Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj 2014. Dagens program: 12.00 Fælles frokost 12.30 Velkomst v. Anders Broholm 12.45 Status vedr. Politisk Sundhedsaftale.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhedsaftaler Dialog og input
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Sundhedsaftalen fra ord til handling
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Arbejdspladsudvikling
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Lean Netværk AAU.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Temagruppe for IT-kommunikation
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Biblioteket som læringscenter
Lederseminar 2014 Varde Kommune
SAMARBEJDE OM PSYKISK SYGE – 16. JUNI GENERATIONS SUNDHEDSAFTALER REGION KOM- MUNE PRAKSIS Ballerup Kommune direktør Ole Nielsen.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Hovedpunkterne i en ny strategi for Sundhedsstrategisk Forum – Status for de hidtidige indsatsområder strategiseminar januar 2015.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Tidsplan for møder og aktiviteter i Sundhedsstrategisk Forum, Det administrative Kontaktforum – revideret kommissorium samt strategi strategiseminar.
Indhold, indsatser, implementering
Fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget & LBR 6. marts 2013.
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Sår-i-Syd”s årlige temadag Comwell konferencecenter, Kolding.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Sundhedsaftale III status
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværk for teamledere på sygedagpengeområdet.
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 27. Maj 2009 Fremtidens kommunale indsatser for ældre medicinske patienter Direktør Anne.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Temamøde om social ulighed i sundhed
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Præsentationens transcript:

Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj 2014

Dagens program: Fælles frokost Velkomst v. Anders Broholm Status vedr. Politisk Sundhedsaftale v. Anders Broholm Dialogmøde vedr. aftale mellem RLTN og PLO (Oplæg ved KL) Kort pause Kort status fra arbejdsgrupperne for de 4 indsatsområder (v. de kommunale formænd) Plenum drøftelse af udkast til politisk sundhedsaftale Orientering vedr. Praksisplan v. Mads Duedahl Opsamling på dagen v. Anders Broholm (ca.) Tak for i dag

Velkommen… Ved Anders Broholm, næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget

Status vedr. Politisk Sundhedsaftale v. Anders Broholm Herunder : - Hvilke politiske pejlemærker arbejdes der med? - Dialogmøderne i de kommunale klynger - Principielle ting til drøftelse - Den fremtidige organisering ift. Sundhedsaftaler

1. Det enkelte menneske i centrum (ny) 2. Et stærkt fælles sundhedsvæsen, der hænger sammen for borgeren 3. Den sociale ulighed i sundhed skal reduceres 4. Sundhedstilbud på nye måder 5. En lærende og respektfuld samarbejdskultur De politiske pejlemærker Præsentation af udkastet til Politisk Sundhedsaftale, som den ser ud pt. …

Dialogmøder med SKU formandsskabet Afholdelsen af de fire dialogmøder er besluttet af Sundhedskoordinationsudvalget Formålet med dialogmøderne har været at få en politisk dialog mellem SKU og alle kommunerne med henblik på sparring og inddragelse i det arbejde, der pågår med at udvikle Sundhedsaftalen 2015 – 2018 Møderne blev afholdt ultimo april- primo maj 2014 På møderne blev pejlemærker for sundhedsaftalen præsenteret, og der var mulighed for dialog om lokale udfordringer samt ønsker til udvikling af det tværsektorielle samarbejde

Dialogmøde i Syd Hovedbudskaber: Klynge Syd - Overordnet tilfredshed med pejlemærkerne ‐ Bekymring for psykiatriområdet – drukner det i alt det andet – der er behov for fortsat at have et øget fokus her – og vi skal forpligte hinanden. ‐ Fokus på at borgere indlægges på andres regioners sygehuse / privathospitaler, som skal være forpligtede af sundhedsaftalen ‐ Fokus på tidlig indsats og på monitorering af børn og unges sundhed ‐ Fokus på differentierede indsatser/stratificering af borgerne, således at tilbuddene målrettes de borgere, som har størst behov ‐ er det tydeligt nok i de politiske pejlemærker?

