EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Roskilde Tekniske Skole
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Uddannelsesaktivering - Hvad ved vi?
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Ny Førtidspension og fleksjob reform
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Kursus for jobpakkeambassadører
Rekruttering af ambulancefolk
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Tværgående indsats for unge årige
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Orientering forældremøde 10. klasse
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
UTA-styregruppe Den fælles indsats UU/Kommunen Uddannelsesinstitutioner og Produktionsskolen HG Flex Unge koordinator Spec.pæd. støtte Produktionsskole.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
 Arbejder i Vallensbæk Kommune  Udviklingskonsulent med fokus på IT  IT-vejleder på Pilehaveskolen  Dansklærer i en 6. klasse.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Ved Jannie Asklund Mobil:
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
U ngdommens U ddannelsesvejledning B ornholm Torvegade 7 1tv Kasse i finansministeriet STU - Status august 2012 Kommunikationscentret.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Skive Kommune: Hvordan kan kommunale initiativer over for borgere med psykiske problemstillinger sikre gode skoleforløb og bedre tilknytning til arbejdsmarkedet.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Høskoven Trænings-, Bo- og Aktivitetshus E05 - Hjernekabale Hjernekabale Personalepolitisk Messe Bella Center 12. Januar 2010.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
De socialt udsatte, match 4 og 5 Ingen uddannelse Lidt eller ingen arbejdsmarkedserfaring Mangelfuld skolegang Kriminalitet Dårlige boligforhold – eller.
Samarbejde om Udlandsophold. Internationalisering Hvorfor samarbejde – Kan man mere sammen end alene ? – Fordele for eleverne ? Hvordan samarbejde – Organisatorisk.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv.
Oplæg om danskuddannelse
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.
Alle I Uddannelse Altid AIUA Rikke Kirkensgaard Skive.
Fællesskab med perspektiv. Et job for mandfolk Sjakkultur.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Jobcenterchefmøde 2010 Velkomst og nyt i beskæftigelsespolitikken V/ Karl Schmidt.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Præsentation til Arbejdsmarkedsudvalget Den 3. april 2017
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Februar 2017 PKU-konference
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Præsentationens transcript:

EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering

Team udvikling Team Job & Uddannelse Fællessekretariatet Team UIU Grundskolevejl.Unge Vejled.Beskæftigelses rådg. EGU Vejl./ Arbejdsmarkedskons. Den formelle struktur ved Jobcenter Varde og vores placering Team UIU består derefter af: MentorerDer arbejdes pt. på tilknytning af en Coach (Udd. psykolog)

Relevant lovgivning for arbejdet Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. (EGU) Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Bekendtgørelse om unges arbejde (Virksomhedspraktik u. 18 år) Bekendtgørelse af lov om arbejdsmiljø (Virksomhedspraktik u. 18 år)

Vi har direkte adgang til at lave afprøvningsforløb før vi iværksætter EGU (Virksomhedspraktikker jfr. beskæftigelseslovgivningen) Vi sidder i et team sammen med beskæftigelses rådgiverne, UU vejlederne, og mentorer. (Ligeledes i samme hus som BUF) Vi er også tilknyttet de andre arbejdsmarkedskonsulenter. Vi har adgang til en database med virksomheder og praktikmuligheder. Vi har en økonomisk pulje i forhold til udgifter, hvor der som udgangspunkt ikke er noget formelt loft. Vi har et løn & personale kontor og en adm. afd. der varetager alt det økonomiske omkring vores forløb i forhold til betalinger/hjemtagelse af refusion m.v. Fordele set med vores øjne

Hvordan fungerer det så sammen med beskæftigelses indsatsen I vores optik ser vi vores muligheder for, at lave længerevarende og måske lidt mere specialiserede praktikker som en stor styrke i beskæftigelses indsatsen. Det er svært at få en ung der har behov for en ”lang startbane” ind som EGU elev i en privat virksomhed på 4 uger. Vores muligheder er reelt, at vi kan lave praktikker på typisk 13 uger med mulighed for forlængelse. I praksis helt op til 12 måneder. Nogle vil sige at det er ikke særligt godt og at det så kan blive til ”udnyttelse af deres arbejdskraft” Det er vores opgave at hindre dette, men det gør, at arbejdsgiver kan få tid til at afprøve den unge ordentligt og den unge kan få tid til at ”føle rigtigt efter” om det nu også er det rigtige valg for pgl. Dette gør at vi begrænser ”frafald efter kort tid” og det giver større chance for udd. pladser i firmaet, hvis den unge har et grundlag at bygge på.

Er der så ulemper ? Ja der er der måske nok, men set fra vores synspunkt, så er det svært at få øje på ulemper ved den placering som EGU har i Varde. Vi vil herfor gerne lægge resten ud til debat omkring hvordan i andre ser det og svare på evt. spørgsmål omkring vores tilgang til arbejdet