Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fokus på personlige kompetencer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fokus på personlige kompetencer"— Præsentationens transcript:

1 Fokus på personlige kompetencer
Vestjylland i en globaliseret Verden – stor undersøgelse af 10 store virksomheders udfordringer m.h.t. globalisering, rekruttering og kompetenceudvikling. ( Fremtidens medarbejder: ”Blandt virksomhedslederne vægter de personlige og sociale kompetencer højere end de specifikke faglige og almene kompetencer ” ”Det tyder altså på, at virksomhedslederne mener, at ’kom med personer med den rigtige indstilling, så klarer vi resten’. ”

2 Fokus på personlige kompetencer
Hvordan sikrer man sig som virksomhed, at en ansøger har de personlige og sociale kompetencer, som jobbet kræver? Hvordan arbejder man med teams, som består af medarbejdere med forskellige personlige og sociale kompetencer? Hvordan skaber man et fælles sprog om mangfoldighed og forskellighed? - men helst uden, at nogen er ”dømt forkerte”?

3 Fokus på personlige kompetencer

4 Fokus på personlige kompetencer

5 Fokus på personlige kompetencer

6 Fokus på personlige kompetencer
Overskriften er konsekvent anerkendende ”De blå er gode til samarbejde” ”De grønne er gode til at få ideer” ”De røde får noget fra hånden” ”De grå har blik for detaljen”

7 Fokus på personlige kompetencer

8 Fokus på personlige kompetencer

9 Fokus på personlige kompetencer
Hvad får HTH ud af det: - Fælles sprog om forskellige typer af adfærd – konflikthåndtering på en kvalificeret måde Større selverkendelse, og forståelse ens egen adfærds/profils påvirkning på andre – og på hvordan man ser andre mennesker Værdsætten af personlige kompetencer, som er modsat ens egne (Han gider at lave det, jeg ikke gider!) – mod før måske irritation / allergi - Italesættelse af forskellighed, og brug for mangfoldighed, ved nyansættelser - Meget ofte organisationsudvikling drift/udviklingsopgaver

10 Fokus på personlige kompetencer
Får HTH det maksimale ud af arbejdet med personlige kompetencer? Nej! * Grunde: - Mellemledere, der ikke umiddelbart forstår meningen, eller omfanget af, hvad man kan få ud af det. Eller som måske ikke selv har nogen særlig god selverkendelse! - Medarbejdere, der synes, at det er noget pjat. - (For?) mange forandringer i øvrigt.

11 Fokus på personlige kompetencer
For funktionærer evalueres fremover årligt jobbets krav til personlige kompetencer, og evt. ønskelig organisations- eller jobudvikling

12 Fokus på personlige kompetencer
Har det været let? NEJ! Folk føler, man går tæt på, og ser mange spøgelser. Mellemlederne er heller ikke altid taknemmelige for effektive værktøjer, der synliggør, hvad man er god til – og så videre. Hvordan har det påvirket vores evne til at tiltrække nye medarbejder: Det har skræmt nogle, særligt bogligt svage, potentielle ansøgere til timelønnede jobs væk. (Danskkundskaber screenes): Andre er meget begejstrede for denne måde at arbejde på, og tager det som en oplevelse.

13 Fokus på personlige kompetencer
Efteruddannelse: Meritgivende, så vidt muligt – f.eks.: Er alle kantlimerkurser meritgivende i.f.t. GVU/voksenlærling som maskinsnedker Er vores store projektlederkursus leveret af SDU, og eksamineres som HD 2. dels fag Er der hidtil frit optag til at blive voksenlærling som maskinsnedker under GVU-ordningen for alle med > 3 års anciennitet på HTH (opslås årligt i august) Har VUC Vejle stået for VoksenPædagogiskGrundkursus for op mod 50 medarbejdere i alt (70 timer), også med eksamen Har VUC Varde stået for at føre 24 med læse/stavevanskeligheder op til 9. Klasses eksamen i dansk


Download ppt "Fokus på personlige kompetencer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google