Jette Rasmussen Demenskonsulent

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen
Samarbejde er den bedste forudsætning for voldsforebyggelse
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Roskilde Tekniske Skole
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
- gennem Marte Meo metoden
Borgernes barrierer for brug af IT
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Voldsforebyggelse regionspsykiatrien Vest
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Sofies dejlige dag.
Kick off-seminar Billedkommunikationsprojektet
Inklusion i Børneinstitution Højme
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
”Der er ingen sår der ser godt ud”
DELTAGELSE, REFLEKSION, CHANCELIGHED, OG RESSOURCE
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
H. Lundbeck A/S20-Nov-141 Hvorfor og hvordan Lundbeck, Lumsås, har arbejdet med sikkerhedskulturen. Winnie Løfquist H. Lundbeck A/S.
Vejlederens kommunikation
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Det uhensigtsmæssige uddannelsesforløb Mellem 3-10 %, ny undersøgelse i Århus 6,8 % Ikke forskel på køn Ikke forskel på alder Ikke forskel på speciale.
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Hva er god klasseledelse ?
P0 erfaringsopsamling Program 9.15: Introduktion
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg Kompetenceudvikling som forebygger anvendelse af magt og øger livskvalitet, selvbestemmelse og arbejdsglæde.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg -SPiDO Mødeleder Helle Krog Hansen, Professionshøjskolen Metropol & Knud D. Andersen, Servicestyrelsen Demensdagene.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Menighedsrådet som arbejdsgiver Nye menighedsråd.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
GPS til demente borgere
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Integrationsarbejdet i praksis samarbejdet mellem virksomhed og jobcenter Jan Højbjerg Holm butikschef Føtex Kalundborg Qerim Selmani Leder Jobcenter Kalundborg.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
ZBC Medarbejder Jette Nielsen, Virksomhed: Lille Næstved Skoles sfo – Kommunikation i teams (3 dg.) og –
Team Nordahl og Skibet Skole
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
Styringsmæssige afsæt
Demens Anne Mette Jensen.
Vidensbaseret praksis i botilbud
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Patientens møde med sundhedspersonalet
Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Præsentationens transcript:

Jette Rasmussen Demenskonsulent Glostrup Kommune Jette Rasmussen Demenskonsulent

SPIDO-kurserne haft i praksis? Hvilken effekt har SPIDO-kurserne haft i praksis?

Er urin- og afføringsinkontinent. Case om Peter Peter er 85 år Har Alzheimers sygdom Har ikke noget sprog Er urin- og afføringsinkontinent.

Peter har perioder, hvor han gerne vil samarbejde og andre perioder, hvor han bliver vred og aggressiv og ikke vil deltage. Han kan gå med en uren ble i op til 24 timer. Kan godt lægge sig til at sove med en ble fyldt med afføring.

Når han vågner, sker det, at personalet holder ham fast, for at vaske ham og give ren ble på.

Problem Peter bliver vred og aggressiv ved bleskift

Mål At få Peter til at samarbejde i forbindelse med nedre hygiejne og bleskift.

Analyse Peter har aldrig urinvejsinfektioner eller hudproblemer.

Handleplan At finde det rette tidspunkt At udvise tålmodighed og vente til Peter selv ønsker, at blive skiftet At udvise fleksibilitet i forhold til Peter At undgå, at kommandere med Peter

Hvilke forudsætninger skal den enkelte medarbejder have for at kunne arbejde med socialpædagogikken? Viden Forståelse Motivation Interesse Lyst Mod

Hvilke tiltag fremmer anvendelse af socialpædagogikken? Medarbejdernes egen indsats og påvirkning af hinanden At det bliver legalt og almindelig praksis, at drøfte vanskelige problemstillinger At inddrage demenskonsulentens ekspertice At uddanne nøglepersoner

At ledere er bevidste om deres ansvar At demente får faste kontaktpersoner At der evt. laves demensteams

Andre tiltag i Glostrup kommunen Målsætning på demensområdet – indsatsområder Magtanvendelsesreglerne vejledning i alle områder undervisning af personalet Demenskurser for personalet

Udsagn vedrørende SPIDO-kurserne En leder siger, personalet taler mere om SPIDO-kurserne end andre kurser Dygtige undervisere Et godt forløb, vi fik en rigtig dejlig borger, samt et positivt forhold til hende Hvornår kommer der et nyt SPIDO-kursus Der var for mange grupper. Der blev brugt meget tid på de første grupper. De sidste gik for hurtigt

Det gav meget, at sidde og lytte til de andre grupper og undervisernes spørgsmål Godt at der var både dag-, aften- og nattevagter med fra samme afdeling Har fået afstemt forventninger/krav til hinanden Lærer af hinanden Godt, at flere medarbejdere fra samme gruppe kunne arbejde med borger som alle kendte Har fået fantastiske værktøjer, som også kan bruges i forhold til andre problemstillinger.