Repræsentantskab Onsdag d. 9. april 2014. Samarbejde mellem JC og UUV.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

UUV’s repræsentantskabsmøde den
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
17½ års samarbejde i Aarhus
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
UUV vejlederdag den Velkommen.
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Tværgående indsats for unge årige
Hjertelig velkommen til årets uddannelseskonference.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
EUD og vejledningsreform
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
”Vi når målet – men hvordan?”
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge med uddannelsespålæg
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
- Overgangsfrekvenser
Kontanthjælpsreformen
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Uddannelsesafklarende samtaler
KUU – kombineret ungdomsuddannelse
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Den kommunale vejledning om STU
Tema 4 Overgange i barnets liv
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UUV repræsentantskab UUV repræsentantskab tirsdag d. 24. september 2013 Præsentation  Afdelingsleder Hanne Legaard  Uddannelseskonsulent Eva Louise Nilsson.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
KUU – Kombineret UngdomsUddannelse
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Screening v. UUV Køge Bugt
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Hedensted Hedensted. 2 Vejlederkonference Samarbejdet mellem Jobcenter, Social området og Undervisning Helhedsorienteret ungeindsats for.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Regionsprojekt på Campus Køge
Status på Optagelse 2017 ved UUV’s Fællesmøde den 6. 6
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Præsentationens transcript:

Repræsentantskab Onsdag d. 9. april 2014

Samarbejde mellem JC og UUV

I vejledning I gang Gennemført ungdomsudd annelse Vejledningsfelt Opgaven er løst! Opsøgende vejledning! 15 – 17 år særlig indsats 18 – 24 år tilbud om vejledning Greve, Solrød, Køge og Stevns I gang! Samarbejde og overgange Ungdomsuddannelse: Fokuselever I begreb med afbrud Fastholdelse Produktionsskole: Ugentligt besøg, opfølgning hvert halve år Arbejde: Opfølgning hvert halve år, lærepladskampagne Jobcenter: Koordinering af fastholdelse, uddannelsespålæg, uddannelsesparathed og uddannelsesplan Anden aktivitet: Opfølgning hvert halve år

UUV’s rolle i forhold til JC Uddannelsesafklarende forløb (UXG) Tidlig visitation og FVU-screening Vejledning af unge 25 – 30 år Uddannelsespålæg med indhold Elektronisk underretning ungdomsuddannelserne Individuelt og håndholdt indsats Uddannelsesrettet indsats for de aktivitetsparate Mentorer Aktivitetsindsats for de årige Indsats i et miljø med uddannelse i centrum Vejledning og indsats for enlige forsørgere Afklaring Motivation Overlevering Opfølgning UUV’s rolle

Unges motivation

Ny ramme for samarbejdet med JC Kommune:GreveSolrødKøgeStevns Fast tid i JC, herunder unge fra år: 1 dag om ugen½ dag om ugen(Svarende til 1 dag om ugen) ½ dag om ugen Tilkøb og samarbejds- aftale: 1 årsværk: Uddannelses- vejledning i Uddannelses- værkstedet, FVU-screening ½ årsværk: Udvidet uddannelses- vejledning i JC

Koordineret og tværfaglig indsats Helhedssyn på den unge Bedre ressourceudnyttelse Lægge indsatserne tilrette så de understøtter hinanden Vælge tovholder/støttekontakt som kender planerne og målet Åbne øjne for mulige parallelindsatser Undgå huller i den unges forløb Vigtig information går ikke tabt

Udfordringer Tydelige mål, rammer og styring for den tværfaglige indsats. Hvad skal vi lykkes med sammen? Kendskab til de enkeltes kompetenceområder At nedbryde ”kunstige” barrierer, som ofte ligger mere i organiseringen/systemerne end i lovgivningen! Større opmærksomhed på hidtidige ubemærkede støttemuligheder – kan give flere sager at forholde sig til.

Status på Garantiskolen Koordineringen er flyttet til UUV Styregruppen afholder 2 møder om året Vejledergruppen afholder 6 møder om året 16 indberettede unge har pt. været i gennem systemet Garantiskolebegrebet er introduceret i Erhvervsskolereformen

Udfordringer! Strukturen er lagt…. Arbejde på: Fælles mål og fælles forståelse af opgaven! At være skarpere på målgruppen! At være skarpere på rollefordeling og formidling af Garantiskoleordningen?

Garantiskolen Ved udbuddet af Kombineret Ungdomsuddannelse skal institutionssamarbejdet beskrive, hvordan det vil sikre et samarbejde med UU samt øvrige skoler og ungdomsuddannelsesinstitutioner i udbudsområdet. Således indgår erfaring med skole og institutionssamarbejdet (garantiskolesamarbejdet) med øget vægt. Skoler, der allerede har erfaring med at samarbejde på tværs af institutioner om elever, der er i målgruppen for Kombineret Ungdomsuddannelse har således en naturlig fordel, når uddannelsen skal udbudsplaceres. Det gælder f.eks. garantiskolerne. Se side 35 i aftaleteksten.

Garantiskole i hele Køge Bugt? Garantiskolen er et handlende netværk, der skal være med til at sikre, at alle unge har mulighed for at tage sig en ungdomsuddannelse.