Skolens samarbejde med omverdenen Tanker og erfaringer fra Rudersdal Kommune Politiske møde om folkeskolen 3. december 2014 – Fredericia Martin Tinning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Kulturpas - Som afsæt til arbejdet med Den nye skolereform FABUK 27. februar 2014.
Skolereform august 2014………………
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole, Skolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
UDVIKLINGSKONSULENT, NATURSTADION
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Hvad skete der med vores input fra sidste reformmøde i januar måned? Hvor langt er vi kommet med implementeringen? Hvordan følger forældre med i reformarbejdet?
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Foreningslivets samarbejde med skole og SFO
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Stormøde om reformen Gjøl skole
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen - hvor er vi?
Invitation til skolebestyrelserne
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Skolereformen og ”FUF”
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Velkommen til infomøde om Skolereformen
27. marts 2009 Landskursus – Landsmøde Tema: Sprog med alle sanser Gl. Avernæs 1.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Børne- og Kulturchefforeningen Formål Styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale sammenhold faglig interessevaretagelse inden for medlemmernes ansvarsområder.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Implementering af FSR Inddragelse af skolebestyrelsen
Velkommen til Vestervangsskolen
Folkeskolereform på Tagensbo Skole Hvordan ser folkeskolereform ud på Tagensbo Skole.
Skolespor – SPOR.DK Kom ud i virkelighedens landskaber.
Det handler om eleverne
Præsentationens transcript:

Skolens samarbejde med omverdenen Tanker og erfaringer fra Rudersdal Kommune Politiske møde om folkeskolen 3. december 2014 – Fredericia Martin Tinning og Anette Schjødt Thorsen

Oplæg for skolernes ledelsesteam, august 2013

Grundlæggende overvejelser Samarbejdet med omverdenen skal bygge på elevernes behov og ikke omvendt. Samarbejdet med omverdenen skaber mulighed for at tilføre eleverne oplevelser/ viden/kompetencer, som skolen ellers ikke ville kunne tilbyde. Samarbejdet med omverdenen kan virke som ”rugekasse” for elevernes særlige talenter. Samarbejdet med omverdenen kan gøre læringen relevant og nærværende.

Break through – Stonefields School, Auckland, NZ March 2013 Stonefields School Auckland New Zealand interview with a student https://www.youtube.com/watch?v=ZEBptQX2-c8 Om at følge sin passion, sin interesse, at kunne vælge og samarbejde med andre.

Gode erfaringer fra et bredt samarbejde Foreninger – Skolefritidsklubberne-SFK Ungdomsuddannelser - Science Musikskolen – Kompagnonundervisning Ung i Rudersdal - UngAkademi Folkekirkens skoletjeneste Naturskolen i Rådvad og Rude skov Kulturinstitutioner – museer, biblioteker og biograf Erhvervsliv – Den bæredygtige skole

3 eksempler Musikskolen samarbejde igennem mere end 30 år kompagnonundervisning i børnehaveklasser på alle skoler Ungdomsuddannelserne samarbejde gennem de sidste 8 år Science på mellemtrinnet og udskolingen Foreninger og kulturinstitutioner Samarbejde gennem de sidste 6 år 100 samarbejdsaftaler med Skolefritidsklubberne (SFK) Eksempler – strikkedamer, amerikansk fodbold og spejderne

Lige lidt mere om samarbejdet om SFK Projektorganisation på tværs af fagområder Projektleder med et ben både i Kulturområdet og Skoleområdet Netværk Mulighedskatalog og samarbejdskontrakter Hjemmesiden – www.aabenskole.rudersdal.dk Speed-dating Samarbejdet har været alsidigt Målbart Økonomi har været i orden

Hvad så nu……………………………………………………………

Den åbne skole i Rudersdal - proces Udvalg sammensat på tværs af Skole- og Familieområdet og Kulturområdet med en styregruppe og en projektgruppe Målet er at få skabt en projektorganisation, en ramme og et samarbejdsværktøj, som faciliterer samarbejdet Involveringsproces – en lang række interessenter involveres Skabe enighed om målet med samarbejdet – børnene i centrum Skabe enighed om økonomien i samarbejdet Støtte skolerne i at få udarbejdet en principbeslutning Støtte aktører i at kunne indgå i samarbejdet med skolerne

Aktører UngiRudersdal, Musikskolen, Rudersdal museerne, Rudersdal bibliotekerne, Gl. Holtegaard, Naturskolen, Folkekirkens skoletjeneste Skoler og ungeinstitutioner Kultur- Foreninger/fritidsliv Erhvervsliv Uddannelses og forskningsinstitutioner Forældre Andre Natur der Bevæger Rudersdal Ruten ESCO Jump4fun Idrætsforeninger Spejder/FDF Kulturelle foreninger Natur og Friluftsliv Pensionistforeninger Boligforeninger Klassens forældre, Trivselsforældre, Skolebestyrelsen Erhvervsforeninger, SCION DTU, Handelsstandsforeninger, forældres erhverv Birkerød Gymnasium, Nærum Gymnasium, HTX, HHX, Erhvervsskoler, DTU, Textilskolen

Samarbejdsfelter Internationalt Historie Håndværk og Design Natur Musik Bæredygtighed Science ?? Idræt og Bevægelse

FORMEN - I hvilket regi kan samarbejdet foregå? Skole Valgfag UUV Forældre Klasse ???? SFOtid Projekter Fag

6 gode råd Det handler om børnenes læring – definer hvilken læring Gør jer klart, hvad I har og hvad I vil prioritere at udvikle Gør jer klart, hvad I kan, hvem der kan hvor meget og hvor det er at samarbejdet styrker eller kompenserer Start med de lavt hængende frugter Sørg for økonomien – også på længere sigt Fortæl succeshistorierne

Kontaktoplysninger Skole- og Familiechef Martin Tinning, mti@rudersdal.dk Udviklingskonsulent og projektleder for Den åbne skole i Rudersdal Anette Schjødt Thorsen, anst@rudersdal.dk