Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige"— Præsentationens transcript:

1 Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige
til beskæftigelse på det nordjyske arbejdsmarked.

2 Trepartsaftalen Eller

3 Input Hvad betyder aftalen
Hvad er væsentligt for at de nye rammer bliver bærdygtige? Test i AMU Hvordan udrulles test og prøver i AMU hensigtsmæssigt? Har jeg overset noget?

4 Input fra kolleger på Hoverdal

5 Hvad betyder aftalen? Boostet af taksametrene kan medvirke til at udligne/mindske de seneste års underskud Vil få erhvervsskolerne på banen (igen) -> Større udbud! Tilbageførelsen af løntabsgodtgørelsen på 100 % af dagpengesatsen kan animere flere til at frekventere uddannelserne - VEU-godtgørelsen vil dog næppe alene medføre et ”raid” på programmet (1/3 af de brugere, som har ret til VEU-godtgørelse, hjemtager den ikke) (Nogle fonde skal måske ændres) Flere private aktører (Udbuds- og kvalitetskrav?) Øget konkurrence -> Mellem alle Nye muligheder f. eks. bedre muligheder for at nedbryde i delmål Bliver det en aftale der animerer til Yes we can! If we work together! Eller? Me first! Everytime!

6 Hvad er væsentligt for at de nye rammer bliver bæredygtige?
Øget aktivitet (Er parterne i synk med brugerne?) Indlemmelse af de der har vendt efteruddannelse (AMU) ryggen. (50 % virksomheder, beskæftigelsessystemet og måske ministeriet) Øget vejledningsindsats overfor virksomheder, beskæftigede og ledige (100 mio) At der bl.a. via RAR-modellen sikres dynamiske arbejdsmarkedspolitiske tiltag, hvor ledige systematisk op-/omkvalificeres - bl.a. med henblik på substitution af faglærte, mens beskæftigede opnår det nødvendige uddannelsesløft som specialiseret/faglært. – Det vil øge VEU-aktiviteten og sikre tilstedeværelse af relevante kompetencer i arbejdsstyrken Koordinering af udbud (private aktører?), der sikrer lokal og regional uddannelsesdækning i forhold til virksomhedernes og arbejdsstyrkens efterspørgsel efter relevant kompetenceudvikling Konkurrence på lige vilkår. (trussel mod forsyningssikkerhed) At man undgår at trepartsaftalens liberalisering af muligheden for at udbyde AMU animerer til (eller tillader) nye/private udbydere til udelukkende at satse på udbud, der er kursister til, og som er økonomisk lukrativt. At vi undgår at forretningsaspektet vil ”overrule” hensynet til arbejdsmarkedets behov. (Er takstsystemet velegnet?) At alle AMU-udbydere/interessenter forpligter sig på at arbejde proaktivt med at stimulere efterspørgslen efter AMU At udbydere og interessenter i øvrigt prioriterer programmet og de forpligtigelser der ligger heri At vi væbner os med tålmodighed. Opsvinget ”spiser” pt resultatet af treparten.

7 TEST i AMU (Det mentale bagtæppe)

8 Hvordan udrulles test og prøver i AMU hensigtsmæssigt?
Test skal være digitale og i det samme system. Alle skal lære at mestre digitale værktøjer Test skal tilgodese den stærkt differentierede målgruppe. Test skal sikre overførbarhed – ellers intet bevendt. (RKV) Ministeriet skal tage teten. Hvor muligt skal brugerne involveres i testudviklingen. (TD) Test er en god ide……hvis vi bruger det med omtanke Tak for jeres opmærksomhed


Download ppt "Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google