Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Næstved Program for første netværksmøde Tirsdag den 16. september 2008 Kl – Kompagnihuset.
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
Mangfoldighedsledelse – et procesværktøj
Lederudvikling.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Arbejdspladsudvikling
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Anbefalingsfasen.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Skabelon til strategisk plan
Udviklingsplaner Sønderborg
Danske fysioterapeuters og ergoterapeutforeningens Lederkonference
Darum skole 4. november 2013.
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
NOEA/Aalborg Universitet
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Relationer – børn og voksne
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Kodeks for offentlig topledelse
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
TELEFONCANVAS.
Resultatkriterierne i praksis Målinger er et must!
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Januar 2011 Trivselsmøder.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Workshop: At arbejde med myter og holdninger blandt personale v/ projektmedarbejder Tine Gomard.
JOBVÆKST Mariagerfjord Værktøj til analyse og formulering af Vækst/Forretningsstrategi.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Sådan bruger du præsentationen
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
3-timersmødet 2017.
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”

Den værdifulde arbejdsplads
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
3-timersmødet 2017.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
3-timersmødet 2018.
Observations-informeret lærersamarbejde og undervisningskvalitet
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen

mhtconsult Program  Præsentation af værktøjet  Udfyldelse af udsagnsskemaerne

mhtconsult Formål med værktøjet At forbedre nydanske medarbejderes integration og fastholdelse på erhvervsskolerne – ved:  at skærpe erhvervsskolernes blik for det potentiale, som nydanskere repræsenterer  at give erhvervsskolerne redskaber til at afdække og nedbryde de barrierer, der i dag står i vejen for nydanskeres integration på erhvervsskoleområdet

mhtconsult Mangfoldighedsledelse opnås  Gennem et aktivt tilvalg – både ledelse og medarbejdere skal være med på mål og metode. Skolens politik skal meldes klart ud, så alle kan tage ansvar for at efterleve den.  Gennem en klar og individuelt tilpasset mangfoldighedsstrategi, der skal omfatte alle vigtige områder fra rekrutteringen til arbejdsorganiseringen og skolekulturen.

mhtconsult En mangfoldighedsstrategi bygger på  Lokale forhold og behov  Konkrete mål  En organisatorisk læreproces i hele afdelingen/skolen - og ikke på en enkeltstående begivenhed

mhtconsult Værktøjets indsatsområder  Kultur, værdier og politik  Rekruttering og introduktion af medarbejdere  Udvikling og fastholdelse af medarbejdere  Samarbejde og faglig-pædagogiske traditioner

mhtconsult Processens fem faser 1. Forberedelsesfasen 2. Kortlægningsfasen 3. Scoringsfasen 4. Anbefalingsfasen 5. Strategifasen

mhtconsult 1. Forberedelsesfasen Afdelingen/skolen beslutter sig for at gøre brug af procesværktøjet og fastlægger de tids- og ressourcemæssige rammer for processen. Der findes/udpeges en koordinator. 2. Kortlægningsfasen Ledelse og medarbejdere udfylder procesværktøjets udsagnsskemaer for at måle afdelingens/skolens mangfoldighedsprofil inden for værktøjets indsatsområder. 3. Scoringsfasen Koordinatoren opgør afdelingens/skolens mangfoldighedsprofil på baggrund af skemaerne og finder frem til de anbefalinger, der passer til profilen.

mhtconsult 4. Anbefalingsfasen Ledelse og medarbejdere drøfter i fællesskab resultatet og de opfattelser, der kan ligge til grund for scoringerne. De drøfter de anbefalinger, der passer til mangfoldighedsprofilen. 5. Strategifasen Koordinator udarbejder med udgangspunkt i anbefalingerne og diskussionerne en handlingsplan. Indsatsen igangsættes og følges op af koordinator eller ledere.

mhtconsult Hvad er en mangfoldighedsprofil?  Mangfoldighedsprofilen er en slags gennemsnit, der kan dække over store forskelle i holdninger og erfaringer blandt ledere og medarbejdere.  Mangfoldighedsprofilen er ikke en karakterskala!!!  Mangfoldighedsprofilen har til formål at vise nogle udviklingstendenser i skolens/afdelingens holdninger, praksisser og erfaringer omkring mangfoldighedsledelse og integration, således at en udviklingsindsats kan tilrettelægges med målrettede indsatser og realistiske mål.  Der kan være forskellige profilniveauer på de enkelte indsatsområder

mhtconsult Tre niveauer – fire indsatsområder Profil 1Profil 2Profil 3 Værdier, kultur og politik Rekruttering & introduktion af medarbejdere Udvikling & fastholdelse af medarbejdere Samarbejde & faglig- pædagogiske traditioner

mhtconsult Udfyldelse af udsagnsskemaerne  Det er afdelingens/skolens mangfoldighedsprofil der findes – ikke den enkelte leders eller medarbejders profil.  Udsagnene kan virke både provokerende, frastødende og karikerede. De udtrykker alle holdninger, der kan mødes i virkeligheden, men ikke nødvendigvis i jeres afdeling/skole.  Udsagnene udtrykker holdninger, der kan mødes inden for alle sektorer og brancher. Udsagnene er formuleret på baggrund af flere års arbejdspladsinterviews og analyser.  Det er vigtigt at pointere, at alle har ret til deres personlige holdning!!!

mhtconsult Placering af krydsene Det tager minutter at besvare hele skemaet. Skemaet besvares ved at identificere sig med hvert udsagn. Ud for hvert udsagn er der to afkrydsningsfelter:  ’Sådan ser vi på det nu’ og  ’Sådan ser vi ikke på det’ Der skal sættes ét kryds ud for hvert udsagn.

mhtconsult Krydset skal sættes i ’Sådan ser vi på det nu’ hvis du:  kan svare ja til HELE udsagnet. Er udsagnet formuleret i to delsætninger, skal du kunne svare ja til begge  kan identificere dig med udsagnet enten som ’jeg’ eller ’vi’ (som du formoder flertallet på din afdeling/skole mener)

mhtconsult Krydset skal sættes i ’Sådan ser vi ikke på det’ hvis du:  er uenig i udsagnet  ikke kan genkende indholdet  ikke ved, hvorvidt det kan forekomme på din afdeling/skole  er i tvivl

mhtconsult Eksempler på udsagn Med negationer: ”Vi mener ikke, at særlige overvejelser vedrørende ansættelse af nydanske medarbejdere er relevant på vores skole.” I en dobbelt-leddet sætning: ” Vi vil gerne have nydanske kolleger, men vi ved ikke, hvordan vi skal opnå det.”