Dialogmøde i Midt Hovedbudskaber: Klynge Midt - Der er fuld opbakning til de fire pejlemærker - Alle er parate til en aftale med tydelige politiske målsætninger - Vi har allerede en velfungerende sundhedsaftale, som vi skal bygge videre på - Vi skal være særlig opmærksomme på  Strukturændringer (nyt supersygehus)  Vækst i kronikere - kræftpatienter - Vi har allerede gode erfaringer med samarbejde (eks. udskrivningsenhed, Telecare Nord, opfølgende hjemmebesøg mv.) som kan udbredes til hele Regionen - Vi vil gerne være fælles om kommunikation - Læger og kommuner skal intensivere samarbejdet i takt med, at sygehusene bliver mere og mere specialiserede.

Dialogmøde i Nord Hovedbudskaber: Klynge Nord Overordnet tilfredshed med de politiske pejlemærker Vigtigt med fokus på differentierede indsatser/stratificering af borgerne, således at tilbuddene målrettes de borgere, som har størst behov - er det tydeligt nok i pejlemærkerne? Der kan være særlige rammevilkår, som vi skal have øje for i sundhedsaftalen, f.eks. behov for særaftaler for Læsø Der kan være særlige målgrupper, som skal fremhæves i sundhedsaftalen, f.eks. børn, borgere med dobbeltdiagnoser og yngre medicinske patienter Skal vi tænke andre (eksterne) aktører ind i sundhedsaftalen? F.eks. Kriminalforsorgen, fængslerne og private sociale tilbud Det blev understreget, at (elektronisk) kommunikation mellem sektorerne fortsat bør være et centralt fokusområde I forbindelse med udarbejdelsen af sundhedsaftalen bør der laves en implementeringsstrategi, for at sikre aktørernes kendskab til aftalen

Dialogmøde i Vest Hovedbudskaber: Klynge Vest Overordnet tilfredshed med pejlemærkerne Bekymring for psykiatriområdet – drukner det i alt det andet? Der er behov for fortsat at have et øget fokus her – og vi skal forpligte hinanden Bekymring omkring lægemanglen – inkl. på speciallægeområdet. Initiativer og kreativitet ønskes Der ønskes en hensyntagen til geografi og dermed tilgængelighed - samt demografiske og sociale forhold Implementering af sundhedsaftalen er vigtig, således at den fungerer i praksis Fokusere på meningsfuld – frem for kraftfuld – kommunikation

Opsamling Dialogmøder Hvad tager formandskabet taget med sig fra møderne? Hvordan har kommunerne oplevet dialogmøderne? – Input fra salen…

Principielle overvejelser? Den fremtidige organisering ift. Sundhedsaftalerne - Den politiske organisering – Hvordan følges der op på den fremtidige implementering? - Skal der fremover være Politiske styregrupper? Fremadrettet proces: DAS d. 3. juni 2014, SKU d. 25. juni 2014 Herefter høringsfase… Høring Hvem involverer kommunerne i høringsprocessen (LKU, Ældreråd etc).....? Hvad skal vi ellers huske at få drøftet ?

Dialogmøde vedr. aftale mellem RLTN og PLO Oplæg ved Mik Dalsgaard Andreassen, KL

Kort pause….

Status fra arbejdsgrupperne for de 4 indsatsområder v. De kommunale formænd for arbejdsgrupperne: Mogens Kahr Nielsen, Frederikshavn, gruppen om Sundheds-IT Susanne Rasmussen, Mariagerfjord, gruppen om Behandling og pleje Betina Bisp Jensen, Aalborg, gruppen om Forebyggelse Marianne Finderup, Rebild, gruppen om Genoptræning og rehabilitering

Plenumdrøftelse af udkast til Politisk sundhedsaftale Klyngevis får I nu 20 minutter til at drøfte:  Er der områder, som mangler i udkast til politisk sundhedsaftale?  Er de kommunale mærkesager formuleret tydeligt nok?  Kan der gives opbakning til at arbejde videre med dette udkast? Der sidder ved hvert bord et medlem af SKU. Denne person fremlægger hovedpointerne fra klyngens drøftelserne i plenum… (Brug gerne flip-over)

Orientering om Praksisplan Almen Praksis V. Mads Duedahl, medlem af Praksisplanudvalget

Opsamling på dagen v. Anders Broholm

Tak for i dag og på gensyn…