Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Meningen med dit budskab er det svar som du får. Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Meningen med dit budskab er det svar som du får. Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling."— Præsentationens transcript:

1 Meningen med dit budskab er det svar som du får

2 Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling

3 Det systemiske I den systemiske tænkning er den sociale verden en konstruktion, som til stadighed genskabes og forandres af de sociale systemers aktører; mennesker, grupper. Den systemiske tænkning er et opgør med en objektiv virkelighedsforståelse. Der er ikke kun én sandhed, men mange fortællinger.

4 Kort om det systemiske Der findes ingen objektive beskrivelser eller forklaringer Alle er loyale overfor egne erfaringer Du kan ikke overtale eller ændre andre Vi skaber verden gennem sproget og gennem vores handlinger/adfærd Et problem – er et problem for nogen Vi påvirker gennem forstyrrelse Pige 1: Synes du ikke også at det er død irriterende med det nye med at man skal have hjemmesko på i SFO-en? Pige 2: Nææ det synes jeg faktisk er meget rart. Pige 1: Ja, det synes jeg også, men der er nogen der synes det er irriterende.

5 Problemforståelse Positivismen, lineær tankegang. årsag – virkning = løsning på problemet Systemisk, cirkulær tankegang. Vi går ikke efter mennesket men selve problemet som ofte har flere aktører, forståelser, interaktioner og kulturelle forståelser

6 Kontekst, sprog og adfærd Kontekst er enhver sammenhæng, som et budskab eller en adfærd optræder i – det giver mening til budskabet Sprog kan kun forstås i sin kontekst og har som sådan ingen betydning hvis det står alene Adfærd skal kobles med ønsket budskab ” Hvis man støder ind i hinanden på gaden, og manden siger: "Undskyld", og damen siger "Det gør ikke noget", så kan det være de flytter sammen.” (Anna 7 år)

7 Lighedsprincippet Spejling – skaber tryghed

8 En tur i helikopter Kommunikation om kommunikation – metakommunikation Meta – at anbringe sig selv over selve interaktionen og kommunikerer om den Metakommunikation giver os mulighed for at forholde os refleksivt til den interaktion som vi er en del af

9 Hvad vi ikke siger… Det er ikke muligt, ikke at kommunikerer Al adfærd er kommunikation

10 Typiske systemiske og værdsættende spørgsmål: Hvilke forandringer ønsker du? Hvad skal der til for at det lykkedes? Hvordan kan vi støtte jer? Hvad drømmer du om for dit barn? Hvordan ser du på situationen? Hvad er din bedste oplevelse? Hvad bidrog til denne gode oplevelse? Hvad kunne du tænke dig lidt mere/mindre af? Hvilken forskel ville gøre en forskel?

11 Vi kan altid blive inspireret…


Download ppt "Meningen med dit budskab er det svar som du får. Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google