Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Demens Anne Mette Jensen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Demens Anne Mette Jensen."— Præsentationens transcript:

1 Demens Anne Mette Jensen

2 Anne Mette Jensen er 80 år, og har fået diagnosen, demens
Anne Mette Jensen er 80 år, og har fået diagnosen, demens. Hun er på aflastning og er derfor kommet på plejehjemmet. Demens er betegnelsen for en hjerne tilstand, hvor de mentale færdigheder i hjernen bliver svækket af sygdommen. Sygdommen laver forandringer i hjernen og rammer oftest personer over 65 år, men kan også ses helt ned i års alderen symptomer: -Hukommelse/glemsomhed -Besvære med at udføre velkendte opgaver -Problemer med at finde ord -Forvirring vedrørende tid og sted -Svigtende drømmekraft -Problemer med at tænkte konfus -Vanskeligheder med at finde tingene forvirring -Forandringer på humøret og adfærd -Ændringer på personlighed -Mangel på initiativ

3 Det er hjernen der er involveret i demens sygdommen
Det er hjernen der er involveret i demens sygdommen. Demenssygdomme kan begynde på mange forskellige steder op i hjernen, derfor er symptomerne også̊ forskellige fra person til person. Det er en psykisk lidelse hjernesygdom Anne Mette er blevet ramt af. Sygdoms forløbet varier fra en gennemsnitlig varighed 8-10 år, men kan gå fra 3-10 år. Demens er en fællesbetegnelse for en række sygdomstilstande, svækkelse af mentale funktioner, og påvirker intelligens, hukommelse, personlighed og følelsesliv.

4 Tilrettelægge Anne Mettes hverdag En person med demens vil i sidste ende få brug for en plejers hjælp, til personlige hverdags pleje, derfor bør man tilrettelægge en personlig plan udfor borgeren fx. -Hvad borgeren kan lide, og ikke lide. -Deres styrker, evner og interesser. -Hvordan borgeren plejede at strukturere sin dag/livshistorie. -Hvilke tider på dagen fungerer borgeren bedst Man skal i hvert fald have faste rutiner hos sine borgere, så de ikke bliver frustreret og ikke føler sig utrygge. Gøre tingene på en professionel måde, så det kan blive nemmere for borgeren, at de føler de kan køre med på.

5 Anne Mettes personlige pleje er ikke så godt, da hun viser utryghed, og vrede tone når hun bliver rørt ved. Anne Mette er ikke så glad for at tage i bad, hun udskyder det med at sige ”allerede igen” Man kan kontakte Anne Mettes døtre, og spørger dem om de ville være med til deres mors pleje? 2. Hvis ikke døtrene er med til det, kan man kontakte kommunen nærmere om det.

6 2015 2020 2025 2030 2035 2040 Prognose 2011 91.249 Prognose 2014 92.288

7 Kommunikation med borger Kommunikation: man skal tænke på sit kropssprog, når man samarbejder med demente borger. Tonefald og stemmeleje: kan støtte op til hvad man ville bringe og gøre. Kropsholdning: mimik og gestikulation svarer ens kropssprog. -Skabe afslappende atmosfære, til dem så de ikke føler sig presset. -Man kunne kommunikere tydeligt, og langsomt til dem i deres tempo. -Man kunne give en besked, af gangen så man ikke fyldte deres hjerne for meget, og gøre det nemmere for dem. -Give borgeren tid til at tage pauser, og stilhed hvis det er det.

8

9 Observation Som plejer har vi observeret at Anne Mettes urin er meget koncentreret, og hun mangler væske. Vi kan også se/mærke at hun er urolig, og ikke drikker noget væske. Man kunne finde ud af om hun ellers elsker andet at drikke, og kunne finde ud af, om hun havde urinvejsinfektion. Beregningen af væske, som Anne Mette har behov for, er 2 liter væske om dagen. En persons væske behov er ml om dagen, dvs. man ganger tallet op med personens kg.


Download ppt "Demens Anne Mette Jensen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google