Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Præsentation af mig selv
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Mentaltræning Målsætning
Vi gennemførte en række interview ifm
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Medarbejdertrivsel.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Mit navn er: Lene Smith Riis
Darum skole 4. november 2013.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Nord.
Talentinternat modul 3..
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Projektlederens rolle(r)
Relationer – børn og voksne
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Design af hjemmeside til udsatte børn
Relationer – børn imellem
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Procesværktøjer.
Læring i et vejledningsperspektiv
Statens frivillighedspolitik
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Det Sociale Kapitel
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Forceret proces Introduktion til design og facilitering af netværk samt workshop 6. november 2008, Science kommuner Tore Wanscher Partner, Wanscher og.
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
1 Velkommen. 2 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vores kirke  Menighedsrådet i dag.
Workshop Motivation og fokus på målet
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Fortæl den gode historie Jakob Christiansen 25.maj 2013.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Læreren som læringsleder
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
Formandsmøde Scleroseforeningen 13. november 2015 i Grenå Frivillighed nu og i fremtiden.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Motivation af frivillige
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011

© Ledelse af frivillige Engang var frivillighed noget der gik af sig selv – sådan er det ikke længere Nødvendigt og på høje tid at vi i organisationer og kirker tager fat i frivilligheden – og beskæftiger sig med ledelse af frivillige Ledelse af frivillige handler om at motivere – det er reelt det eneste redskab vi har i hænderne Ledelse af frivillige handler også om at sikre at der kommer noget ud af den frivillige indsats

© Dagens frivillige Jeg vil meget gerne gøre en forskel – for andre. Men det skal også gøre en forskel for mig selv

© Hvad er ledelse af frivillige? Et bud på en definition: Ledelse af frivillige er at motivere mennesker til at udføre frivilligt arbejde inden for en given organisatorisk ramme.

© Motivationsfaktorer for frivillighed Meningsaspektet: Jeg involverer mig i en sag, som er større en mig selv og gør en forskel Aktivitetsaspektet: Jeg deltager i en aktivitet, som interesserer mig og som har kvalitet Fællesskab: Jeg stimuleres socialt gennem et (arbejds)- fællesskab Læringsaspektet: Jeg lærer gennem mit engagement – og bruger de kompetencer jeg har Demokratiaspektet: Jeg har indflydelse på aktiviteten – og opnår ejerskab Personlige aspekt: Jeg opnår anerkendelse for min indsats

© Ledelse af frivillige ”Det sidste års tid har jeg følt mig mere som HR-konsulent end som kredsleder”. (FDF kredsleder, august 2011)

© Vær tydelig på Formål og fælles værdier Overordnede rammer for den pågældende frivilligaktivitet Forventninger - hvad skal der komme ud af det? - hvad kan man forvente af støtte mv. som frivillig?

© De frivilliges rolle i kirken Frivillig- gruppe RelevansØnske/ Interesse Vores målPlan Frivillige i lektiecafe Udførende og selvkørende på en opgave Begrænset engagement i en konkrete aktivitet – med mulighed for indflydelse At aktiviteten kører godt med et vist antal deltagere Klare ramme r og mål Brobyggere ift. nye målgrupper for kirken At kirken opleves som et trygt og rart sted at komme Nye målgrupper føler sig velkommen i kirken Medvirke til at rekruttere flere frivillige Reelt involverede i at udvikle og forny aktiviteten At aktiviteten udvides

© De frivilliges rolle i kirken Frivillig- gruppe RelevansØnske/ Interesse Vores målPlan Kampagne- frivillige i Grøn Kirke Udviklende og udførende på projektet Stor mulighed for at påvirke alle led i processen At der bliver et konkret og synligt output af aktiviteten Specifikke kompetencer ift. projektet At kunne bruge sin viden i praksis Skrive engagementet på sit CV At få tilført kompetence r vi ikke selv råder over Fortalere for projektet – uformelt og i medier mv. At se projektet synliggjort Profilering af Grøn Kirke i lokalområde t

© Hvad kan vi diskutere? Hvor møder I udfordringerne med at lede frivillige? Hvad virker, når vi skal rekruttere og fastholde frivillige? Hvor ser I kirkens største udfordring ift. at skabe vækst i frivilligheden? Og ikke mindst – hvad tænker I?

© Aktiviteter der virker (på unge) Aktiviteter der har et synligt output – gør en forskel (fx frivilligt socialt arbejde, URK) Aktiviteter der har aktualitet, synlighed og kant (fx klimatopmødet) Aktiviteter, hvor den frivilliges rolle er tydelig og forventningerne klare (Ventilen Danmark) Aktiviteter, hvor man selv får noget ud af det (fx Roskilde Festival) Aktiviteter hvor frivilligheden er i højsædet og ansvaret tydeligt placeret hos de frivillige (Cafe Retro, Brorsonskirken)