Åse Bille Jensen Uddannet Odense seminarium 1992 Åløkkeskolen 1993

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
I må endelig stille spørgsmål undervejs !!
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Information om folkeskolereformen mandag den 28
(Rullende) Indskoling
Når lærere samarbejder med forældre
Trivselsgrupper for forældre
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Frøslev-Padborg skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolepolitiske visioner og mål
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Evalueringskulturen på
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Skole/hjem samarbejdet - Det handler om kvalitet i relationen.
Invitation til skolebestyrelserne
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
26. MARTS 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Effekter af den specialundervisning, der gives som supplement til den almindelige.
Program i salen Kl (Klasse A,B,C,D,E,F) Kl (Klasse G,H,I,J,K,L,M) Skoleårets fokuspunkter Fravær Lejrskole Til-/framelding af fag.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform 2014.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Fokus på skolestarten Hedeboskolen Skagen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Sunds skole Evaluering
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Evaluering og undervisning - en kultur
Principper for skole-hjemsamarbejdet på Virklund Skole
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Mundtlig matematik eksamen
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske oplysninger Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske.
Værktøjskassen Skoleledelsen. Baggrund Amondo og AZENA har udviklet værktøjskassen for Integrationsministeriet Værktøjskassen er en i en serie af 5 værktøjskasser,
Årsmøde Egeskovskolen Dagsorden – 19.10: Velkomst – 20.10: SSP samarbejdet Vi har besøg af SSP konsulenter fra Viborg Kommune - Hvilke.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
It i undervisningen Et møde for politikere og ledelsen på landets lærerseminarier. Foregår på Silkeborg seminarium den lørdag 26/ kl
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Skolebestyrelsens beretning Søgårdsskolen.
Evaluering.
Princip for kontaktforældre
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Åse Bille Jensen Uddannet Odense seminarium 1992 Åløkkeskolen 1993 Klasselærer alle årene

Grundlaget før udviklingsarbejdet Samarbejdet med CVU Temaer i aktion Hvordan er min praksis ændret Konkret skole/hjem samarbejde 2009

Hvilke skoler er med ? Åløkkeskolen Abildgårdskolen Egtved skole Grundtanken er at skolernes elevgruppe og klassetrin er forskellige

Grundlaget for skole/hjem samarbejdet inden udviklingsarbejdet Erfaringer fra egen skoletid Ingen undervisning fra seminariet Egne erfaringer Hvad gør andre kolleger Traditioner på skolen

Traditioner og rammer på skolen Eleverne er med til samtalen Lærerne bestemmer forberedelsen til samtalen 2 gange 30 min. 2 forældremøder (2 timer) Deltagelse i sociale arrangementer Skolebestyrelsens principper

Samarbejdet med CVU Møder på CVU med de 3 skoler + lektorerne Formøder på Åløkkeskolen med CVU Eftermøder på skolen med CVU Deltager/observerer ved forældremøder Obseverer/optager skole/hjem samtaler Forældre interview

Temaer i aktion Byde indenfor Forældrenes rolle Elevernes rolle Tydelig Konkretisering Visualisering Portefølje Sammenhæng – forældremødet og samtalen Forældrene prøver undervisningen

Hvordan har min praksis ændret sig Skole/hjem samtalen Vi byder indenfor og gør rammerne hyggelige Vi giver forældrene noget de skal forberede Dagsordenen til samtalen er tydelig via samtaleark, elevplan, m.v. Er og gør Vi arbejder på at finde det hele billede af eleven: skolen+ hjemme Elevens deltagelse/rolle overvejes omhyggeligt Konkretisering via klasselog Visualisere evalueringen af eleven Sammenhæng mellem forældremødet og samtalen

Farver: Grøn: kan selv Gul: Kan med hjælp Rød: Kan endnu ikke Blå: Endnu ikke gennemgået

Hvordan har min praksis ændret sig Forældremødet Det skal være hyggeligt og man skal grine sammen Der skal være sammenhæng mellem forældremødet og samtalen Visualisere så meget som muligt Konkretisere så meget som muligt, forældrene skal prøve undervisningen Forældrene inddrages via formøde

Eksempel på skole/hjemsamarbejde 1.b 2009 Forældremøde 5. februar Skole/hjem samtaler 2. og 5. marts

Forældremødet 19.00-21.30 Elevplan fremvisning af den visuelle del Samtaleark til skole/hjemsamtalen CL i praksis – ”ping pong” matematik CL i praksis ”Tre trins interview” med forældrevalgte emner Mad og drikke + tid til samtale.

Skole/hjem samtalen Forældrene fremlægger samtaleark Elevplan visuel del – dansk Elevplan visuel del – matematik Matematikevaluering. Klasseskema Mål for eleven aftales og tastes ind i elevplanen