Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Trivsel - et fokusområde
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Afdelingsleder Pia Kofoed Jacobsen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Forældre fremmer fællesskabet
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
- Hvad kan I forvente som forældre?
Højmeskolens Ungestrategi
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Højmeskolens Ungestrategi August Vi laver strategien som en film om en terning.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Velkommen til Nordregårdsskolen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Den inkluderende skole
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Forældresamarbejde/fællesskaber
Fritidspas.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
AKT på Dybbøl Skolen.
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Morgendagens Børne- og Ungeliv FORÆLDRE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:13 Powered.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Den Tværfaglige Model 2018.
Store Magleby Skole Skoleåret 2017/2018
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Jagten på den excellente kommunikationskultur i Børn og Unge
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet

Det gode samarbejde mellem dagtilbud, klub, skole og forældre i Skjoldhøj Formål: Formålet med det gode samarbejde mellem dagtilbud, klub, skole og forældre er at fremme det gode børne- og ungdomsliv, hvor alle børn og unge trives og udvikles. Vision: Alle parter insisterer på at fremme det gode samarbejde til glæde for det barn/den enkelte unge og de fællesskaber de indgår i. Udgangspunkt: Den vigtigste kommunikation foregår i mødet mellem mennesker, og det vil blive prioriteret i samarbejdet.

Målsætning At vi igennem dialog og fordomsfrie drøftelser skaber det gode samarbejde. At vi henvender os til hinanden, hvis noget undre os. At vi henvender os til hinanden, hvis der er gode ideer til at skabe en endnu bedre dag for børnene og de unge. At generelle orienteringer og gode historier kommunikeres digitalt. At alle familier og medarbejdere bruger intra.

Medarbejderansvar i dagtilbud, klub og skole Vi går forrest via eget eksempel med en åben og fordomsfri kommunikation. Tilgangen til samarbejdet udspringer af de samme forventninger for hele Skjoldhøj. Forældre kan som en del af indsatsen forvente at blive kontaktet, hvis der er sket noget for eller med barnet eller den unge i løbet af dagen. Det kan f.eks. dreje sig om: Hvis barnet eller den unge bliver drillet og ikke trives. Hvis barnet eller den unge driller, så andre ikke trives. Hvis barnet eller den unge har svært ved noget. Hvis barnet eller den unge er usædvanligt stille eller voldsomt udad reagerende eller blot ændre adfærd.

Forældreansvar At forældrene har ansvaret for at barnet og den unge er frisk og udhvilet til at kunne deltage i læring og leg. At forældre går i dialog med os hvis noget undre eller man føler sig usikker på i det daglige. At forældre bakker op omkring forældremøder mv. og deltager aktivt. At forældre aktivt indgår i overleveringsmøder så vigtig viden om barnet og den unge ikke går tabt.

Sikring af det gode samarbejde mellem dagtilbud, klub, skole og forældre Strategien ligger på intra og hjemmesiden. Strategien drøftes en gang årligt i lokaldistriktet i foråret. Strategien drøftes en gang årligt på et fælles bestyrelsesmøde hvor interessenter fra lokalområdet inviteres. Bemærkning: Det gode forældresamarbejde tager udgangspunkt i drøftelser i lokaldistriktssamarbejdet og i fælles bestyrelsesmøde afholdt i Skjoldhøj. Det har ligeledes været drøftet blandt medarbejdere i de forskellige faggrupper