Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Sikkerhedskultur - lærlinge
Elevplaner Elevplan Dialog ! Evalueringer Elevmål.
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Folkeskole-reformen August 2014.
BGs evalueringsstrategi
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
Hold Fast projekt - praktik
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
L ÆRERSTARTSORDNINGER DER NYTTER Dorthe Kamp Aalborg Lærerforening Hvorfor skal vi lave intro-forløb, og hvad får vi ud af det? Hvad er kommunens, skolens,
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Fra team af navn til team af gavn.
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Talent Tietgenskolen Deltagende indgang er merkantil Hvor mange undervisere er involveret? – På daglig basis 5 undervisere og 1 fuldtids talentmedarbejder.
Skolereform - Egholmskolen
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Alle børn er alles ansvar
ETU Det gode skolemiljø Indsamling af data Behandling af data Præsentation af data Konsekvens af data.
Strategisk kompetenceudvikling
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Program - ICDP International Childhood Development Program
SIP 3 Når hele skolen er med: KLAR-PARAT-STUDIERETNING
Guldk(h)orn “Nogen har et talent - Andre er begavet med færdigheder”
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Styr på Sundheden Projekt Styr på Sundheden Baggrund: erfaringer fra SpS pilotprojekt Hovedprojekt 4 år – 20 skoler i 20 kommuner Følgeprojekt 2 år – 6.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Sunds skole Evaluering
Undervisningsmiljøvurdering 2014 EUX hovedforløb Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
Undervisningsmiljøvurdering 2014 HHX Herning Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Kort referat – Greve Gymnasium. Greves eget oplæg Velfungerende stor gymnasieskole – stx dominans (33 stx / 4 hf) – ca 10^3 elever Stx tilrettelagt efter.
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Efteruddannelse og kompetenceudvikling. Efteruddannelse før reformen Eksterne faglige kurser Kurser for hele faggrupper Skolebaserede kurser Pædagogiske.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
Tinderhøj Skole Status på FUEL 13. november 2012 Gurli Hartmann.
Birkerød Gymnasium Bred vifte af tilbud på en stor skole med 1100 elever: "Når andre går hjem, starter vi en ny form for arbejde"
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Fravær og Frafald Birgitte la Cour Bergmann Vicerektor, Kursusleder
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Undervisningsmiljøvurdering 2014 HHX Ikast Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 2014 CYKEL- OG MOTORCYKELUDDANNELSEN HERNINGHOLM ERHVERVSSKOLE Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Undervisningsmiljøvurdering 2013 Cykel-og motorcykeluddannelsen Herningsholm Erhvervsskole Evaluering af det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
 Hvad er formålet med reformen?  Formålet er:  at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive  at mindske betydningen af den sociale arv 
Undervisningsmiljøvurdering 2014 Krop og stil Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Undervisningsmiljøvurdering 2014 De gymnasiale uddannelser Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Undervisningsmiljøvurdering 2013 HTX Herningsholm Erhvervsskole Evaluering af det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Vision mission værdier handleplaner
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Genrepædagogik på Sølystskolen - hvorfor, hvad og hvordan? 7. møde for SFL i professionerne Sprogbaseret pædagogik i praksis 4.
Greve Gymnasium Skemalagt elevtid Forsøg med start i skoleåret Forsøget omfatter hele skolen: -Alle fag med skriftlig dimension -Alle lærere og.
Løft og lær Flerfaglig og virtuel skriftlighed Rammeforsøg A: Fleksibel anvendelse af uddannelsestid og elevtid.
- Kom tættere på dit barns skolegang
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
Kursus for nye efterskoleledere januar 2018
Selvevaluering og opfølgningsplan
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER

Profil:  12/14 spor  Fuldførselsprocent 94% (STX-frekvens i området 80%)  0,1 i løfteevne (negativ % i engelsk og samfundsfag)  69% går videre på en universitetsuddannelse (over regionsniveau)

Initiativer og udviklingsprojekter  Nye funktionsbeskrivelser af team og ?  Elevfokusmøder, hvor lærerene, ledelse og teamleder holder møde om klasserne.  Pædagogisk udvalg; faglig sparring og pædagogisk dage  Via elevtrivselsundersøgelse og elevrådet er der skabt tæt samarbejde med eleverne  Niveadelingsforsøg: parrellellæsning i to klasser, hvilket bl.a. giver mulighed for niveaudeling  Tid til Talent: de dygtige og de interesserede elever. Formålet er at løfte dem fagligt.  Teamsamarbejdet er forstærket, så der er fælles fodslag omkring læring og progression i underviningen i den enkelte klasse.

Skole 2 spørger interesseret (1):  I hvor høj grad er udviklingsprojekterne udsprunget af de data der er fremlagt i dag?  Svar: De er de i høj grad ikke, da flere projkter er sat i søen før data har været tilgængelig.  Hvorfor alt den fokus på talent. Hvad med de svage elever?  Svar: der er mange tiltag, men de er ikke profileret i dette forum. Der er lektiecafe, elevsamtaler. De har heller ikke decideret ‘svage’ elever. Der er planer om skrivecafeer i det kommende år.  Hvad gør i i fht undervisningevaluering?  Svar: eleverne efterspurgte konsekvens i evalueringerne, og der er der nu sat fokus på. Ledelsen kigger på etu, og udvælger fokuspunkter.

Skole 2 spørger interesserede (2)  Hvordan samler i op på jeres udviklingsprojekter?  Svar: løbende dialog mellem ledelse og projekter. De laver ikke helskoleprojekter; modstand i lærerkollegier. Delmængder kommer ud, men projekterne spreders sig ikke til hele skolen. Nogle dør ud, desværre. Man burde nok have fokus på opfølgning. Teamkoordinatorer udvælges af ledelsen.  Hvordan vil i viderebringe data til lærerkollegiet?  Svar: fik ikke ført til referat.

Skolen vil arbejde videre med (1)  Udfordringer og tiltag: Den samlede implementering af udviklingstiltagene? Et konservativ lærerkollegium (fagfagligt). Helskoletiltag er ikke muligt/ønskværdigt? Rektor og lærerkollegium har været meget homogent indtil nu. Der er udvidet med 5 spor, og 40 nye lærer. Det er en udfordring i forhold til organisationskulturen. Der kan kun indføres nye tiltag langsomt og velovervejet. Projekter afprøves derfor i to klasser af gangen og formidles via sparring og PR-møder. Små succeshistorier skal bane vejen frem. Top-down ledelse vil ikke være velanset. Tingene har fungeret så godt, så ingen grund til at ændre noget. OK13 har været en meget stor udfordring. Træghed er tryghedsskabende.

Skolen vil arbejde videre med (2)  Har I noget fælles at tale om (organisationskultur)? Alle ved hvilke projekter der er i gang. Faglighed er det der karakteriserer Virum G. hvis man spørger lærerne. Talentarbejde er også en hjørnesten.