DPS årsmøde 2013 Om mellemområdet mellem den psykoterapeutiske træning og den øvrige læring i den psykiatriske speciallægeuddannelse Hanne Stubbe Teglbjærg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den 16.august 2010 Regionsgården
Advertisements

Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Se en eller flere af de sjove supervisionsvideoer her:
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Workshop almene boligdage
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
Om ”kommunikation” •Kommunikator er en af de syv roller i speciallægeuddannelsen •Samtale med patienter, pårø- rende, kolleger og andre perso- nalegrupper.
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Supervision og faglig feedback
Mentaliseringsbaseret caseformulering Nordisk MBT konference - Kbh. 22
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Fokus på personlige kompetencer
Mulige fremtidsperspektiver Introduktion
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk sygdom?
Side 1 Workshop. Flygtninge med traumer I frivilligarbejdet 28.sept Frivillig årsmødet.
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoterapiens rolle i dansk psykiatri Psykoterapiudvalget.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Excellent skizofrenibehandling ‘Kroniker’-perspektiv?
Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI)
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Lærerprofessionen.
Børn og smerter Udvidet Familiekursus 6. marts 2010
BrittL Lind Myrup, UKK, nefrologisk afdeling Sygeplejesymposiet 2010 Nefrologisk efteruddannelse – et regionalt samarbejde Hvordan ser vi et udbytte i.
Læge i HU anæstesiologi SATS foredrag onsdag d. 25. april 2012
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Den lærende organisation
Transfer sammenhæng mellem uddannelse og anvendelse 31. januar 2013 FSUS temadag for kliniske vejledere Bjarne Wahlgren.
2. Skoleperiode Psykiatri.
Uddannelse, roller og kompetencemåling
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Autismespektrumforstyrrelser AGiS, Hårlev Bibliotek,
Transfer mellem uddannelse og arbejde Temadag om transfer Center for Strategi og Innovation 5. maj 201 Bjarne Wahlgren.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Tema 6: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.
Læring mellem uddannelse og arbejdsliv Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Transfer mellem uddannelse og arbejde 5. maj 2015 Bjarne Wahlgren.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 10. DECEMBER 2015 DRRLV LEDENDE LEKTOR BENTE VIGH MALLING AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR SUNDHEDSVIDENSKABELIGE.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Mødet med de unge Erfaringer med at inkludere unge med skizofreni og skizotypi på arbejdsmarkedet. Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk.
Robusthed. ”I stedet for at bruge alle ressourcerne på at forhindre folk i at falde i floden og drukne, er det bedre at give dem mulighederne for at lære.
Meningen med dit budskab er det svar som du får. Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling.
Det 3. læringsrum O Det 3. læringsrum: Hvordan kan virkeligheden indgå i Fysioterapeutuddannelsen? O Hvad vil vi gerne undersøge? Hvilket læringspotentiale.
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Billeder fra DPS' Årsmøde 2017
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Læringstimer med kliniske sygeplejelærer i
Mål Du føler dig ventet og velkommen
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Præsentationens transcript:

DPS årsmøde 2013 Om mellemområdet mellem den psykoterapeutiske træning og den øvrige læring i den psykiatriske speciallægeuddannelse Hanne Stubbe Teglbjærg psykoterapeutisk overlæge ph.d. ved AUH Risskov afd. for psykoser. Medlem af DPS udvalg for psykoterapeutiske behandlingsformer

Mellemområdet Evnen til at forstå patienternes til tider irrationelle adfærd – Evne til at finde mening i galskaben – Evne til empati Evne til at forstå egen rolle i relationen – Evne til at kunne forstå og håndtere vores egne reaktioner – Evne til at kunne håndtere de sommetider vanskelige følelser patienter vækker i os Evnen til effektiv kommunikation tilpasset situationen og formålet med interaktionen – Evnen til at forstå hvordan vi påvirker patienterne, - og hvordan patienterne påvirker os

Hvordan lærer vi det? Bedside-undervisning med erfarne kolleger Balintgrupper eller anden supervision som går mere i dybden end almindelig klinisk vejledning Psykoterapeutisk træning

Problemerne Bedside-undervisning er mange steder nærmest ikke-eksisterende Balintgrupper mv. er frivillige og bliver ofte fravalgt pga tidnød/produktionspres Grunduddannelsen i psykoterapi fokuserer på de psykoterapeutiske specialkompetencer og giver for lidt træning i almindelig klinisk praksis

SPØRGSMÅL ? Hvordan lære de kommende psykiatere relationskompetence? – Udvidelse af den psykoterapeutiske grunduddannelse? – Obligatoriske balintgrupper eller tilsvarende? Ligger mellemområdet ved psykoterapiudvalget eller videreuddannelsesudvalget? Hvordan sikrer vi at de kommende psykiatere har tilstrækkelige kompetencer i mellemområdet? – Skal udd. krav være tids- eller kompetencestyret? – Evalueringsstrategi?

TAK