Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
IKV i den politiske kontekst
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Kunnskapsløftet i fag- og yrkesoplæring Vibe Aarkrog IUP, Aarhus Universitet 31. oktober 2012.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
EU Socialfondsprojektet
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Viden der virker Inge Steen Mikkelsen 21.nov. 08 Er der brug for en offentlig VEU-indsats? NCK-konference.
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Fremmedsprogssamarbejde – på tværs af videregående uddannelser Elsebeth Jensen, Uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Er Hovedstaden klar til fremtidens udfordringer? v. Cheføkonom Klaus Rasmussen, DI 2. april 2008.
Center for Arbejdsmarkedsforskning, CARMA RKV- et samspilsramt projekt? Morten Lassen
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Landsorganisationen i Danmark ArbejdsMiljøkonferencen 2006 Fremtidens arbejdsmiljø v/ LO-sekretær Tina Møller Kristensen.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
1. December 2006KNV-fællesseminar. 1. December 2006KNV-fællesseminar Planlovsystemet 2007 Landsplanlægning Regionale udviklingsplaner Kommuneplaner Vækstfora:
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
De Bedste Arbejdspladser Personalepolitisk Messe 2010 Direktør Lars Mathiesen.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til SCKK til temamøde om ”Kortere uddannede og kompetencestrategier.
Handel med korn mellem landmænd
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Landsorganisationen i Danmark Hvor er AMU på vej hen ? Arbejdsmarkedsuddannelsernes fremtid Oplæg v. Anne Bruvik-Hansen, LO Danske Erhvervsskolers Årsmøde.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Det kompetente Nordjylland
Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige
Præsentationens transcript:

Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference KOMPETENCEmidt Torsdag den 8. maj Ejner Holst, LO-sekretær. Landsorganisationen i Danmark

Disposition for mit oplæg 1.LO’s synspunkter på det uddannelsespolitiske arbejde 2.Efter- og videreuddannelse = en ret til at udvikle sig og lære uanset alder og beskæftigelse 3.VEU-trepartsaftale og andre forhold 4.Fire bærende principper for bedre rammer for udbud 5.Uddannelse – et ansvar for alle parter.

Landsorganisationen i Danmark LO’s baggrund for og synspunkter på det uddannelsespolitiske arbejde Uddannelse og kompetence giver tryghed og frihed for den enkelte i arbejde og hverdag Uddannelse ligeså vigtig som retten til ferie – OK giver nye rettigheder og muligheder Det handler om Kompetence- og jobudvikling til alle – især i bunden af uddannelsespyramiden Medarbejderdreven innovation – fokus på ufaglærte og faglærtes bidrag til innovation LO’s uddannelsestrekants tre hjørner: * Uddannelse – efter- og videreuddannelse * Intern læring – som foregår i tilknytning til jobbet * Jobudvikling – udvikling af arbejdet

Landsorganisationen i Danmark Efter- og videreuddannelse = en ret til at udvikle sig og lære uanset alder og beskæftigelse Øget indsats for ud- vikling af arbejds- styrkens kompe- tencer nødvendig Indsatsen i dag ikke tilstrækkelig i forhold til det kompetence- mæssige efterslæb

Landsorganisationen i Danmark De ti FKB’er med størst deltageraktivitet

Landsorganisationen i Danmark VEU-Trepartsaftaler LO’s formål med aftalerne At styrke indsatsen og aktiviteterne med henblik på et kompetenceløft til alle, og især de kortest uddannede i mindre og mellemstore virksomheder VEU-trepartsaftale fra 20. marts 2006 – fulgt op af aftale fra oktober 2007 Finansiering og parternes bidrag Styrkelse af den faglige erhvervsrettede indsats og tilbud på de almene og erhvervsrettede område Realkompetencevurdering og rådgivning/vejledning Vilkår og rammer for institutionernes udbud og afholdelse af aktivitet

Landsorganisationen i Danmark Mange tidsafgrænsede projekter i øvrigt på VEU-området, bl.a.: Forsøg med regionale kompetencecentre – afsluttet dec. 07 Vejledningscentre – i gang – afsluttes 2009 Regionale/lokale projekter, herunder KOMPETENCEmidt og kompetenceplatform

Landsorganisationen i Danmark Fire bærende principper for bedre rammer for udbud 1.Det skal sikres, at VEU er et strategisk indsatsområde på uddannelsesinstitutionerne 2.Der skal sikres en bæredygtig, såvel strategisk som økonomisk og indholdsmæssig udbudssituation. 3.Der skal være fokus på skolernes samarbejde med og inddragelse af virksomheder og medarbejdere i udvikling og afvikling af VEU aktiviteter 4.Der skal tages højde for VEU-udbuddets sammenhæng med øvrige indsatsområder af betydning for arbejdskraftens kvalifikationer og mobilitet.

Landsorganisationen i Danmark Uddannelse et ansvar for alle parter Uddannelse og kompetenceudvikling er et ansvar for alle parter og aktører på feltet Uddannelse og kompetenceudvikling betaler sig Arbejdspladsen er en central arena for aktiv inddragelse af medarbejderne i valg af kompetenceløftsstrategi, der tager hensyn til den enkeltes forudsætninger, motivation og lyst Tillidsrepræsentanterne som nøglefigurer Fremtiden kommer af sig selv – det gør kompetence- udvikling ikke – det kræver en stor indsats af alle.