refleksive er kernen

J. Schirmer 26. oktober 2007 Det refleksive er kernen

J. Schirmer 26. oktober 2007 Hvad med Lærernes læring Teamets læring Skolelederens læring Skolechefens læring Politikernes læring Forældrenes læring

J. Schirmer 26. oktober 2007 Elektronisk portfolio Åbner for og understøtter de store fordele der kan være ved at arbejde medieret.

J. Schirmer 26. oktober 2007 Elektronisk portfolio

J. Schirmer 26. oktober 2007 Elektronisk portfolio

J. Schirmer 26. oktober 2007 Elektronisk portfolio

J. Schirmer 26. oktober 2007 Elektronisk portfolio